μενού

Wizz Air

Advertisement

Οι καλύτερες τακτικές πτήσεις με την αεροπορική εταιρία Wizz Air στην eSky

Τιμή ανά 1 ενήλικα σε δύο κατευθύνσεις

Advertisement

✔️ Πού πετάει η Wizz Air;

Η Wizz Air πετάει σε πολλούς διαφορετικούς προορισμούς. Για να ελέγξετε το τρέχον πρόγραμμα, χρησιμοποιήστε τη σελίδα eSky.

✔️ Πότε μπορώ να βρω τα φθηνότερα εισιτήρια με Wizz Air;

Για την Wizz Air, είναι καλύτερο να αγοράσετε τα εισιτήριά σας όσο πιο νωρίς μπορείτε πριν από την ημερομηνία ταξιδιού σας.

✔️ Ποιες αεροπορικές εταιρείες λειτουργούν με παρόμοια δρομολόγια;

Υπάρχουν και άλλες αεροπορικές εταιρείες που πετούν προς τις ίδιες πόλεις. Για να δείτε την πλήρη λίστα, χρησιμοποιήστε τη σελίδα της eSky.

✔️ Μπορώ να κάνω κράτηση ξενοδοχείου με πτήση της αεροπορικής Wizz Air;

Χρησιμοποιήστε το σύστημα της eSky για να κάνετε κράτηση ξενοδοχείου μαζί με την πτήση που επιθυμείτε χρησιμοποιώντας την επιλογή Πτήση + Ξενοδοχείο. Έτσι θα εξοικονομήσετε χρόνο αλλά και χρήματα χάρη στις εκπτώσεις των πακέτων μας.

Μάθετε περισσότερα για την Wizz Air

Wizz Air

Η Wizz Air είναι ένας ουγγρικός αερομεταφορέας χαμηλού κόστους, ο οποίος δραστηριοποιείται στην Κεντρική, την Ανατολική και τη Δυτική Ευρώπη· τη Γεωργία· το Ισραήλ· και την Τουρκία. Η πρώτη του πτήση πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαΐου του 2004 με αναχώρηση από το Κατοβίτσε. Ένα από τα άτομα που ταξίδεψε με την παρθενική πτήση ήταν κι ο ιδρυτής και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Wizz Air, ο κ. Γιόζεφ Βάροντι. 

Όπως και οι περισσότεροι αερομεταφορείς χαμηλού κόστους έτσι και η Wizz Air χρησιμοποιεί μικρά αεροδρόμια, που επιτρέπουν τον φθηνό και γρήγορο χειρισμό τού επιβατικού κοινού. Τα αεροσκάφη της διαθέτουν καμπίνες μίας κατηγορίας με δερμάτινα καθίσματα και χωρίς κατανομή θέσεων. Επιπλέον, με κάποια πρόσθετη χρέωση προσφέρονται και μικρογεύματα/ροφήματα στους επιβάτες τους.

Προς το παρόν τα αεροπλάνα της Wizz Air εκτελούν 340 δρομολόγια. Η εταιρεία απασχολεί περίπου 2000 άτομα.

Ποια δρομολόγια εκτελεί η WizzAir;

Ένας αερομεταφορέας χαμηλού κόστους είναι μία από τις πιο κοινές μεθόδους που επιλέγει ένας ταξιδιώτης για τα ταξίδια του. Ποια δρομολόγια εκτελεί η WizzAir;  Ο χάρτης των αεροπορικών συνδέσεων της Wizz Air εξακολουθεί και αναπτύσσεται – αυτήν τη στιγμή περιλαμβάνει μερικές εκατοντάδες δρομολογίων σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή. Η εταιρεία διαθέτει περίπου 30 επιχειρησιακές βάσεις, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και μερικές επί πολωνικού εδάφους. Όλες οι πτήσεις της εκτελούνται με σύγχρονα αεροπλάνα. Ο στόλος της WizzAir αποτελείται από δεκάδες σύγχρονων αεροσκαφών, που διασφαλίζουν ταξιδιωτική άνεση και ασφάλεια για τους επιβάτες και το προσωπικό. Η WizzAir χρησιμοποιεί αεροπλάνα της σειράς Airbus A320, συμπεριλαμβανομένων των A320s. Ο στόλος του εν λόγω αερομεταφορέα αναπτύσσεται διαρκώς, καθώς η εταιρεία έχει παραγγείλει κι άλλα αεροπλάνα όπως, μεταξύ άλλων, αυτά του τύπου A322neo. 

Τι επιτρέπει η WizzAir να υπάρχει στη χειραποσκευή μου;

Σύμφωνα με τους κανονισμούς ασφαλείας δεν γίνεται κάθε αντικείμενο αποδεκτό στις αποσκευές της καμπίνας. Τι επιτρέπει η WizzAir να υπάρχει στη χειραποσκευή μου; Πρώτα απ' όλα αντικείμενα που δεν είναι επικίνδυνα για τους άλλους και δεν έχουν αιχμηρά άκρα. Φάρμακα, προσωπικά αντικείμενα, φορητούς υπολογιστές, ρούχα κ.λπ. Τα υγρά καλλυντικά στις χειραποσκευές πρέπει να μεταφέρονται σε συσκευασίες των 100 ml. Οι συσκευασίες αυτές πρέπει να τοποθετούνται σε μια διαφανή σακούλα με διαστάσεις 20x20 cm και μέγιστο όριο το ένα λίτρο. Τι ισχύει όμως για τη μεταφορά καλλυντικών που δεν είναι υγρής μορφής, όπως η πούδρα, η σκιά ματιών και το κραγιόν; Σε αυτήν την περίπτωση απλώς τοποθετούνται σε μια κοινή τσάντα καλλυντικών.

Προτού ετοιμάσετε τις αποσκευές σας, θα πρέπει να είστε εξοικειωμένοι με τους εκάστοτε κανονισμούς της χώρας που θέλετε να επισκεφθείτε.

Σε περίπτωση αμφιβολιών σχετικά με κάποιο αντικείμενο αξίζει να κατεβάσετε από τον ιστότοπο της αρμόδιας υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας έναν κατάλογο με τα αντικείμενα που απαγορεύονται κι εκείνα που επιτρέπονται στις εναέριες μεταφορές.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της WizzAir οι επιβάτες του συγκεκριμένου αερομεταφορέα μπορούν να παίρνουν μαζί τους στην καμπίνα του αεροσκάφους μία χειραποσκευή (περιλαμβάνεται στην τιμή του εισιτηρίου), οι αποδεκτές διαστάσεις της οποίας είναι 40x30x20 cm. Η χειραποσκευή μπορεί να ζυγίζει μέχρι και 10 kg. Με την αγορά της υπηρεσίας Wizz Priority δίνεται η δυνατότητα στον επιβάτη να παίρνει μαζί του στη καμπίνα μία επιπλέον μικρή αποσκευή όπως, για παράδειγμα, έναν σάκο ή μια τσάντα φορητού υπολογιστή. Οι αποδεκτές τιμές των διαστάσεων αυτής της αποσκευής είναι οι 55x40x23 cm.

Τι λένε οι κανονισμοί της WizzAir για τις χειραποσκευές;

Η πολιτική αποσκευών της Wizz Air είναι αυστηρή – ο ουγγρικός αερομεταφορέας ορίζει επακριβώς τα όρια των διαστάσεων και του βάρους τους. Συνεπώς, προτού προβαίνετε στην κράτηση πτήσεων, να ελέγχετε πάντα τον αριθμό των αποσκευών που δικαιούστε να πάρετε μαζί σας. Όταν η πτήση σας είναι διεθνής, να ελέγχετε επίσης και τους εκάστοτε νόμους που ισχύουν για τον προορισμό σας. Στις περιπτώσεις που δεν είστε σίγουροι, να επισκέπτεστε τον ιστότοπο της αρμόδιας υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας, όπου θα βρίσκετε τους νομικούς κανονισμούς σχετικά με το τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να παίρνετε μαζί σας.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο των Όρων και Προϋποθέσεων της Wizz Air, κάθε επιβάτης δικαιούται μία χειραποσκευή (αποσκευή καμπίνας). Ο βασικός ναύλος περιλαμβάνει μία αποσκευή με μέγιστες τιμές διαστάσεων τις 40x30x20 cm και βάρους τα 10 kg. Στους επιβάτες που αγοράζουν την υπηρεσία WIZZ Priority επιτρέπεται να παίρνουν μαζί τους στο αεροσκάφος μία πρόσθετη αποσκευή, οι διαστάσεις της οποίας δεν υπερβαίνουν τις τιμές 55x40x23 cm.

Όσο για τον αριθμό των παραδοτέων αποσκευών που επιτρέπονται στις πτήσεις της Wizz Air, κάθε επιβάτης μπορεί να περάσει από τον έλεγχο των αποσκευών έως και 6 τεμάχια: τρία με μέγιστο βάρος τα 32 kg και μέγιστες τιμές διαστάσεων τις 149x119x171 cm, δύο με μέγιστο βάρος τα 20 kg και ένα με όριο βάρους τα 10 kg.  Η αγορά της δυνατότητας για επιπλέον παραδοτέες αποσκευές μπορεί να γίνει κατά την κράτηση μιας πτήσης ή μετά από έναν διαδικτυακό έλεγχο εισιτηρίων.

Τι επιτρέπει η WizzAir να υπάρχει στην παραδοτέα αποσκευή μου;

Τι επιτρέπει η WizzAir να υπάρχει στην παραδοτέα αποσκευή μου και ποια αντικείμενα δεν επιτρέπονται σε αυτήν; Οι παραδοτέες αποσκευές, ως μέρος του βασικού ναύλου, είναι πληρωτέες, ενώ οι περιορισμοί τους όσον αφορά τα επιτρεπόμενα αντικείμενα είναι πολύ λιγότεροι συγκριτικά με την περίπτωση των χειραποσκευών. Πώς ετοιμάζω τις παραδοτέες αποσκευές μου; Η εν λόγω βαλίτσα μπορεί να περιέχει αθλητικό εξοπλισμό μεγάλου μεγέθους, εργαλεία ή κάποιο αδειοδοτημένο όπλο. Οι δεξαμενές οξυγόνου και οι φορητές ηλεκτρονικές συσκευές επίσης επιτρέπονται. Φροντίστε να μην τοποθετείτε πολύτιμα και ευαίσθητα αντικείμενα (η εταιρεία  δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν ζημιές σε αυτά), έγγραφα ή μετρητά. Επιπλέον δεν επιτρέπονται οι εκρηκτικές και οι εύφλεκτες ύλες, τα τοξικά χημικά, τα σπρέι βαφής και τα ποτά που περιέχουν περισσότερο από 70% αλκοόλ. Όσο για τα όρια στις παραδοτέες αποσκευές για τους επιβάτες της WizzAir, υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς έως και έξι τεμαχίων, με το καθένα από αυτά να ζυγίζει λιγότερο από 32 kg και τις αποδεκτές τιμές των διαστάσεών του να είναι 149x119x171cm. Σημαντικό: Η WizzAir σάς επιτρέπει επίσης να αγοράζετε αποσκευές μετά από τον διαδικτυακό έλεγχο των εισιτηρίων. 

Επιτρέπει η WizzAir τη μεταφορά τροφίμων;

Πολύς κόσμος ρωτάει το εξής: Επιτρέπει η WizzAir τη μεταφορά τροφίμων; Σύμφωνα με τους τρέχοντες κανονισμούς, επιτρέπεται η μεταφορά τροφίμων και στις χειραποσκευές και στις παραδοτέες αποσκευές, αλλά είναι απαραίτητο να θυμάστε μερικούς κανόνες.

Πρώτα απ' όλα τα προϊόντα πρέπει να είναι σφραγισμένα με την αρχική τους συσκευασία. Τα ροφήματα και οι υγρές τροφές υπόκεινται στους περιορισμούς που ισχύουν για τις χειραποσκευές: πρέπει να μεταφέρονται σε περιέκτες των 100 ml, οι οποίοι με τη σειρά τους τοποθετούνται σε μία πλαστική σακούλα με μέγιστο όριο το ένα λίτρο. Στη χειραποσκευή επιτρέπεται να τοποθετούνται τρόφιμα όπως –μεταξύ άλλων– κέικ, σάντουιτς, μπάρες και βρεφικές τροφές (οι τελευταίες υπόκεινται σε ξεχωριστό έλεγχο, σύμφωνα με τον οποίο μπορείτε να πάρετε μαζί σας όσα τρόφιμα χρειάζεστε για το παιδί κατά την πτήση).  Επιπρόσθετα πρέπει να θυμάστε τους περιορισμούς που προκύπτουν από τους κανονισμούς της εκάστοτε χώρας που θέλετε να επισκεφθείτε.

Για παράδειγμα οι ΗΠΑ δεν επιτρέπουν τα νωπά τρόφιμα. Εάν δεν θέλετε να πάρετε τα δικά σας τρόφιμα μαζί σας στο αεροπλάνο, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις υπηρεσίες του Wizz Café, το οποίο περιλαμβάνει σνακ, σάντουιτς, ζεστά και κρύα ροφήματα και αλκοολούχα ποτά.

Πώς κατανέμει η WizzAir τις θέσεις;

Πώς κατανέμει η WizzAir τις θέσεις; Κάθε άτομο μπορεί να επιλέξει θέση στο αεροπλάνο με κάποια επιπλέον χρέωση κατά την κράτηση. Ωστόσο οι πελάτες που έχουν αγοράσει πακέτο Wizz Go ή Wizz Plus μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη συγκεκριμένη υπηρεσία δωρεάν. Όταν δεν έχει αγοραστεί συγκεκριμένη θέση, η WizzAir δίνει μια τυχαία θέση στο αεροπλάνο 48 ώρες πριν από το ταξίδι. Παρ' όλα αυτά αξίζει να θυμάστε ότι, ακόμη και όταν έχουν ήδη γίνει η κράτηση μιας πτήσης και ο διαδικτυακός έλεγχος των εισιτηρίων της, υπάρχει ακόμα η δυνατότητα να αγοραστεί συγκεκριμένη θέση στο αεροπλάνο μέχρι και τρεις ώρες πριν από την αναχώρησή του. Όσον αφορά την προτεραιότητα επιβίβασης στα αεροπλάνα της WizzAir, η εταιρεία προσφέρει την επί πληρωμής υπηρεσία Wizz Priority. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι προκειμένου να την αγοράσει κανείς: κατά την κράτηση της πτήσης (ή αργότερα), καλώντας το τηλεφωνικό κέντρο ή στο αεροδρόμιο. Η υπηρεσία Wizz Priority περιλαμβάνει την προτεραιότητα επιβίβασης στο αεροπλάνο, την εγγύηση της τοποθέτησης της χειραποσκευής στην καμπίνα καθώς επίσης και τη δυνατότητα της τοποθέτησης πρόσθετης αποσκευής διαστάσεων 40x30x20 cm σε αυτήν (τοποθετείται κάτω από το κάθισμα). Η αγορά της υπηρεσίας Wizz Priority δεν πρέπει να συγχέεται με την προτεραιότητα κατά τους ελέγχους ασφαλείας και το τσεκ-ιν. 

Πότε έχει ειδικές προσφορές η WizzAir;

Μπορεί οι αερομεταφορείς χαμηλού κόστους να είναι εγγύηση για φθηνά ταξίδια, αλλά αξίζει επίσης να ξέρει κανείς πότε έχει ειδικές προσφορές η WizzAir, προκειμένου να μπορεί να αγοράσει αεροπορικά εισιτήρια με κάποια επιπλέον έκπτωση. Η WizzAir προσθέτει διαρκώς πληροφορίες για προσφορές που ισχύουν κάθε στιγμή στον ιστότοπό της, επομένως αξίζει να την επισκέπτεστε τακτικά. Εάν θέλετε να έχετε επιπλέον εκπτώσεις και προτεραιότητα στη λήψη πληροφοριών για προωθητικές προσφορές, η καλύτερη λύση είναι να εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο της Wizz Air ή/και να αγοράσετε συνδρομή Wizz Discount Club. Οι συνδρομητές αυτής της υπηρεσίας λαμβάνουν επιπλέον εκπτώσεις σε αεροπορικά εισιτήρια και αποσκευές που αγοράζονται διαδικτυακά, ενώ μπορούν επίσης να αναμένουν πρόωρα πληροφορίες για επερχόμενες προσφορές (το οποίο είναι σημαντικό, καθώς ορισμένες από τις διαφημιστικές εκστρατείες είναι διαθέσιμες μόνο σε αυτούς). Σε περίπτωση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες του αερομεταφορέα ενώ δεν είστε μέλη του Wizz Discount Club, καλό είναι να αγοράσετε τα εισιτήρια το συντομότερο δυνατόν. Για παράδειγμα, οι τιμές των εισιτηρίων είναι φθηνότερες τρεις μήνες πριν από την προγραμματισμένη πτήση απ' ό,τι δύο μέρες πριν από το ταξίδι.