μενού

Διαδικτυακός έλεγχος εισιτηρίων: τι είναι;

Διαδικτυακός έλεγχος εισιτηρίων: τι είναι;

Ο διαδικτυακός έλεγχος εισιτηρίων είναι έλεγχος εισιτηρίων που γίνεται μέσω του διαδικτύου. Η άλλη επιλογή είναι να κάνετε έλεγχο εισιτηρίων στο αεροδρόμιο.

Προσοχή! Σε περίπτωση αγοράς εισιτηρίων από δημοφιλείς αεροπορικές εταιρείες, όπως η Ryanair, η Wizz Air ή η easyJet, συμφέρει να χρησιμοποιήσετε την επιλογή του διαδικτυακού ελέγχου εισιτηρίων, επειδή ο έλεγχος εισιτηρίων στον χώρο του αεροδρομίου περιλαμβάνει πρόσθετες χρεώσεις.

Τι είναι ο έλεγχος εισιτηρίων και γιατί πρέπει να γίνεται;

Κάθε επιβάτης πρέπει να έχει μία κάρτα επιβίβασης για να μπει στο αεροπλάνο (το εισιτήριο από μόνο του δεν αρκεί!). Η κάρτα επιβίβασης εκδίδεται κατά τον έλεγχο εισιτηρίων. Υπάρχουν δύο τρόποι να γίνει αυτό:

 • Διαδικτυακά – με χρήση της ηλεκτρονικής φόρμας. Πρέπει να εισαγάγετε τα απαιτούμενα στοιχεία και στη συνέχεια να εκδώσετε την κάρτα επιβίβασης, να την εκτυπώσετε και να την έχετε μαζί σας στο αεροδρόμιο (θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για τον διαδικτυακό έλεγχο εισιτηρίων στη συνέχεια του άρθρου).
 • Στον χώρο του αεροδρομίου – στη θυρίδα ελέγχου εισιτηρίων της αεροπορικής εταιρείας ή στο μηχάνημα αυτοεξυπηρέτησης ελέγχου εισιτηρίων – σε αυτήν την περίπτωση, η κάρτα επιβίβασης εκτυπώνεται από τον υπάλληλο της αεροπορικής εταιρείας ή από το μηχάνημα (θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τον έλεγχο στον χώρο του αεροδρομίου στη συνέχεια του άρθρου).

Κάθε επιβάτης έχει μια κάρτα επιβίβασης με συμπληρωμένα στοιχεία. Το πλαίσιο των στοιχείων καθορίζεται από την αεροπορική εταιρεία. Επιπλέον, τα απαιτούμενα στοιχεία ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με το δρομολόγιο, το οποίο σχετίζεται με την προϋπόθεση βίζας που καθορίζεται από τη χώρα άφιξης. Συνήθως κατά τον έλεγχο εισιτηρίων πρέπει να δώσετε το όνομά σας και τον τύπο, τον αριθμό και τη σειρά του ταξιδιωτικού εγγράφου (δελτίο ταυτότητας, διαβατήριο), καθώς και πρόσθετα στοιχεία, όπως τη χώρα και τα στοιχεία σχετικά με την έκδοση και την εγκυρότητα του εγγράφου. Αυτό είναι σημαντικό επειδή κατά τον έλεγχο ασφαλείας γίνεται επαλήθευση της ταύτισης των στοιχείων της κάρτας επιβίβασης με τα έγγραφα.

Σε περίπτωση μη ταύτισης των αναφερθέντων στοιχείων, ο επιβάτης δεν θα μπορέσει να περάσει τον έλεγχο ασφαλείας. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του ελέγχου εισιτηρίων ορίζονται οι θέσεις στο αεροπλάνο – οι πληροφορίες αυτές περιλαμβάνονται στην κάρτα επιβίβασης που θα εκδοθεί.

Είναι απαραίτητο να παράσχετε στοιχεία κατά τον έλεγχο εισιτηρίων; Ναι, είναι απαραίτητο. Όταν κάνετε κράτηση αεροπορικού εισιτηρίου, πρέπει να αναφέρετε τα ονοματεπώνυμα των επιβατών, την ημερομηνία γέννησης και τα στοιχεία επικοινωνίας. Η κάρτα επιβίβασης περιλαμβάνει πιο αναλυτικές πληροφορίες. Αυτό προκύπτει από τις ισχύουσες απαιτήσεις ασφαλείας.

Επιπλέον, κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ της αγοράς του εισιτηρίου και της πτήσης, τα απαιτούμενα στοιχεία ενδέχεται να αλλάξουν (για παράδειγμα, η ισχύς του διαβατηρίου μπορεί να λήξει και το νέο έγγραφο που θα εκδοθεί να έχει διαφορετική σειρά και αριθμό). Για αυτόν τον λόγο, ο έλεγχος εισιτηρίων πραγματοποιείται λίγο πριν την αναχώρηση ή στην περίπτωση διαδικτυακού ελέγχου εισιτηρίων, η δυνατότητα παρέχεται μόνο λίγες μέρες πριν την αναχώρηση.

Προσοχή! Κάθε επιβάτης πρέπει να έχει τη δική του κάρτα επιβίβασης, συμπληρωμένη με τα απαιτούμενα στοιχεία, και ένα έγγραφο ταυτότητας που να επαληθεύει τα στοιχεία αυτά.

Πότε ξεκινούν οι αεροπορικές εταιρείες το διαδικτυακό έλεγχο εισιτηρίων;

Η χρονική στιγμή που ξεκινάει και κλείνει ο διαδικτυακός έλεγχος των εισιτηρίων έχει καθοριστεί ξεχωριστά από κάθε αεροπορική εταιρεία. Για παράδειγμα:

 • Η easyJet ενεργοποιεί το διαδικτυακό έλεγχο των εισιτηρίων από 30 ημέρες μέχρι 2 ώρες πριν από την αναχώρηση,
 • Η Ryanair ενεργοποιεί τον έλεγχο των εισιτηρίων από 24 έως 2 ώρες πριν από την αναχώρηση (από 60 ημέρες πριν από την αναχώρηση, σε περίπτωση που έχει γίνει κράτηση θέσης),
 • Η Wizz Air ενεργοποιεί το διαδικτυακό έλεγχο εισιτηρίων από 30 ημέρες (αν έχει γίνει κράτηση θέσης) ή από 48 ώρες (αν δεν έχει γίνει κράτηση θέσης) και μέχρι 3 ώρες πριν από την προγραμματισμένη αναχώρηση.

Άλλες εταιρείες που παρέχουν διαδικτυακό έλεγχο εισιτηρίων:

 • Air Baltic – από 5 ημέρες πριν από την αναχώρηση έως το κλείσιμο του προσωπικού ελέγχου εισιτηρίων στο αεροδρόμιο.
 • Alitalia (ισχύει μόνο για εισιτήρια Οικονομικής θέσης!) – από 24 έως 2 ώρες πριν την αναχώρηση.
 • Ukraine International Airlines – από 48 ώρες (εκτός από τις πτήσεις από Άμστερνταμ, το δρομολόγιο Κίεβο-Βρυξέλλες και τις ναυλωμένες πτήσεις [από 24 ώρες] καθώς και τις πτήσεις από Βρυξέλλες, Γενεύη και Ζυρίχη [από 18 ώρες πριν την αναχώρηση]) έως 1 ώρα πριν την αναχώρηση (εκτός από τις πτήσεις από Τελ Αβίβ και Ζαπορίζια, στις οποίες περιπτώσεις ο έλεγχος εισιτηρίων κλείνει 3 ώρες πριν την αναχώρηση). Ο διαδικτυακός έλεγχος εισιτηρίων στο δρομολόγιο Κίεβο-Ρίγα και Ρίγα-Κίεβο περιλαμβάνει χρέωση, ενώ για τα υπόλοιπα δρομολόγια είναι δωρεάν. Από 1η Οκτωβρίου 2017, οι επιβάτες σε όλες τις πτήσεις της UIA, με εξαίρεση τις διηπειρωτικές πτήσεις και τις πτήσεις από την Κλάιπεντα, υποχρεούνται να καταβάλλουν πρόσθετο τέλος για έλεγχο εισιτηρίων στο αεροδρόμιο!
 • AirAsia (ισχύει μόνο για τις πτήσεις εσωτερικού) – από 14 ημέρες έως 4 ώρες πριν την αναχώρηση (για την AirAsia X) ή έως 1 ώρα πριν την αναχώρηση (AirAsia).
 • Spirit Airlines – από 24 ώρες έως 1 ώρα πριν την αναχώρηση.
 • Jet2.com – από 28 ημέρες έως 5 ώρες πριν την αναχώρηση.
 • El Al. – από 24 ώρες έως 3 ώρες πριν την αναχώρηση.

Σε περιπτώσεις που δεν αναφέρονται παραπάνω, ο έλεγχος εισιτηρίων γίνεται κανονικά στο αεροδρόμιο – με την προσέλευση στη θυρίδα ελέγχου εισιτηρίων (όχι αργότερα από 2 ώρες πριν την αναχώρηση), οι επιβάτες θα λάβουν τις κάρτες επιβίβασης δωρεάν.

Ποια είναι η διαδικασία του διαδικτυακού ελέγχου εισιτηρίων με την eSky;

Σημείωση! Εάν έχετε ή σχεδιάζετε να κάνετε κράτηση εισιτηρίου της αεροπορικής εταιρείας Ryanair, παρακαλούμε πηγαίνετε απευθείας σε αυτήν τη σελίδα.

Πότε μπορούν να κάνουν διαδικτυακό έλεγχο εισιτηρίων οι πελάτες της eSky; Ο επιβάτης θα λάβει ένα ηλεκτρονικό μήνυμα με το σύνδεσμο για διαδικτυακό έλεγχο εισιτηρίων με το ηλεκτρονικό τους εισιτήριο (eTicket). Χάρη σε αυτό μπορείτε να εισαγάγετε όλα τα δεδομένα που είναι απαραίτητα για έλεγχο εισιτηρίων, πριν η αεροπορική εταιρεία ενεργοποιήσει το διαδικτυακό έλεγχο εισιτηρίων (συνήθως 2-4 ημέρες πριν από την ώρα αναχώρησης). Οι σύμβουλοί μας θα ολοκληρώσουν αυτήν τη διαδικασία εκ μέρους του επιβάτη, ο οποίος ξεκίνησε τη διαδικασία του ελέγχου εισιτηρίων διαδικτυακά ή η όλη διαδικασία θα πραγματοποιηθεί αυτόματα.Προειδοποίηση! Ο διαδικτυακός έλεγχος εισιτηρίων μπορεί να μην είναι εφικτός, αν υποβάλετε τα προσωπικά σας δεδομένα αργότερα από 48 ώρες πριν από την αναχώρηση. Οι κάρτες επιβίβασης αποστέλλονται με ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση που δόθηκε κατά την κράτηση των εισιτηρίων για εκτύπωση, όχι νωρίτερα από 48 ώρες και όχι αργότερα από 8 ώρες πριν από την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης.

Αν το ταξίδι αποτελείται από περισσότερες από μία πτήσεις, η κάρτα επιβίβασης θα αποσταλεί σε ξεχωριστά ηλεκτρονικά μηνύματα - από 48 έως 8 ώρες πριν ξεκινήσει καθεμια πτήση.

Προσοχή! Η υπηρεσία διαδικτυακού ελέγχου εισιτηρίων μέσω της eSky είναι διαθέσιμη για πτήσεις που εκτελούνται από ορισμένες δημοφιλείς αεροπορικές εταιρείες. Η υπηρεσία μπορεί να προστεθεί στο καλάθι αγορών κατά την κράτηση αεροπορικού εισιτηρίου.

Πώς γίνεται ο διαδικτυακός έλεγχος εισιτηρίων της Ryanair στην ιστοσελίδα της eSky;

Σε περίπτωση που αγοράσετε την υπηρεσία Διαδικτυακού ελέγχου εισιτηρίων, κατά τη διάρκεια της κράτησης αεροπορικών εισιτηρίων, η διαδικασία διαδικτυακού ελέγχου εισιτηρίων είναι η ίδια με την ανωτέρω. Έπειτα από την εισαγωγή των δεδομένων και αφού ξεκινήσει ο διαδικτυακός έλεγχος εισιτηρίων από την αεροπορική εταιρεία, εμείς ολοκληρώνουμε τη διαδικασία του διαδικτυακού ελέγχου εισιτηρίων εκ μέρους σας και σας αποστέλλουμε τις κάρτες επιβίβασης στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι κάρτες επιβίβασης θα πρέπει να εκτυπωθούν πριν πάτε στο αεροδρόμιο. Σημείωση! Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να λάβετε πληροφορίες που αφορούν την κράτησή σας απευθείας από την αεροπορική εταιρεία στη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Ωστόσο, σας συνιστούμε να ακολουθήσετε τα μηνύματα του διαδικτυακού ελέγχου εισιτηρίων που λαμβάνετε μόνο από την eSky.

Αν δεν αγοράσετε την υπηρεσία Διαδικτυακού ελέγχου εισιτηρίων στην eSky, πρέπει να κάνετε έλεγχο εισιτηρίων απευθείας μέσω της αεροπορικής εταιρείας. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να πάτε στον ιστότοπο της αεροπορικής εταιρείας, να συνδεθείτε με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είχατε εισαγάγει, όταν κάνατε την κράτηση του εισιτηρίου στην eSky και να συμπληρώσετε τη φόρμα του ελέγχου εισιτηρίων. Παρακαλούμε θυμηθείτε ότι αυτό θα είναι δυνατόν αφού ενεργοποιηθεί ο έλεγχος εισιτηρίων από την αεροπορική εταιρεία (για την Ryanair, είναι εφικτός από 24 έως 2 ώρες πριν από την αναχώρηση)! Οι κάρτες επιβίβασης μπορούν να χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με τις οδηγίες στον ιστότοπο της αεροπορικής εταιρείας.

Παρακαλούμε σημειώστε ότι σε αυτήν την περίπτωση θα λάβετε πληροφόρηση για την πτήση, καθώς επίσης και τις αλλαγές που αφορούν τον έλεγχο εισιτηρίων και το πρόγραμμα, μόνο από την αεροπορική εταιρεία!

Πότε θα λάβετε τις κάρτες επιβίβασης από την eSky;

 • Wizz Air – η κάρτα επιβίβασης θα αποσταλεί με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από 48 έως 8 ώρες πριν από την αναχώρηση,
 • easyJet – η κάρτα επιβίβασης θα αποσταλεί με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από 48 έως 8 ώρες πριν από την αναχώρηση ή θα εκδοθεί στο αεροδρόμιο (θα σας ενημερώσουμε μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου),
 • Blue Air – η κάρτα επιβίβασης θα αποσταλεί με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από 48 έως 8 ώρες πριν από την αναχώρηση,
 • Ryanair – μόνο με αγορά κάποιας επιπρόσθετης υπηρεσίας. Αν κάνετε Διαδικτυακό έλεγχο εισιτηρίων με την eSky: η κάρτα επιβίβασης θα σας αποσταλεί με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από 24 έως 8 ώρες πριν από την αναχώρηση.

Θυμηθείτε ότι οι κάρτες επιβίβασης θα σας αποσταλούν μόνον, αν εισαγάγετε όλες τις λεπτομέρειες για διαδικτυακό έλεγχο εισιτηρίων που απαιτούνται από την αεροπορική εταιρεία!

Χρειάζεται να εκτυπώσετε την κάρτα για την επιβίβασή σας;

Ναι, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της αεροπορικής εταιρείας, η αναπαραχθείσα κάρτα επιβίβασης πρέπει να εκτυπωθεί. Η κάρτα μπορεί να εκτυπωθεί αμέσως μετά τη λήψη του email ή να αποθηκευτεί σε φορητή μνήμη (μνήμη USB, smartphone, φορητό δίσκο κ.λπ.) και να εκτυπωθεί αργότερα, αλλά απαραίτητα πριν από την προσέγγιση στον έλεγχο εισιτηρίων, διαβατηρίου ή ασφάλειας του αεροδρομίου! Πρέπει να έχετε μαζί σας την εκτυπωμένη κάρτα στο αεροδρόμιο μαζί με τα έγγραφα ταυτότητας που χρησιμοποιήσατε κατά τον έλεγχο εισιτηρίων. Η μη προσκόμιση της κάρτας επιβίβασης ή των εγγράφων έχει ως αποτέλεσμα την καταβολή υψηλού τέλους χρέωσης και, σε σπάνιες περιπτώσεις, απαγόρευση της επιβίβασης στο αεροπλάνο.

Δεν μπορώ να κάνω έλεγχο εισιτηρίων. Τι να κάνω;

 • Ελέγξτε αν σας έχει αποσταλεί νέο πρόγραμμα πτήσης και νέος σύνδεσμος ελέγχου εισιτηρίων στο email σας.
 • Εάν η κράτηση αφορά μεγαλύτερο γκρουπ, δεν πρέπει να κάνετε έλεγχο εισιτηρίων για πολλά άτομα ταυτόχρονα. Ενδέχεται να λήξει ο χρόνος της συνεδρίας κατά την εισαγωγή των στοιχείων των εγγράφων. Αυτό σχετίζεται με την ασφάλεια των στοιχείων σας.

Αλλαγές μετά τον έλεγχο εισιτηρίων

Μετά τον διαδικτυακό έλεγχο εισιτηρίων, οι Ryanair, Wizz Air και easyJet σάς επιτρέπουν να αλλάξετε την ημερομηνία πτήσης ή το όνομα του επιβάτη. Αυτή η υπηρεσία μπορεί επιπλέον να εξοφληθεί ανά επιβάτη ανά πτήση, σύμφωνα με τη λίστα τιμών της αεροπορικής εταιρείας. Μετά το άνοιγμα του εισιτηρίου, οι επιβάτες μπορούν να κάνουν αλλαγές σύμφωνα με τους κανονισμούς και τις πιθανές χρεώσεις της αεροπορικής εταιρείας. Ισχύουν περιορισμοί όσον αφορά το χρονικό διάστημα που είναι δυνατή μια τέτοια αλλαγή.

Προσοχή! Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με παραδοτέες αποσκευές και χρησιμοποιούν την υπηρεσία διαδικτυακού ελέγχου εισιτηρίων, πρέπει να περάσουν επίσης από τον τυπικό έλεγχο αποσκευών στο αεροδρόμιο.


Μην ξεχνάτε!

 • Μετά τον διαδικτυακό έλεγχο εισιτηρίων δεν επιτρέπονται αλλαγές (το οποίο δεν ισχύει για τις εταιρείες Ryanair, Wizz Air και easyJet)
 • Στο αεροδρόμιο οι επιβάτες πρέπει να έχουν τις κάρτες επιβίβασης εκτυπωμένες.
 • Οι κάρτες επιβίβασης μπορούν να εκτυπωθούν σε ασπρόμαυρο χρώμα.
 • Κάθε κάρτα επιβίβασης πρέπει να είναι εκτυπωμένη σε διαφορετικό φύλλο, έτσι ώστε η μία σελίδα της κάρτας να είναι κενή.
 • Στο αεροδρόμιο οι επιβάτες πρέπει να έχουν μαζί τους τα ίδια έγγραφα ταυτότητας που χρησιμοποίησαν κατά τον διαδικτυακό έλεγχο εισιτηρίων.

Οι συμβουλές και οι προτάσεις αυτού του άρθρου και άρθρων συναφών με αυτό προσφέρονται για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν δύναται να αποτελέσουν τη βάση για οποιαδήποτε αξίωση κατά της eSky.gr.

Έχει αυτό το άρθρο τις πληροφορίες που ψάχνατε; Ναι | Όχι
Κατά τη γνώμη μου το άρθρο αυτό:
Ευχαριστούμε για τη γνώμη σας!