μενού

Γενικές πληροφορίες

Οροι και Προϋποθέσεις

 1. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  1. Οι παρόντες Όροι και Προϋποθέσεις ρυθμίζουν τους όρους χρήσης του "συστήματος κράτησης" υπηρεσιών τρίτων προσώπων που διατίθενται μέσω της ιστοσελίδας www.esky.gr και μέσω του τηλεφωνικού κέντρου, και πιο συγκεκριμένα: Κρατήσεις Πτήσεων, Ταξιδιωτική Ασφάλεια, Υπηρεσίες Ξενοδοχείου, Υπηρεσίες Μεταφοράς, Τουριστικά Πακέτα , Πτήσεις Τσάρτερ,Κρατήσεις εισιτηρίων τρένων, Εκδρομές και άλλες παρόμοιες προσφορές, καθώς και παρέχεται στον χρήστη με περιεχόμενο που βασίζεται σε γεωγραφική κατανομή.
  2. Το σύστημα λειτουργεί από το eSky.pl Spółka Akcyjna, με έδρα το Ράντομ, 8 Jagielloński Square, εγγεγραμμένο στο XIV Εμπορικό Τμήμα του Εθνικού Μητρώου Δικαστηρίων που τηρείται από το Επαρχιακό Δικαστήριο της πρωτεύουσας της Βαρσοβίας με τον αριθμό αναφοράς 0000383663, ΦΠΑ: 9481987199, ο αριθμός στατιστικής αναγνώρισης (REGON) είναι 670140736, μετοχικό κεφάλαιο 990 471 PLN που έχει καταβληθεί εξ ολοκλήρου, το οποίο παρέχει στους χρήστες μόνο υπηρεσίες κρατήσεων και πληροφοριών, πλέον ορίζεται σαν eSky.
  3. Σε καθορισμένες περιπτώσεις που αναφέρονται στη διαδικασία συναλλαγών, οι υπηρεσίες ενδέχεται να παρέχονται από τη συνδεδεμένη με την eSky εταιρεία, ήτοι την SC eSky Travel Search SRL (eSky Travel Search) με έδρα το Βουκουρέστι, Calea Vacaresti, αριθ. 391, κτίριο γραφείων Sun Plaza, είσοδος Β, 3ος όροφος, ταχυδρομικός κώδικας 040069, τομέας 4., το οποίο θα επιβεβαιωθεί στα έγγραφα των προσαρμοσμένων υπηρεσιών του χρήστη.
  4. Η χρήση των υπηρεσιών του Κέντρου Κρατήσεων και του Τηλεφωνικού κέντρο (στους αριθμούς τηλεφώνου που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.esky.gr) απαιτεί την αποδοχή όλων των ακόλουθων διατάξεων αυτών των Όρων και Προϋποθέσεων. Η αποδοχή αποτελεί δήλωση προθέσεων και δημιουργεί νομικές υποχρεώσεις μεταξύ του χρήστη και του eSky.
  5. Ο χρήστης δικαιούται να αντιγράφει, να αναπαράγει και να αποθηκεύει δωρεάν το περιεχόμενο αυτών των Όρων και Προϋποθέσεων, χωρίς δικαίωμα εμπορικής διανομής.
 2. ΟΡΙΣΜΟΙ

  Οι όροι που αναφέρονται παρακάτω θα έχουν τις ακόλουθες έννοιες:

  1. Το Σύστημα Κρατήσεων διατίθεται μέσω της ιστοσελίδας www.esky.gr και μέσω του Τηλεφωνικού Κέντρου- μια εφαρμογή που επιτρέπει στον χρήστη να:
   1. να ψάχνει και να παραγγέλνει εσωτερικών και διεθνών πτήσεων μεταξύ οποιωνδήποτε δύο πόλεων, τιμή αυτών των πτήσεων και κράτηση αεροπορικών εισιτηρίων,
   2. να διατιμαεί και να αγοράζει ταξιδιωτική ασφάλιση,
   3. να χρησιμοποιεί ξενοδοχειακές υπηρεσίες σε οποιαδήποτε πόλη (τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό) και ανά πάσα στιγμή να έχει τη δυνατότητα να κάνει κράτηση αυτών των υπηρεσιών (κράτηση ξενοδοχείου),
   4. να χρησιμοποιεί υπηρεσίες μεταφοράς από και προς το αεροδρόμιο,
   5. να χρησιμοποιεί την υπηρεσία “Εκδρομή” σε οποιαδήποτε πόλη διαθέσιμη στην προσφορά της eSky,
   6. να ψάχνει και να κλείνει διάφορες εκδηλώσεις οργανωμένες από ιδιαίτερους ταξιδιωτικούς πράκτορες,
   7. να προσαρμόζει τις προτάσεις για τις υπηρεσίες οι οποίες παρατίθενται στα παραπάνω σημεία από 1 εώς 6 χάρη σε ένα σύστημα πληροφοριών χρήστη βασισμένο σε γεωγραφική κατανομή (προσδιορίζοντας τη διεύθυνση IP ενός υπολογιστή και τα δεδομένα περιήγησης),
  2. Χρήστης - ο χρήστης είναι ένα άτομο που χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες του Κέντρου Κρατήσεων ή του Τηλεφωνικού Κέντρου. Ο Χρήστης μπορεί επίσης να αναφέρεται ως Πελάτης, Παραλήπτης ή Επιβάτης.
  3. Αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους -Είναι οι Αεροπορικές εταιρείες που αναφέρονται στο σημείο ΙΙ των Όρων και Προϋποθέσεων των Πτήσεων. ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΟΥΝ τους γενικούς όρους μεταφοράς που ρυθμίζονται από την Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ). Κάθε αεροπορική εταιρεία υπόκειται στους δικούς της όρους και προϋποθέσεις που αναφέρονται στο σημείο ΙΙ των Όρων και Προϋποθέσεων των Πτήσεων. Οι ξεχωριστοί όροι υπηρεσίας ισχύουν για τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες και για τις πτήσεις τσάρτερ, οι οποίες γνωστοποιούνται στον χρήστη, οι οποίοι πρέπει να τις διαβάσουν πριν κάνουν κράτηση.
  4. Μέσο ηλεκτρονικής πληρωμής - κάθε μέσο πληρωμής, που περιλαμβάνονται εκείνων με απομακρυσμένη πρόσβαση στα κεφάλαια, που επιτρέπει στον κάτοχό του να πραγματοποιεί πράξεις πληρωμής με ηλεκτρονική συσκευή αποθήκευσης δεδομένων ή ηλεκτρονική ταυτότητα του κατόχου, απαραίτητη για την ολοκλήρωση μιας συναλλαγής, ιδίως ψηφιακού νομίσματος ή κάρτας πληρωμής.
  5. Πληρωμή με κάρτα- η κάρτα αναγνωρίζει τον εκδότη της και έναν εξουσιοδοτημένο κάτοχο που δικαιούται να κάνει πληρωμές, σε περίπτωση πληρωμή με κάρτα που εκδίδεται από την τράπεζα ή από άλλο νόμιμα εξουσιοδοτημένο πιστωτικό ίδρυμα, δικαιούται επίσης να αντλεί πιστωτικό όριο κατά την έννοια του άρθρου 4 παράγραφος 1 σημείο 4 της τραπεζικής νομοθεσίας της 29ης Αυγούστου 1997.
 3. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ

  1. Το ακόλουθο έγγραφο καθορίζει τους όρους που συνιστούν τη νομική βάση για τη χρήση των υπηρεσιών του συστήματος κρατήσεων και του τηλεφωνικού κέντρου.
  2. Κάθε χρήστης συμμορφώνεται με τους Όρους και Προϋποθέσεις τη στιγμή που αναλαμβάνει δράσεις με σκοπό τη χρήση του Συστήματος Κρατήσεων.
  3. Η κράτηση και η αγορά κάθε συγκεκριμένου προϊόντος που προσφέρεται από τρίτο πάροχο μέσω του συστήματος κράτησης είναι μια μεμονωμένη συναλλαγή και υπόκειται σε όρους που καθορίζονται από αυτήν την οντότητα. Η αγορά κάθε προϊόντος υπόκειται στους ειδικούς όρους που καθορίζονται στα κεφάλαια VII-XI των παρόντων Όρων και Προϋποθέσεων.
 4. ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ

  1. Ο Χρήστης επιβεβαιώνει ότι έχει την πλήρη νομική ικανότητα να συνάπτει νομικά δεσμευτικές δεσμεύσεις.
  2. Ο Χρήστης διασφαλίζει ότι θα χρησιμοποιήσει το Σύστημα Κρατήσεων για να αναζητήσει κρατήσεις, να αγοράσει εισιτήρια και να κάνει κρατήσεις και να αγοράσει άλλες διαθέσιμες υπηρεσίες που αναφέρονται στους παρόντες Όρους και Προϋποθέσεις, καθώς και άλλες προσφερόμενες υπηρεσίες, αποκλειστικά σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους, αποφεύγοντας όλες τις παράνομες δραστηριότητες.
  3. Απαγορεύεται στον χρήστη να πραγματοποιήσει ένα αίτημα κράτησης με πλαστό όνομα ή όνομα κάποιου αλλού και να πληρώνει με πλαστή κάρτα ή κάρτα κάποιου άλλου ατόμου χωρίς τη συγκατάθεση του κατόχου. Οποιεσδήποτε τέτοιες ενέργειες θα αναφερθούν αμέσως στις αρμόδιες αρχές επιβολής του νόμου.
 5. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΥΘΥΝΗΣ

  1. Η eSky ενημερώνει ότι, μόλις εμφανιστούν τα αποτελέσματα αναζήτησης, ενδέχεται να εμφανιστούν στο σύστημα ή σε άλλα συστήματα αναζήτησης εισιτηρίων και υπηρεσιών άλλες προσφορές με παρόμοια υπηρεσία που παρέχεται από τρίτο μέρος διαφορετικό από το προηγούμενο. Η απόκτηση ενός αποτελέσματος αναζήτησης, εκτός αν επιβεβαιωθεί αμέσως με την πραγματοποίηση και την πληρωμή μιας κράτησης στο Σύστημα Κρατήσεων, δεν παρέχει στον πελάτη το δικαίωμα να ζητήσει από τον Διαμεσολαβητή να συνάψει τη σύμβαση αγοράς εισιτηρίων ή άλλων υπηρεσιών που προσφέρονται από τρίτους, σύστημα κρατήσεων.
 6. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

  Όλα τα θέματα σχετικά με την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων του χρήστη και όλοι οι άλλοι χρήστες του ιστότοπου www.esky.gr διέπονται από τις πολιτικές απορρήτου που διατίθενται στη διεύθυνση https://www.esky.gr/politiki-aporritou

 7. ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ, ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΠΤΗΣΕΩΝ , ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

  Οι όροι κράτησης, αγοράς, πληρωμής και παράδοσης αεροπορικών εισιτηρίων καθορίζονται στους Όρους και Προϋποθέσεις των Πτήσεων.

 8. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ, ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

  Οι όροι αιτημάτων και κρατήσεων σε ξενοδοχειακές υπηρεσίες καθώς και οι τρόποι πληρωμής καθορίζονται στους Όρους και τις Προϋποθέσεις Κρατήσεων Ξενοδοχείων

 9. ΑΙΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

  Οι όροι αιτημάτων, απόκτησης, πληρωμής και παράδοσης ασφαλιστικών συμβολαίων καθορίζονται στους Όρους και τις Προϋποθέσεις Δημιουργίας Ασφαλιστικών Συμβάσεων.

 10. ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

  Όροι και προϋποθέσεις ενοικίασης αυτοκινήτου

 11. ΕΚΔΟΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ

  1. Για υπηρεσίες που αγοράζονται στο eSky μέσω της ιστοσελίδας www.esky.gr ή μέσω υπηρεσιών του τηλεφωνικού κέντρου, ο πελάτης θα λάβει ένα ηλεκτρονικό τιμολόγιο. Καταβάλλοντας την πληρωμή και αποδεχόμενη τους παρόντες Όρους και Προϋποθέσεις, ο χρήστης συμφωνεί να λαμβάνει ηλεκτρονικά τιμολόγια κατά την έννοια του άρθρου 2 παρ. 32 του νόμου περί ΦΠΑ της 11ης Μαρτίου 2004.
  2. Τα ηλεκτρονικά τιμολόγια για τις υπηρεσίες θα παραδίδονται στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που παρέχεται στο προσωπικό ερωτηματολόγιο στο Σύστημα Κρατήσεων ή κατά την αγορά μέσω του τηλεφωνικού κέντρου.
  3. Σε περίπτωση υπηρεσίες κρατήσεων για περισσότερους από ένα χρήστη και σε περίπτωση που ο αγοραστής στον οποίο πρέπει να εκδοθεί το τιμολόγιο δεν αναφέρεται, το τιμολόγιο θα εκδοθεί στον πρώτο χρήστη που αναφέρεται στη συλλογική κράτηση και θα παραδοθεί στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που παρέχεται κατά τη διάρκεια διαδικασίας κράτησης.
  4. Οι αλλαγές στις λεπτομέρειες του ηλεκτρονικού τιμολογίου που υποδεικνύει ο χρήστης στο προσωπικό ερωτηματολόγιο θα πραγματοποιηθούν υπό τους όρους και εντός του πεδίου εφαρμογής που καθορίζεται από τους σχετικούς νόμους.
  5. Οι όροι και οι προϋποθέσεις για μεμονωμένες υπηρεσίες μπορούν να καθορίζουν ειδικούς όρους τιμολόγησης.
 12. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

  1. Οι καταγγελίες σχετικά με την κράτηση και την αγορά εισιτηρίων ή άλλων ταξιδιωτικών υπηρεσιών θα γίνονται γραπτώς και θα αποστέλλονται στη διεύθυνση του γραφείου eSky στην οδό Murckowska 14a, 40-265 Katowice, Πολωνία ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου complaints@esky.gr. Η eSky θα επιβεβαιώσει την παραλαβή της καταγγελίας στον πελάτη και θα απαντήσει σε αυτήν εντός 30 ημερών από την παραλαβή της ή σε άλλη χρονική στιγμή που ορίζεται από τον ταξιδιωτικό πράκτορα ή άλλον πάροχο υπηρεσιών.
  2. Εάν η καταγγελία αφορά υπηρεσίες που παρέχονται από άλλες οντότητες, η eSky θα ενημερώσει τον χρήστη σχετικά με αυτό το γεγονός και θα συμβουλεύσει τον τρόπο με τον οποίο θα υποβάλει καταγγελία εναντίον αυτού του μέρους ή θα υποβάλει μια τέτοια καταγγελία εξ ονόματος και κατόπιν διαβούλευσης με τον Χρήστη, εάν η περιγραφή καταγγελίας παρέχεται στην eSky είναι αρκετά πλήρες ώστε να επιτρέπει την υποβολή καταγγελίας κατά του παρόχου υπηρεσιών. Σε περίπτωση που είναι αδύνατο να έρθετε σε επαφή με τον χρήστη, π.χ. όταν δεν φτάνουν στο αεροδρόμιο, η eSky μπορεί να αναλάβει δράση προς το συμφέρον του χρήστη.
 13. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

  1. Αυτή η πολιτική καθορίζει τις αρχές για την απόσυρση από τη σύμβαση που έχει συνάψει ο Χρήστης χρησιμοποιώντας το Σύστημα Κρατήσεων ή το Κέντρο Κλήσεων κατά την έννοια των Κανονισμών της eSky.pl SA., εφεξής καλούμενοι κανονισμοί, οι οποίοι αναφέρονται στο άρθρο 27 του νόμου της 30ης Μαΐου 2014 σχετικά με τα δικαιώματα των καταναλωτών (νόμος του νόμου του 2014, σημείο 827), εφεξής αποκαλούμενος νόμος.
  2. Σύμφωνα με το άρθρο 38 παράγραφος 1 του νόμου, ο χρήστης δεν δικαιούται να αποσυρθεί από την εξ αποστάσεως σύμβαση εάν ένας επιχειρηματίας έχει πραγματοποιήσει πλήρως μια συγκεκριμένη υπηρεσία με τη ρητή συγκατάθεση ενός καταναλωτή ο οποίος ενημερώθηκε πριν από την έναρξη της παροχής υπηρεσιών ότι μετά με την παροχή του / της χάνει το δικαίωμα να αποχωρήσει από μια σύμβαση.
  3. Ενόψει των ανωτέρω, πριν από την έναρξη της παροχής των υπηρεσιών που ορίζονται στους Κανονισμούς, η eSky.pl Α.Ε. ενημερώνει ότι ο χρήστης που έχει συνάψει μια σύμβαση για για την παροχή αυτών των υπηρεσιών δεν δικαιούται να αποσυρθεί από τη σύμβαση χωρίς να αναφέρει τους λόγους και τα κόστη εντός 14 ημερών από τη σύναψη της σύμβασης λόγω της πλήρους παροχής των υπηρεσιών από την eSky.pl SA υπό μορφή κράτησης υπηρεσιών τρίτου (κατόπιν ρητού αιτήματος του χρήστη). Σε μια τέτοια περίπτωση, ένα τέλος χειρισμού δεν επιστρέφεται. Εάν οι φορείς παροχής υπηρεσιών επιτρέπουν την επιστροφή μέρους ή ολόκληρης της αξίας των υπηρεσιών τους σε περίπτωση υπαναχώρησης από μια σύμβαση, τότε ο καταναλωτής ενημερώνεται για το γεγονός αυτό.
 14. ΤΕΛΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  1. Η eSky διατηρεί το δικαίωμα να προβεί σε μονόπλευρες αλλαγές στο περιεχόμενο αυτών των Όρων και Προϋποθέσεων, σύμφωνα με τον κανόνα ότι ο πελάτης δεσμεύεται από τους Όρους και τις Προϋποθέσεις που έγιναν δεκτές κατά τη διαδικασία κράτησης και ότι ο πελάτης μπορεί να έχει πρόσβαση σε αρχειακές εκδόσεις των Όρων και τις συνθήκες. Κάθε πελάτης είναι υποχρεωμένος να διαβάσει αυτούς τους Όρους και Προϋποθέσεις πριν προβεί σε κράτηση και κάθε φορά δεσμεύεται από τις διατάξεις των Όρων και Προϋποθέσεων από τη στιγμή της κράτησης και την αγορά αεροπορικών εισιτηρίων ή άλλων ταξιδιωτικών υπηρεσιών.
  2. Όσον αφορά όλα τα άλλα θέματα που δεν έχουν διευθετηθεί στους παρόντες Όρους και Προϋποθέσεις, ισχύουν οι διατάξεις του Αστικού Κώδικα και του Νόμου περί Δικαιωμάτων Καταναλωτών της 30ής Μαρτίου 2014. Υπογραμμίζεται ότι η υπηρεσία που παρέχεται από την eSky συνίσταται στην εκτέλεση πραγματικών πράξεων που συνδέονται με την παραγγελία υπηρεσιών τρίτων από τον χρήστη και ως εκ τούτου η υπηρεσία λήγει μόλις επιβεβαιωθεί μια κράτηση, η επιστροφή ή η απόσυρση από τη συμφωνία είναι δυνατή μόνο εάν το μέρος που παρέχει την υπηρεσία αναγνώρισε ρητά αυτή τη δυνατότητα. Όσον αφορά τις καταναλωτικές διαφορές, υπάρχει η δυνατότητα χρήσης της ευρωπαϊκής πλατφόρμας ΗΕΔ (ηλεκτρονική επίλυση διαφορών), η οποία θα είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση http://ec.europa.eu/consumers/odr/.
  3. Η eSKY δεν ευθύνεται για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον πελάτη ή για τις οποίες δεν πραγματοποιείται το ταξίδι λόγω της απεργίας των εργαζομένων των αερομεταφορών, των υπαλλήλων των αεροδρομίων, των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους, καθώς και του προσωπικού του ξενοδοχείου και άλλων παρόχων που είναι υπεύθυνοι για άλλες υπηρεσίες στους παρόντες Όρους και Προϋποθέσεις ή ως αποτέλεσμα ανωτέρας βίας, καθώς η eSky είναι απλώς μια οντότητα που παρέχει πρόσβαση στο σύστημα κρατήσεων, όχι ως πάροχος υπηρεσιών ούτε ως σύμβουλος που προτείνει την επιλογή συγκεκριμένων προσφορών από τρίτους.
  4. Προκειμένου να αποτραπεί η μη εξουσιοδοτημένη χρήση της πιστωτικής κάρτας, η eSky διατηρεί το δικαίωμα να προβεί σε πρόσθετες επαληθεύσεις για να επιβεβαιώσει τα στοιχεία του δικαιούχου της πιστωτικής κάρτας ή ότι ο κάτοχος της πιστωτικής κάρτας έχει αποδεχθεί να πληρώσει το οφειλόμενο ποσό για την κράτηση.
  5. Εάν, στο πλαίσιο της διαδικασίας συναλλαγής, προκύψουν περιστάσεις που απαιτούν εφαρμογή των διατάξεων της Οδηγίας (ΕΕ) 2015/2302 σχετικά με τη σχετική ταξιδιωτική ρύθμιση, τότε ο φορέας που είναι υπεύθυνος για την υλοποίηση αυτής της υπηρεσίας θα καταβάλει τις σχετικές εισφορές στους αρμόδιους φορείς και θα παράσχει πληροφορίες σχετικά με την πληρωμή αυτή καθώς και τυχόν υποχρεώσεις που απορρέουν από την υπηρεσία αυτή στον χρήστη.

Αεροπορικα εισιτηρία

Όροι και Προϋποθέσεις – Αεροπορικών εισιτηρίων

 1. ΚΡΑΤΗΣΗ, ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ, ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ

  1. Στις περιπτωσεις των αεροπορικών εταιρειών που είναι διαπιστευμένες από την IATA (International Air Transport Association), με την προσφορά της αεροπορικής εταιρείας στους χρήστες, η eSky ενεργεί ως αντιπρόσωπος των αεροπορικών εταιρειών. κάθε αντίστοιχη αεροπορική εταιρεία που εκπροσωπείται από την eSky, το όνομα της οποίας δηλώνεται κατά τη διαδικασία κράτησης και το εισιτήριο που παραδίδεται στον χρήστη, θα παρέχει σε αυτόν υπηρεσίες αεροπορικών ταξιδιών και θα λογοδοτεί για την μη εκτέλεση ή αθέμιτη εκτέλεση των πτήσεων.
  2. Στις περιπτώσεις των χαμηλού κόστους αεροπορικών εταιρειών η ενεργεί ως μεσάζων που εκτελεί κρατήσεις απευθείας στις εταιρείες και έχει ως αποτέλεσμα την ολοκλήρωση μιας συναλλαγής και την παράδοση του εισιτηρίου που αγοράστηκε για λογαριασμό του χρήστη και αυστηρά σύμφωνα με τις επιθυμίες του χρήστη που πραγματώθηκε μέσω του συστήματος κλήσεων ή του τηλεφωνικού κέντρου. Περαιτέρω υπηρεσίες, όπως η επεξεργασία παραπόνων, υπόκεινται στους γενικούς όρους των αντίστοιχων μεταφορέων που υποδεικνύονται κατά τη διαδικασία της συναλλαγής.
  3. Στην περίπτωση τσάρτερ πτήσεων οργανώνονται από ένα ταξιδιωτικό πράκτορα, η eSky δρα ώς μεσάζοντας και ενημερώνει για την κατάσταση της πτήσης. Ο πάροχος της πτήσης είναι υπεύθυνος για τη μη εκτέλεση ή εσφαλμένη πτήση της.
  4. Το μέλος της συμφωνίας που παρέχει τις αεροπορικές υπηρεσίες που είναι μέρος της συμφωνίας αναφέρεται κάθε φορά και συγκεκριμένα στην προσφορά. Οι συμφωνίες που αναφέρονται παραπάνω συνάπτονται και εκτελούνται μέσω του ιστότοπου της eSky βάσει γενικών όρων και αεροπορικών ναύλων των αντίστοιχων μεταφορέων που παρέχουν στον χρήστη τις υπηρεσίες τους.
  5. Αίτημα κράτησης
   Ο χρήστης μπορεί να κάνει την κράτηση επιλέγοντας μία από τις επιλογές πτήσης που παρέχεται από το σύστημα και συμπληρώνοντας το προσωπικό ερωτηματολόγιο με τις απαιτούμενες πληροφορίες, οι οποίες επεξεργάζονται σύμφωνα με το σημείο IV των Όρων και Προϋποθέσεων.
  6. Επιβεβαίωση αιτήματος και αλλαγή τιμής εισιτηρίου:
   1. Στην παρεχόμενη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο χρήστης λαμβάνει επιβεβαίωση του αιτήματος, η οποία περιλαμβάνει εκτός από τον αριθμό κράτησης τις πληροφορίες σχετικά με την επιλεγμένη σύνδεση πτήσης, τη συνολική τιμή του εισιτηρίου και τον τρόπο πληρωμής. Η τιμή του εισιτηρίου εκφράζεται σε PLN ή σε άλλο νόμισμα που έχει επιλεγεί στο έντυπο της αίτησης. Η τιμή του αεροπορικού εισιτηρίου περιλαμβάνει: τιμολόγιο, τέλη αεροδρομίου και μη επιστρεπτέα αμοιβή υπηρεσίας για την έκδοση του εισιτηρίου.
    Δίνοντας την πλήρη εικόνα της κράτησης, η τιμή του εισιτηρίου δεν είναι εξασφαλισμένη έως ότου πραγματοποιηθεί η πληρωμή στην eSky. Η υπηρεσία πραγματοποιείτε εκ μέρους του πελάτη με την αεροπορική εταιρεία στην τιμή που βρίσκεται στη σύστημα κράτησης στην στιγμή της πληρωμής μέσω της ηλεκτρονικής πληρωμής (κάρτα). Οποιεσδήποτε αλλαγές στην υπηρεσία που αγοράζει ο πελάτης συνεπάγονται με επιπλέον χρεώσεις που επιβάλλονται από την eSky για τις εκτελούμενες ενέργειες, σύμφωνα με τους Όρους και Προϋποθέσεις. Σε περίπτωση ακυρώσεων, ανακλήσεων ή τροποποιήσεων (στο βαθμό που καθιστούν το ταξίδι αδύνατο) από τις αεροπορικές εταιρείες, αν ο πελάτης αποφασίσει να αγοράσει άλλο εισιτήριο, το τέλος εξυπηρέτησης που χρεώνεται για την προηγούμενη πτήση αντισταθμίζεται από τα τέλη υπηρεσιών που καταβάλλονται στην eSky για την επόμενη πτήση.
   2. Ο χρήστης είναι υποχρεωμένος να βεβαιωθεί ότι τα στοιχεία κράτησης που αναφέρονται στο email επιβεβαίωσης, καθώς και η προθεσμία για την αγορά του εισιτηρίου σε τιμή που υποδεικνύεται κατά την αναζήτηση στο σύστημα, είναι σωστά.
  7. Απόκτηση αεροπορικού εισιτηρίου:
   1. Ο χρήστης μπορεί να αποκτήσει αεροπορικό εισιτήριο δίδοντας όλες τις λεπτομέρειες στο σύστημα κράτησης και αν αυτές είναι σωστές. Πριν την απόκτηση του εισιτηρίου ο χρήστης είναι υποχρεωμένος να διαβάσει και να συμφωνήσει με τους Όρους και τις Προϋποθέσεις καθώς και να διαβάσει τις τιμές και τα κόστοι που έχει επιλέξει για τον προορισμό του. H eSky θα προβεί στην χρέωση μη επιστρέψιμου ποσού για την υπηρεσία κράτησης του εισιτηρίου.
   2. Η κατανόηση των δοθούντων όρων και της τιμής θα βοηθήσει τον χρήστη να επιλέξει την πιο συμφέρουσα από άποψη κόστους σύνδεση πτήσης και θα συμβάλει επίσης στην ελαχιστοποίηση του κόστους ενδεχόμενης ακύρωσης εισιτηρίου.
   3. Εάν η τιμή διαφέρει σημαντικά από την αναμενόμενη τιμή, αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι οι θέσεις οικονομικής θέσης είναι πλήρεις. Σας συμβουλεύουμε να ελέγξετε για κοντινές ημερομηνίες για το ταξίδι σας.
   4. Αφού λάβει την εντολή κράτησης η eSky μπορεί να επικοινωνήσει με τον χρήστη για να επαληθεύσει τα στοιχεία του και να επιβεβαιώσει την προσφορά. Εάν είναι αδύνατο να επικοινωνήσετε με τον χρήστη η eSky ολοκληρώνει την κράτηση σύμφωνα με την παραγγελία αφού λάβει την πληρωμή από τον χρήστη στο ποσό που καλύπτει τουλάχιστον την τιμή του εισιτηρίου και όλες τις πρόσθετες υπηρεσίες που ζητά ο χρήστης καθώς και το κόστος εξυπηρέτησης.
   5. Εάν το ταξίδι απαιτεί κάποιες έξτρα υπηρεσίες (όπως ειδικό γεύμα, πρόγραμμα επιβράβευσης πόντων, μεταφορά κατοικίδιου, ασυνόδευτο επιβάτη, βοήθεια επιβάτη, εξυπηρέτηση ατόμου με ειδικές ανάγκες και αξεσουάρ για βρέφοι) παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά είτε μέσω email. Το αίτημα του επιβάτη θα προωθηθεί στην αεροπορική εταιρεία.
   6. Η eSky κατέχει το δικαίωμα να αρνηθεί την έκδοση εισιτηρίου εάν τιμή (που έχει επιλεγεί από τον Χρήστη) δεν συμμορφώνεται με το σκοπό σύμφωνα με τους όρους πώλησης μιας συγκεκριμένης προσφοράς ή υπάρχουν άλλοι δικαιολογημένοι περιορισμοί στις συμφωνίες μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών, για τις οποίες η eSky δεν έχει κανένα έλεγχο. Η μη συμμόρφωση του τιμολογίου με το σκοπό του αφορά κυρίως, αλλά όχι αποκλειστικά, τις ψευδείς δηλώσεις του χρήστη σχετικά με τις μειώσεις τιμών, την ηλικία κλπ. οι οποίες επηρεάζουν την τιμή του εισιτηρίου ή την παραβίαση άλλων δασμολογικών όρων που καθορίζονται από τον μεταφορέα. για την οποία η eSky δεν έχει κανέναν έλεγχο, για τον οποίο ο χρήστης ενημερώθηκε κατά την πραγματοποίηση της κράτησης και τον οποίο ήταν υποχρεωμένος να διαβάσει, ιδίως όσον αφορά τις συνέπειες από την υποβολή ψευδών δηλώσεων σχετικά με τις μειώσεις τιμών, την ηλικία κ.λπ. που επηρεάζουν την τιμή του εισιτηρίου.
  8. Μέθοδος πληρωμής:
   1. Αποδεχόμαστε την ακόλουθη μέθοδο πληρωμής στην ιστοσελίδα της https://www.esky.gr:
    • Ηλεκτρονική πληρωμή
   2. Οι πληρωμές των χαμηλού κόστους αεροπορικών εταιρειών γίνονται online και μόνο με άμεση ηλεκτρονική πληρωμή μέσω του τηλεφωνικού μας κέντρου ή με μέσω της ιστοσελίδας μας.
   3. Ηλεκτρονική πληρωμή:
    • Ο χρήστης που χρησιμοποιεί το σύστημα κράτησης πρέπει να κάνει την πληρωμή με τις εξής κάρτες VISA, MasterCard, Diners Club, American Express ή άλλες μεθόδους πληρωμής που σχετίζονται με τις Υπηρεσίες Πληρωμής (σύμφωνα με τον νόμο του 2011, No. 199, παρ.1175).
    • Η ηλεκτρονική πληρωμή είναι ασφαλής.
    • Ο χρήστης επιλέγοντας την ηλεκτρονική πληρωμή θα πρέπει να χρησιμοποιεί κάποια από τις VISA, MasterCard, Diners Club και American Express κάρτες. Η ηλεκτρονική πληρωμή είναι ασφαλής. Επιλέγοντας την ηλεκτρονική πληρωμή ο χρήστης επιβάλλεται να συμπληρώσει όλα τα κενά με τις απαιτούμενες πληροφορίες της παρεχόμενης κάρτας (όπως τύπος κάρτας, αριθμός κάρτας, ημ/νια λήξης και κωδικός ασφαλείας CVV/CVC) κατά την διαδικασία της κράτησης. Όταν η κράτηση ολοκληρωθεί, η κάρτα αυτομάτως θα εγκριθεί μέσω του συστήματος κράτησης. Προσοχή! Η παροχή λανθασμένων πληροφοριών σχετικά με την κάρτα πληρωμής (π.χ. λάθος αριθμό ή ημ/νια λήξης) θα έχει ως αποτέλεσμα την απόρριψη της από το σύστημα κρατήσεων.
    • Η χρέωση στην κάρτα πληρωμής πραγματοποιείται σε δύο συναλλαγές: το καθαρό ποσό για το εισιτήριο μαζί με το κόστος αεροδρομίου, χρεώνεται από την αεροπορική εταιρεία, ενώ το ποσό για το τέλος υπηρεσίας χρεώνεται από την eSky. Η eSky διατηρεί το δικαίωμα να χρεώνει το οφειλόμενο ποσό σε μία συναλλαγή.
  9. Μορφή εισιτηρίου
   Η eSky εκδίδει εισιτήρια για τον χρήστη σε ηλεκτρονική μορφή.
  10. Αποστολή ηλεκτρονικού εισιτηρίου
   Το ηλεκτρονικό εισιτήριο που αγοράστηκε από την ιστοσελίδα της eSky αποστέλλεται στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που έχει δοθεί από τον χρήστη κατά την διάρκεια κράτησης ή έχει δοθεί μέσω του τηλεφωνικού κέντρου.
  11. Ακύρωση κράτησης λόγω λάθους του αερομεταφορέα:
   1. H eSky δεν είναι υπεύθυνη για αλλαγές στην κράτηση του χρήστη και ακυρώσεις που γίνονται από τον αερομεταφορέα χωρίς την εμπλοκή της eSky. Πληροφορίες σχετικά με πιθανές αλλαγές στην κράτηση του χρήστη στέλνονται από το προσωπικό της eSky στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που έχει παράσχει ο χρήστης μέσω του συστήματος κράτησης ή μέσω τηλεφώνου.
   2. Όλες οι αξιώσεις που προκύπτουν από ακυρώσεις ή τροποποιήσεις που πραγματοποιούνται από τις αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των καθυστερήσεων των πτήσεων, ο χρήστης απευθύνεται στις αντίστοιχες αεροπορικές εταιρείες. Η ευθύνη των αεροπορικών εταιρειών αναγνωρίζεται σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης της Βαρσοβίας και του Μόντρεαλ.
  12. Επιστροφή εισιτηρίου:
   1. Ο χρήστης δικαιούται να επιστρέψει ένα εισιτήριο το οποίο αγόρασε από την ιστοσελίδα www.esky.gr εάν η επιστροφή του εισιτηρίου πραγματοποιηθεί πριν την ημέρα της αναχώρησης και αν αυτό είναι επιτρεπτό από την τιμολόγηση της αεροπορική εταιρεία, την οποία ο χρήστης έχει διαβάσει πριν την αγορά του εισιτηρίου. Η επιστροφή εισιτηρίου θα επιφέρει στον χρήστη κάποιο πρόστιμο το οποίο ορίζεται από την αεροπορική εταιρεία. Στην περίπτωση που διαφωνούν όλοι οι επιβάτες στην επιστροφή των εισιτηρίων τότε υπερισχύει η απαίτηση του πληρωτή της κράτησης εκτός και αν οι κρατήσεις έγιναν μέσω διαφορετικών πληρωμών.
   2. Ορισμένες προσφορές δεν επιτρέπουν καμία αλλαγή ή επιστροφή εισιτηρίου ακόμα και πριν την ημέρα αναχώρησης (αυτό σημαίνει ότι χάνονται τα χρήματα που απαιτηθηκαν για την αγορά του εισιτηρίου).
   3. Για την επιστροφή ηλεκτρονικού εισιτηρίου ο χρήστης πρέπει να καλέσει το τηλεφωνικό κέντρο.
  13. Αλλαγές στην κράτηση
   1. Οποιαδήποτε αλλαγή στην κράτηση πρέπει να δηλωθεί μέσω του τηλεφωνικού κέντρου ή μέσω της φόρμας επικοινωνίας στην ιστοσελίδα μας: Εφόσον είναι λιγότερο από 48 ώρες από την πτήση τότε είναι απαραίτητο να καλέσει το τηλεφωνικό κέντρο.
   2. Η τιμή εξαρτάται από τα εκ του νόμου επιβαλλόμενα ποσοστά της αεροπορικής εταιρείας που εκμεταλλεύεται μια δεδομένη πτήση. Το συνολικό κόστος μιας αλλαγής στην κράτηση περιλαμβάνει:
    • Βασική χρέωση για αλλαγή μιας επιπλέον υπηρεσίας (η οποία αποτελείται από χρέωση για τροποποίηση εισιτηρίων σύμφωνα με τους όρους και τον πίνακα των τελών μιας συγκεκριμένης αεροπορικής εταιρείας, καθώς και με μη επιστρεπτέα αμοιβή υπηρεσιών για την τροποποίηση της παραγγελίας ή την παραγγελία πρόσθετης υπηρεσίας)
    • Η διαφορά στις τιμές τιμολόγησης ( η διαφορά μεταξύ του κόστους αγοράς και της ημέρας που γίνεται η αλλαγή)
    • Η διαφορά στους φόρους και τους φόρους αεροδρομίου (μια πιθανή διαφορά στο κόστος μεταξύ της αρχικής αξίας των φόρων και των επιβαρύνσεων και της αξίας τους κατά τη στιγμή της αλλαγής).
   3. Η μέθοδος πληρωμής που μπορεί να επιλέξει ο πελάτης είναι η πιστωτική/χρεωστική κάρτα και γίνεται μέσω του τηλεφωνικού κέντρου της eSky, και ο πελάτης λαμβάνει ένα email επιβεβαιώνοντας τις αλλαγές, το οποίο περιλαμβάνει: λεπτομέρειες κράτησης( αριθ. κράτησης, στοιχεία επιβάτη, πληροφορίες σχετικά με την σύνδεση των πτήσεων και επιπλέον υπηρεσίες) πληροφορίες πληρωμής και το κόστος της αλλαγής.
   Πίνακας κόστους υπηρεσιών για πρόσθετες υπηρεσίες που προστίθενται σε εισιτήριο που έχει ήδη αγοραστεί (σε ΕΥΡΩ):
   Αλλαγή Κόστος Υπηρεσίας
   ανά επιβάτη
   Αλλαγή εισιτηρίου (ημ/νια, διαδρομή, προορισμός, πληροφορίες επιβάτη) 12
   Ακύρωση εισιτηρίου με αίτημα του πελάτη 12
   Προσθήκη αποσκευής ή ειδικής αποσκευής 8
   Ιδιαίτερη βοήθεια (π.χ. ασυνόδευτος επιβάτης) 6
   Επιλογή συγκεκριμένης θέσης 8
   Ειδικό γεύμα 6
   Μεταφορά κατοικιδίων 7
   Προτεραιότητα επιβίβασης 7
   Άλλες πρόσθετες υπηρεσίες που παρέχει η αεροπορική με αίτημα που επιβάτη 7
   Online Check-in / έκδοση κάρτας επιβίβασης 7
  14. Προνομιακές τιμολογήσεις με περιορισμένη ευθύνη:
   Μερικές τιμολογήσεις που είναι διαθέσιμες στο σύστημα κρατήσεων έχουν κάποιους πολύ συγκεκριμένους όρους για την έκδοση εισιτηρίων. Ισχύει ιδιαίτερα για τις τιμολογήσεις που πρέπει να καταγράφονται και να αγοράζονται τουλάχιστον τρεις, επτά ή δεκατέσσερις ημέρες εκ των προτέρων. Η παραβίαση αυτής της κατάστασης μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγή στην τιμή του εισιτηρίου. Η eSky διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει την κράτηση του χρήστη, η οποία πραγματοποιείται ακριβώς τρεις, επτά ή δεκατέσσερις ημέρες πριν από την αναχώρηση, εάν ο χρήστης υπερβεί το όριο αγοράς που ορίζεται από τον αερομεταφορέα στις συνθήκες τιμολόγησης. Μια αεροπορική εταιρεία μπορεί να ζητήσει να εκδώσει ένα εισιτήριο νωρίτερα. Σε αυτή την περίπτωση, θα λάβετε από εμάς τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με την προθεσμία πληρωμής στην τρέχουσα διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.
  15. Σύνδεση πτήσεων
   1. Συνδυασμός πτήσεων είναι μία από τις υπηρεσίες που μπορεί να επιλέξει ο χρήστης στο σύστημα κρατήσεων. Μια πτήση σύνδεσης περιλαμβάνει τουλάχιστον δύο συνδέσεις πτήσης που εκτελούνται από ένα ή περισσότερα δρομολόγια, όπου κάθε πτήση θεωρείται χωριστή υπηρεσία και οι αερομεταφορείς δεν συνεργάζονται για την οργάνωση της σύνδεσης πτήσης.
   2. Η αγορά ενός εισιτηρίου για μια σύνδεση πτήσης σημαίνει την αγορά περισσότερων από ένα εισιτήριο πτήσης που περιλαμβάνει μερικές πτήσεις μεταφοράς για τις οποίες ο χρήστης πρέπει να αγοράσει ξεχωριστά αεροπορικά εισιτήρια σε έναν ή περισσότερους μεταφορείς.
   3. Λαμβάνοντας υπόψη την ξεχωριστή αγορά εισιτηρίων για κάθε πτήση στο πλαίσιο της πτήσης σύνδεσης, καθώς και το γεγονός ότι ενδέχεται να υπάρχει ελάχιστος χρόνος αλλαγής πτήσεων, γεγονός που συνεπάγεται κίνδυνο ακύρωσης, καθυστέρησης ή αλλαγής της ώρας αναχώρησης και κατά συνέπεια ο χρήστης μπορεί να χάσει την άλλη πτήση ή τις πτήσεις του, η eSky προτείνει να εξετάζεται η δυνατότητα κράτησης εναλλακτικών πτήσεων.
   4. Η διαθεσιμότητα των πτήσεων που συνδέονται με διαφορετικούς συνδυασμούς εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα των αεροπορικών εισιτηρίων με τους αντίστοιχους μεταφορείς καθώς και από τα κριτήρια που καθορίζει ο ίδιος ο χρήστης στο σύστημα κρατήσεων.
  16. Δυναμικά πακέτα
   1. Μια ακόμα υπηρεσία που είναι διαθέσιμη από το σύστημα κρατήσεων ή από το τηλεφωνικό κέντρο είναι η κράτηση δυναμικού πακέτου, αυτό σημαίνει την αγορά δύο ή περισσότερων υπηρεσιών, περιλαμβάνοντας τουλάχιστον αεροπορικό εισιτήριο και κράτηση ξενοδοχείου. Κάθε προϊόν είναι ξεχωριστή υπηρεσία και οι πάροχοι αυτών δεν συνεργάζονται στην οργάνωση της κοινής υπηρεσίας. Ταυτόχρονα, λαμβάνοντας υπόψη ειδικά μειωμένα τιμολόγια που προσφέρονται για την αγορά πολλών υπηρεσιών σύμφωνα με τα κριτήρια και τους όρους που επιλέγει ο χρήστης από τις προσφορές που προσφέρονται στο σύστημα από τους αντίστοιχους Παροχείς Υπηρεσιών - επιστρέφοντας όλες ή μέρος των υπηρεσιών σύμφωνα με το όρους που καθορίζονται από τους παρόχους. Δεδομένου ότι το ειδικό τιμολόγιο που προσφέρεται στον χρήστη οφείλεται στην αγορά περισσότερων από μία υπηρεσιών, αν ο χρήστης ακυρώσει μία από αυτές τις υπηρεσίες, η τιμή των άλλων μπορεί να αλλάξει. Σε περίπτωση που ο χρήστης ακυρώσει μια υπηρεσία την οποία ο πάροχος προσέφερε μείωση των τιμών λόγω της αγοράς περισσότερων από μία υπηρεσιών, ο χρήστης μπορεί να δεσμεύεται από τον πάροχο να πληρώσει τη διαφορά μεταξύ του προωθητικού τιμολογίου και του βασικού τιμολογίου την ημέρα της επιστροφή της υπηρεσίας.
   2. Οι υπηρεσίες κράτησης για το δυναμικό πακέτο από τους ίδιους τους χρήστες σύμφωνα με τις παραμέτρους και τα κριτήρια που υποδεικνύουν, τα οποία θα εφαρμοστούν από την οντότητα που προσδιορίζεται στα έγγραφα που επιβεβαιώνουν εξατομικευμένες υπηρεσίες του χρήστη.
   3. Η αξία των υπηρεσιών που έχει επιλέξει ο χρήστης κατά τη διάρκεια της διαδικασίας συναλλαγής που περιλαμβάνει το δυναμικό πακέτο όλες οι χρεώσεις που οφείλονται στους παρόχους και είναι υπεύθυνες για τον φορέα παροχής υπηρεσιών (υπό την προϋπόθεση ότι σε περίπτωση ακύρωσης ή αλλαγής οποιασδήποτε από τις υπηρεσίες πακέτων, μπορεί να ισχύσει τιμολόγιο) η τιμή δεν περιλαμβάνει φόρους ή τοπικά τέλη που διαχειρίζονται το ξενοδοχείο πληρωτέα επί τόπου.
   4. Οι όροι παροχής υπηρεσιών υπόκεινται στη γενική διάταξη των παρόντων Όρων και Προϋποθέσεων, καθώς και στους όρους των αντίστοιχων υπηρεσιών, εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά στην παρούσα παράγραφο. Οποιεσδήποτε αξιώσεις σχετικά με τον τρόπο εκτέλεσης της σύμβασης πτήσης στο δυναμικό πακέτο, ο χρήστης πρέπει να απευθύνεται στον αερομεταφορέα με τον οποίο ο χρήστης έχει συνάψει τη συμφωνία αυτή και ο οποίος χειρίζεται τη σύνδεση πτήσης που αγοράσατε. Οι ισχυρισμοί του χρήστη εναντίον του μεταφορέα απευθύνονται σύμφωνα με τους όρους του συγκεκριμένου μεταφορέα και σύμφωνα με το δεσμευτικό τιμολόγιο πτήσης. Οποιεσδήποτε αξιώσεις σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής της σύμβασης παροχής υπηρεσιών του ξενοδοχείου στο δυναμικό πακέτο, ο χρήστης θα απευθύνει στον παροχέα ξενοδοχειακών υπηρεσιών και σύμφωνα με τους όρους που καθορίζονται από αυτόν τον παροχέα.
  17. Επιπλέον υπηρεσίες που παρέχονται κατα την διάρκεια της συναλλαγής.
   1. Άλλες υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες μέσα από το σύστημα κρατήσεων του τηλεφωνικού κέντρου επιτρέπουν τον χρήστη να κάνει κράτηση πρόσθετες υπηρεσίες που υπόκεινται σε τέλη που υποδεικνύονται κατά τη διαδικασία της συναλλαγής.
   2. Ένα πακέτο υπηρεσιών το οποίο ονομάζεται eSky Assistant, είναι μια αμοιβή υπηρεσίας για μια ή περισσότερες αλλαγές στο εισιτήριο μέσω του τηλεφωνικού κέντρου, οι οποίες περιλαμβάνουν: βοήθεια για την πραγματοποίηση αλλαγών στο εισιτήριο, βοήθεια για επιστροφή εισιτηρίου, παραγγελία ειδικών αποσκευών ή μεταφοράς ζώων, παραγγελία ειδικού γεύματος ή βοήθειας για παιδιά. Οι όροι για την πραγματοποίηση αλλαγών και επιστροφών, που αναφέρονται στο Κεφάλαιο Ι, παράγραφοι 12 και 13 των παρόντων Όρων και Προϋποθέσεων, ισχύουν. Για την εξάλειψη τυχόν αμφιβολιών, σε περίπτωση που υπάρξει πρόσθετη επιβάρυνση για τις υπηρεσίες που αναφέρονται στον πίνακα των τελών υπηρεσιών που περιλαμβάνονται στους παρόντες Όρους και Προϋποθέσεις, αλλά ο χρήστης έχει αγοράσει το eSky Assistant, ο χρήστης πρέπει να πληρώσει το τέλος υπηρεσίας μόνο για τις υπηρεσίες που δεν περιλαμβάνονται στο τέλος υπηρεσίας eSky Assistant. Με την αγορά της υπηρεσίας eSky Assistant, ο χρήστης απαλλάσσεται από την πληρωμή των τελών υπηρεσιών που χρεώνονται από την eSky που αναφέρονται στον πίνακα των τελών εξυπηρέτησης για πρόσθετες υπηρεσίες σε αλλαγές σε ένα εισιτήριο που αγοράστηκε. Εάν μια αεροπορική εταιρεία χρεώσει τέλη για αλλαγές / επιστροφές / πρόσθετες υπηρεσίες σύμφωνα με τους όρους του τιμολογίου, ο χρήστης είναι υποχρεωμένος να πληρώσει για την υπηρεσία όπως υποδεικνύει η αεροπορική εταιρεία. Η eSky ενημερώνει ότι η παροχή πρόσθετης υπηρεσίας ή τροποποίησης εισιτηρίου που αγοράστηκε απαιτεί αποδοχή από την αεροπορική εταιρεία για να είναι έγκυρη. Σε περίπτωση που μια αεροπορική εταιρεία δεν αποδέχεται μια δεδομένη υπηρεσία ή τροποποιεί ένα εισιτήριο, δεν μπορεί να υποβληθεί σε επεξεργασία.
   3. Το Online check-in είναι διαθέσιμο στο ηλεκτρονικό σύστημα σε κάποιες αεροπορικές εταιρείες το αγορασμένο εισιτήριο. Στο πλαίσιο του online check-in, η παραληφθείσα κάρτα επιβίβασης αποστέλλεται στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που παρέχει ο χρήστης κατά τη διαδικασία κράτησης. Η κάρτα επιβίβασης αποστέλλεται εντός χρονικού διαστήματος που επιτρέπει τη σωστή χρήση της υπηρεσίας μεταφοράς. Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες ενδέχεται να υποχρεώσουν τον χρήστη να παρέχει πρόσθετες πληροφορίες που δεν είναι διαθέσιμες στη διαδικασία κράτησης για το check-in. Ο χρήστης υποχρεούται να παρέχει τα τρέχοντα στοιχεία επικοινωνίας, όπως η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ο αριθμός τηλεφώνου, προκειμένου να καταστεί δυνατή η επαφή, ιδιαίτερα άμεσα πριν από την πτήση. Η έλλειψη στοιχείων επικοινωνίας, η παροχή στοιχείων επικοινωνίας στο online check-in λιγότερο από 48 ώρες πριν από την προγραμματισμένη αναχώρηση, η παροχή ανακριβών ή ελλιπών στοιχείων επικοινωνίας, η μη απάντηση στις τηλεφωνικές κλήσεις από την eSky ενδέχεται να εμποδίσει το online check-in και ενδέχεται να σχετίζεται με πρόσθετες χρεώσεις από τις αεροπορικές εταιρείες ή με την έλλειψη δυνατότητας να πραγματοποιούν μεταφορικές υπηρεσίες.
   4. Ασφαλές εισιτήριο, στην περίπτωση καθυστέρησης ή ακύρωσης της πτήσης, μετά από ανάλυση των δεδομένων η eSky θα ενημερώσει το χρήστη σχετικά με το που πρέπει να απευθυνθεί ώστε να αποζημιωθεί, π.χ. AIRHELP LIMITED, 9B Amtel Building, 148 Des Voeux Road Central, Central, Hong Kong, CB No. 1926223, BR No. 61625023-000 που θα λάβει μέτρα κατόπιν ρητής αποδοχής από τον χρήστη. Παράλληλα, σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 261/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, η eSky ενημερώνει ότι ο χρήστης δικαιούται να υποβάλλει αιτήσεις και να υποβάλλει αιτήσεις απευθείας στην αεροπορική εταιρεία που εκτελεί πτήση προκειμένου να λάβει πλήρη (κατά περίπτωση) αποζημίωση, στην οποία μπορεί να δικαιούται ο επιβάτης.
 2. ΌΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΩΝ ΧΑΜΗΛΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ ΥΠΟΕΝΟΤΗΤΑ 3 ΤΩΝ ΠΑΡΟΝΤΩΝ ΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΩΝ:

   

  Aer Lingus, Air Baltic, Air Europa, Air Iceland, Air Rarotonga, Air Southwest, Airasia, Atlas Blue / Royal Air Marocco, Aurigny, Bergen Air Transport, Blu Express, BlueAir Business Aviation, Blue Islands, Bulgaria Air, Condor, Corendon, DAT, easyJet, Excelairways, FlyBe, flythomascook.com, Germania Express, Eurowings, GOL, BRA, Helvetic, WOW air, Jet2, TUI Fly, Jet Blue Airways, Jetstar Airways, Jetstar Asia Airways, Kulula, Luxair, Lydd Air, Air Italy, Nature Air, Nextjet, Norwegian, Pegasus Airlines, Ryanair, Smart Wings, Skytrans Airlines, Southwest, SpiceJet, Sprint Air, Spirit Airlines, Sun Country Airlines, SunExpress, ThomasCookAirlines.com, TUI Airways, Transavia, Virgin Blue - Virgin Australia, Viva Colombia, Viva Peru, Vueling, WestJet Airlines, Wizz Air, Laudamotion, Volotea, Astra Airlines, Jazeera Airways, Satena, EasyFly, Wingo, VivaAerobus, Mayair, AirPanama, JetSmart, Passaredo, LCPeru, Peruvian, Avianca, LATAM, AZUL, SkyAirlines, Amaszonas, Boliviana de Aviación, Aerolínea de Antioquia.

   

  Γενικοί κανονισμοί IATA

Κρατήσεις Ξενοδοχείου

Όροι και προϋποθέσεις - Κρατήσεις ξενοδοχείου (έκδοση 2.8)

 1. ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ

  1. Η eSky δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος της σύμβαση παροχής ξενοδοχειακών υπηρεσιών και άλλων συναφών συμφωνιών που συνάπτονται μέσω του συστήματος κρατήσεων, δεδομένου δε ότι είναι πάντοτε πάροχος υπηρεσιών, που αναφέρεται ειδικά σε προσφορά που είναι υπεύθυνη για την παροχή υπηρεσιών που καλύπτονται από τη συμφωνία. Οι προαναφερθείσες συμφωνίες που συνάπτονται μέσω του ιστότοπου της eSky, συνάπτονται και υλοποιούνται με βάση τους γενικούς όρους των μεμονωμένων παρόχων υπηρεσιών. Όλες οι πληροφορίες σχετικά με την προσφορά που εμφανίζεται στον ιστότοπο βασίζεται σε δεδομένα που παρέχονται απευθείας από τους παρόχους ξενοδοχείων. Η κατάσταση κράτησης ξενοδοχειακών υπηρεσιών που παρέχονται από την EXPEDIA καθορίζεται με τη σειρά και σύμφωνα με τους Όρους και Προϋποθέσεις - https://developer.expediapartnersolutions.com/terms/en
  2. Οι όροι που χρησιμοποιούνται στους Όρους και Προϋποθέσεις πρέπει να αναφέρουν τις εξής ορολογίες:
   1. Πάροχος - ορίζεται ο παροχέας υπηρεσιών ξενοδοχείου ή παροχέας οποιωνδήποτε άλλων σχετικών υπηρεσιών που προσφέρουν υπηρεσίες που περιγράφονται λεπτομερώς σε κάθε μεμονωμένη προσφορά και τις καθιστά διαθέσιμες μέσω της ιστοσελίδας eSky ή σε δικτυακούς τόπους άλλων φορέων που συνεργάζονται με την eSky
   2. Ξενοδοχειακές υπηρεσίες – βραχυπρόθεσμη και γενικά διαθέσιμη ενοικίαση κατοικιών, διαμερισμάτων, δωματίων, κρεβατιών καθώς και χώρων κατασκήνωσης ή άλλων συναφών υπηρεσιών εντός της εγκατάστασης,
   3. Πακέτα – ένα προσαρμοσμένο ταξιδιωτικό πακέτο που επιλέγεται από τον ίδιο τον χρήστη κατά τη διαδικασία κράτησης, το οποίο περιλαμβάνει μερικές ξεχωριστές υπηρεσίες που σχετίζονται με τις υπηρεσίες μεταφορών (αεροπορικές μεταφορές) και τις ξενοδοχειακές υπηρεσίες, καθώς και άλλες πιθανές πρόσθετες υπηρεσίες που διατίθενται μέσω του ιστότοπου της eSky.
  3. Κανόνες
   Οι παρόντες Όροι και Προϋποθέσεις καθορίζουν τους κανόνες για τη διάθεση των υπηρεσιών ξενοδοχείων που προσφέρονται από τρίτους, στους χρήστες που επιθυμούν να κάνουν κράτηση στον ιστότοπο της eSky.
  4. Η eSky παρέχει στον χρήστη:
   1. άμεση πρόσβαση τόσο στις εγκαταστάσεις εντός της χώρας όσο και στο εξωτερικό που προσφέρονται από τους παρόχους ξενοδοχείων,
   2. δυνατότητα χρήσης πακέτων που μπορούν να οριστούν ελεύθερα ή και ξεχωριστά από τους χρήστες.
  5. Εάν ο νόμος απαιτεί, η eSky συμφωνεί να καταβάλει φόρο ΦΠΑ για τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Επιπλέον, η eSky είναι υποχρεωμένη να εξασφαλίσει, ότι όλες τα πακέτα θα διατίθενται στον ιστότοπο του eSky.
 2. ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ

  1. Ανάλογα με την προσφορά του παρόχου διακρίνονται οι εξής επιλογές για την κράτηση και την πληρωμή:
   1. Για την κράτηση των ξενοδοχειακών υπηρεσιών μέσω του συστήματος κρατήσεων, καταβάλλεται κατά την ημερομηνία που αναφέρεται στην προσφορά απευθείας στον λογαριασμό του παρόχου και ουδεμία πληρωμή γίνεται προς την eSky,
   2. Για την κράτηση των ξενοδοχειακών υπηρεσιών μέσω του συστήματος κρατήσεων, καταβάλλεται κατά την ημερομηνία που αναφέρεται στην προσφορά στο λογαριασμό του eSky,
  2. Ανάλογα με τη δυνατότητα επαλήθευσης της ακρίβειας των παρεχόμενων στοιχείων και την εξασφάλιση της πληρωμής για μια κράτηση, διακρίνονται τα εξής:
   1. η μη εγγυημένη κράτηση που δεν έχει καταβληθεί από τον χρήστη
   2. η εγγυημένη κράτηση που έχει καταβληθεί από τον χρήστη ή τις λεπτομέρειες χρήστη έχει επαληθευτεί θετικά υπό τους όρους που καθορίζονται στους παρόντες Όρους και Προϋποθέσεις
 3. ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

  1. Κανόνες κράτησης:
   Ο χρήστης μπορεί να κάνει μία κράτηση επιλέγοντας μία από τις παρακάτω επιλογές, μέσω του online συστήματος κρατήσεων που είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα www.esky.gr, μέσω άλλων ιστοσελίδων που συνεργάζονται με την eSky ή καλώντας το τηλεφωνικό κέντρο παρέχοντας τις προσωπικές σας πληροφορίες.
  2. Επιβεβαίωση κράτησης και τιμή:
   1. Στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που έχει παράσχει ο χρήστης αποστέλλεται μια επιβεβαίωση του αιτήματος του, η οποία περιλαμβάνει το αριθμό κράτησης, πληροφορίες σχετικά με τις επιλεγμένες ξενοδοχειακές υπηρεσίες, η τελική τιμή και η μέθοδος πληρωμής.
   2. Για την χρησιμοποίηση των ξενοδοχειακών υπηρεσιών είναι απαραίτητη η κράτηση από τον χρήστη.
   3. Η τιμή των υπηρεσιών ορίζονται σε πολωνικό ή άλλο νόμισμα που έχει επιλέξει ο χρήστης. Η τιμή περιλαμβάνει συνήθως: φόρους και άλλες πιθανές χρεώσεις.
   4. Εάν οι όροι μιας υπηρεσία απαιτούν από τον χρήστη να πραγματοποιήσει πληρωμή προς την eSky, η τιμή για την υπηρεσία που αναφέρεται στην επιβεβαίωση της κράτησης δεν είναι εγγυημένη έως ότου η πληρωμή παραληφθεί από την eSky λόγω των όρων που καθορίζονται από τους παροχείς των ξενοδοχείων.
   5. Πριν την ολοκλήρωση της πληρωμής ο χρήστης πρέπει να είναι σίγουρος ότι όλες οι πληροφορίες που διαθέτει είναι αληθής.
  3. Πραγματοποιώντας μια ξενοδοχειακή υπηρεσία
   1. Ο χρήστης είναι απαραίτητο να παρέχει όλες τις προσωπικές πληροφορίες που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της κράτησης. Πριν την ολοκλήρωση της κράτησης ο χρήστης πρέπει να διαβάσει και να συμφωνήσει με τους Όρους και Προϋποθέσεις του παρόχου.
   2. Η κατανόηση των συνθηκών της κράτησης θα βοηθήσουν τον χρήστη την καλύτερη για αυτόν υπηρεσία και επίσης θα τον βοηθήσει να ελαχιστοποιήσει το πιθανό κόστος ακύρωσης της κράτησης.
   3. Μετά την λήψης της κράτησης, η eSky ενδεχομένως να επικοινωνήσει με τον χρήστη για να επαληθεύσει τα στοιχεία και την προσφορά του χρήστη. Εάν η επικοινωνία είναι αδύνατη με τον χρήστη, η eSky δεν φέρει ευθύνη εάν ο πάροχος υπηρεσιών δεν αποδέχεται την κράτηση σύμφωνα με το περιεχόμενο της παραγγελίας, εκτός εάν πρόκειται για εγγυημένη κράτηση κατά την έννοια του σημείου V (2) των Όρων και Προϋποθέσεων.
   4. Κάθε κράτηση ανακοινώνεται από την eSky εκ μέρους του χρήστη στον πάροχο και αποστέλλεται ώς κράτηση.
   5. Το ξενοδοχείο διατηρεί το δικαίωμα της ακύρωσης εάν ο πελάτης δεν επιβεβαιώσει το check in στις απαιτούμενος από αυτό ημερομηνίες. Η χρονική διάρκεια και οι περαιτέρω όροι ακύρωσης περικλείονται στους Όρους και Προϋποθέσεις.
  4. Επιβεβαίωση κράτησης
   Η επιβεβαίωση της κράτησης εάν είναι απαραίτητο μαζί με την πληρωμή αποστέλλεται στο χρήστη μέσω e-mail και εκτυπώνεται από τον χρήστη, θεωρώντας αυτή ως κράτηση παραγγελίας.
  5. Οι προσφορές για τα ξενοδοχεία παρέχονται από την EXPEDIA
   Στην περίπτωση αεροπορικών εισιτηρίων που αγοράζονται μέσω του συστήματος κράτησης, ο χρήστης μπορεί επιπλέον να αγοράσει μια υπηρεσία ξενοδοχείου με έκπτωση, υπό τον όρο ότι ο χρόνος και η χώρα διαμονής στην περίπτωση των εισιτηρίων μετ 'επιστροφής είναι εντός της περιόδου μεταξύ άφιξης και αναχώρησης, και η περίπτωση των εισιτηρίων μονής κατεύθυνσης είναι εντός 14 ημερών από την ημερομηνία άφιξης. Εάν δεν πληρούνται οι προαναφερθείσες προϋποθέσεις ή δεν υπάρχουν διαθέσιμες υπηρεσίες της EXPEDIA, η αναφερόμενη έκπτωση δεν ισχύει.
 4. ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

  1. Μέθοδοι πληρωμής:
   1. Εάν η πληρωμή για κάποια υπηρεσία προορίζεται να πληρωθεί απευθείας στον πάροχο πριν την άφιξη στην εγκατάσταση, η προσφορά περιέχει κάποιες ειδικές λεπτομέρειες για την πραγματοποίηση των απαιτούμενων πληρωμών.
   2. Εάν η πληρωμή για κάποια υπηρεσία προορίζεται να πληρωθεί στην eSky πριν την άφιξη στην εγκατάσταση, τότε είναι διατίθετη η εξής μέθοδος:
    • Ηλεκτρονική πληρωμή
    • Η ηλεκτρονική πληρωμή περιλαμβάνει:
     Ο χρήστης που χρησιμοποιεί το σύστημα κράτησης πρέπει να κάνει την πληρωμή με τις εξής κάρτες VISA, MasterCard, Diners Club, American Express ή άλλες μεθόδους πληρωμής που σχετίζονται με τις Υπηρεσίες Πληρωμής (σύμφωνα με τον νόμο του 2011, No. 199, παρ.1175).
    • Ηλεκτρονική πληρωμή
   3. Ο χρήστης επιλέγοντας την ηλεκτρονική πληρωμή θα πρέπει να χρησιμοποιεί κάποια από τις VISA, MasterCard, Diners Club και American Express κάρτες.
   4. Η ηλεκτρονική πληρωμή είναι ασφαλής.
   5. Επιλέγοντας την ηλεκτρονική πληρωμή ο χρήστης επιβάλλεται να συμπληρώσει όλα τα κενά με τις απαιτούμενες πληροφορίες της παρεχόμενης κάρτας (όπως τύπος κάρτας, αριθμός κάρτας, ημ/νια λήξης και κωδικός ασφαλείας CVV/CVC) κατά την διαδικασία της κράτησης. Όταν η κράτηση ολοκληρωθεί, η κάρτα αυτομάτως θα εγκριθεί μέσω του συστήματος κράτησης.
   6. Προσοχή! Η παροχή λανθασμένων πληροφοριών σχετικά με την κάρτα πληρωμής (π.χ. λάθος αριθμό ή ημ/νια λήξης) θα έχει ως αποτέλεσμα την απόρριψη της από το σύστημα κρατήσεων.
  2. Εφόσον έχει πραγματοποιηθεί η πληρωμή μέσω του συστήματος θα σας σταλεί αυτόματα ένα email επιβεβαίωσης με την επιλογή που έχετε πραγματοποιήσει. Το email αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ώς απόδειξη της κράτησης.
 5. ΌΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

  1. Ακύρωση κράτησης.Η κράτηση μιας υπηρεσίας ξενοδοχείου υπόκειται στις πολιτικές ακύρωσης που είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο του παρόχου.
  2. Ακύρωση στην περίπτωση μη αναγνωρισμένου χρήστη.
   Προκειμένου να αποφευχθεί η παραβίαση στο σύστημα κρατήσεων και να αποφευχθούν οι ψευδείς ή παραπλανητικές κρατήσεις, η eSky διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει (σε συγκεκριμένες περιπτώσεις) μη εγγυημένες κρατήσεις στην περίπτωση που δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί επικοινωνία με τον χρήστη μέσω τηλεφώνου. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο χρήστης δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες ξενοδοχείου. Ίδια περίπτωση και όταν η eSky επιβεβαιώσει ότι και στο παρελθόν έχει προσπαθήσει από το ίδιο email ο χρήστης να κάνει κράτηση χωρίς να την έχει ολοκληρώση ή ακόμη και όταν ο χρήστης δεν έχει απαντήσει στο παρελθόν. Για να αποφευχθεί η ακύρωση της κράτησης λόγω υποψίας ότι μια συγκεκριμένη κράτηση έγινε με σκοπό να μην χρησιμοποιηθεί, ο χρήστης μπορεί να κάνει μια εγγυημένη κράτηση δίνοντας τον αριθμό της κάρτας του. Ο πελάτης μπορεί να κληθεί να στείλει ένα αντίγραφο της κάρτας και της ταυτότητας του μαζί με το έντυπο UCCCF ώστε να επαληθευτεί η συναλλαγή.
 6. ΤΕΛΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  1. Ο χρήστης συμφωνεί να δώσει τις προσωπικές του πληροφορίες και δηλώνει υπεύθυνα ότι και οι προσωπικές πληροφορίες των υπόλοιπων προσώπων στην κράτηση είναι στην διάθεση της eSky για να τις προωθήσει στους παρόχους των υπηρεσιών με σκοπό την ολοκλήρωση της κράτησης.
  2. Τυχόν αξιώσεις του πελάτη ή αιτήματα σχετικά με ζημίες υποβάλλονται στον αντίστοιχο πάροχο. Η eSky είναι υπεύθυνη για τυχόν μη εκτέλεση υπηρεσιών διαμεσολάβησης.
  3. Ο ρόλος της eSky και των συνεργατών της είναι στην παροχή της βάσης δεδομένων των ξενοδοχειακών υπηρεσιών προς τον χρήστη με άμεση πρόσβαση προς τους παρόχους των ξενοδοχειακών υπηρεσιών.
  4. Πληροφορίες σχετικά με τα ξενοδοχεία και των βασικών υπηρεσιών τους.
   Μια διεθνής ταξινόμηση ξενοδοχείων βασισμένη στο σύστημα των αστεριών αποτελεί απαραβίαστη πληροφορία για το επίπεδο ενός συγκεκριμένου ξενοδοχείου. Πληροφορίες σχετικά με τα ξενοδοχεία που διατίθενται στο σύστημα κρατήσεων της eSky βασίζονται σε μια υποκειμενική αναθεώρηση ενός συγκεκριμένου ξενοδοχείου.

Ασφαλιστήρια συμβόλαια

Όροι και προϋποθέσεις - Ασφαλιστήριων συμβολαίων(έκδοση 2.6)

ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ

 1. Η ασφαλιστική εταιρεία είναι η ανώνυμη εταιρεία "Colonnade Insurance S.A." καταγραμμένη στο Λουξεμβούργο υπό τον αριθμό: B 61605, με κύρια έδρα την: rue Jean Piret 1, L-2350 Luksemburg, η οποία λειτουργεί στη Πολωνία μέσω της εταιρείας «Colonnade Insurance Société Anonyme Oddział w Polsce» (υποκατάστημα στην Πολωνία), το οποίο είναι εγγεγραμμένο στο Πρωτοδικείο της πρωτεύουσας πόλης της Βαρσοβίας [Warszawa], στο ΙΒ' Τμήμα του Εθνικού Δικαστικού Μητρώου KRS, υπ. τον αριθμό: 0000678377, με Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (πολωνικός αριθμός NIP): 1070038451, και με έδρα στη διεύθυνση: ul. Marszałkowska 111, 00-102 Warszawa, e-mail: info@colonnade.pl
 2. Ο ασφαλιστικός πράκτορας είναι η "We Care Insurance Sp. z o.o." - εταιρεία περιορισμένης ευθύνης (Ε.Π.Ε.), με έδρα την πόλη Κατοβίτσε [Katowice] (40-265), επί της οδού Murckowska 14A, η οποία είναι εγγεγραμμένη στο Μητρώο Επιχειρηματιών διατηρούμενο από το Πρωτοδικείο του Κατοβίτσε-Βσχούντ [Katowice-Wschód] στην πόλη Κατοβίτσε [Katowice], στο Η’Τμήμα του Εθνικού Δικαστικού Μητρώου KRS, υπ. τον αριθμό: KRS 0000751962, με τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (πολωνικός αριθμός NIP): 954-279-73-53, με Στατιστικό Αριθμό Επιχείρησης (πολωνικός αριθμός REGON): 381493361, και με ποσό του εταιρικού κεφαλαίου 5.000 PLN (εξ ολοκλήρου καταβεβλημένο).
 3. Η eSky ενεργώντας ως αντισυμβαλλόμενος Ασφαλιστής τελεί τις πραγματικές και νομικές πράξεις σχετικά με τη σύναψη ή την πραγματοποίηση των συμβάσεων ομαδικής ασφάλισης οι οποίες καθορίζονται στους παρόντες Κανονισμούς και οι οποίες συμπεριλαμβάνουν μεταξύ άλλων: την ενημέρωση των Χρηστών για τους όρους της σύμβασης ομαδικής ασφάλισης, την παροχή απαραίτητων εγγράφων πριν από τη σύναψη της σύμβασης ομαδικής ασφάλισης, την αποδοχή χρηστών στην ομαδική ασφάλιση, την παροχή οδηγιών σε περίπτωση που προκύψει γεγονός καλυπτόμενο από τη σύμβαση της ομαδικής ασφάλισης.
 4. Ο αντισυμβαλλόμενος Ασφαλιστής παρέχει στους Χρήστες όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το φάσμα των ασφαλιστικών υπηρεσιών μέσω του Συστήματος Κρατήσεων ή μέσω του Τηλεφωνικού Κέντρου Εξυπηρέτησης.
 5. Η σύμβαση ασφάλισης συνάπτεται σύμφωνα με τους Γενικούς Όρους Ομαδικής Ασφάλισης στην έκταση που ορίζεται από τον παρόντα Κανονισμό καθώς και σύμφωνα με του κανόνες που έχουν οριστεί στο Σύστημα Κρατήσεων ή μέσω του Τηλεφωνικού Κέντρου Εξυπηρέτησης.
 6. Όλα τα έγγραφα που ορίζουν την έκταση της σύμβασης της ομαδικής ασφάλισης που συνάπτεται μεταξύ του Χρήστη και του αντισυμβαλλόμενου Ασφαλιστή διατίθενται στο Σύστημα Κράτησης ή μέσω του Τηλεφωνικού Κέντρου Εξυπηρέτησης.
 7. Το έγγραφο που διαβεβαιώνει τη σύναψη της ασφαλιστικής σύμβασης είναι το Πιστοποιητικό παραδιδόμενο στο Χρήστη στην ηλεκτρονική μορφή και στο οποίο ο Χρήστης έχει πρόσβαση αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία κράτησης στο Σύστημα Κρατήσεων ή μέσω του Τηλεφωνικού Κέντρου Εξυπηρέτησης.
 8. Το Πιστοποιητικό, οι Γενικοί Όροι Ομαδικής Ασφάλισης καθώς και όλα τα άλλα έγγραφα που παρέχονται στο Χρήστη μέσω του Συστήματος Κρατήσεων ή μέσω του Τηλεφωνικού Κέντρου Εξυπηρέτησης, τα οποία είναι σχετικά με την παροχή των υπηρεσιών αγορασμένων από τον αντισυμβαλλόμενο Ασφαλιστή, θα παραδίδονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση e-mail την οποία έχει υποδείξει ο Χρήστης.
 9. Ο Χρήστης θέτει την ερώτηση για την εκτίμηση των εξόδων σύναψης της ασφαλιστικής σύμβασης επιλέγοντας μια από τις επιλογές που προτείνονται από το Σύστημα Κρατήσεων ή μέσα από το Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης, εισάγοντας στο ατομικό του ερωτηματολόγιο όλα τα απαραίτητα δεδομένα.
 10. Ο Χρήστης διεκπεραιώνει την πληρωμή για το Πιστοποιητικό υπό την προϋπόθεση ότι έχει εισαγάγει αληθινά προσωπικά στοιχεία στο Σύστημα Κράτησης. Πριν από την σύναψη της ασφαλιστικής σύμβασης, ο Χρήστης έχει την υποχρέωση να εξοικειωθεί με τους παρόντες Κανονισμούς, να τους αποδεχτεί, και να εξοικειωθεί με τους Γενικούς Κανόνες Ομαδικής Ασφάλισης καθώς και με όλα τα υπόλοιπα έγγραφα που παρέχονται σε αυτόν μέσω του Συστήματος Κρατήσεων ή μέσω του Τηλεφωνικού Κέντρου Εξυπηρέτησης.
 11. Ο Χρήστης λαμβάνει, στη διεύθυνση e-mail την οποία έχει δηλώσει, την επιβεβαίωση που περιέχει μεταξύ άλλων: τον αριθμό κράτησης, τις πληροφορίες για το πλήρες κόστος του Πιστοποιητικού, καθώς και για τη μέθοδο πληρωμής. Η τιμή του Πιστοποιητικού εκφράζεται με το νόμισμα που ορίζεται στο Σύστημα Κρατήσεων ή μέσα από το Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης.
 12. Οι μέθοδοι πληρωμής σχετικά με την αγορά του Πιστοποιητικού εκτελούνται βάσει των όρων που ορίζονται στην παράγραφο VII (Θ’) του Κανονισμού.

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Όροι και προϋποθέσεις - Ενοικίασης αυτοκινήτου

 1. Η eSky παρέχει υπηρεσίες στην ενοικίαση διαφημιστικού χώρου στην rentalcars.com, η οποία είναι μια εταιρεία του ομίλου της TravelJigsaw Limited group, με έδρα την Αγγλία και την Ουαλία (με αριθμό εγγραφής στα μητρώα της χώρας 05179829) οδός 100 New Bridge Street, Λονδίνο, Τ.Κ. EC4V 6JA, που ενεργεί ως ενδιάμεσος στη διαδικασία κράτησης και παρέχει υπηρεσίες κάτω από τους όρους και τις προϋποθέσεις των υπηρεσιών www.rentalcars.com/TermsAndConditions.do. Πρόσθετοι όροι σχετικά με τα οχήματα που παρέχονται καθορίζονται από τους φορείς παροχής των υπηρεσίων. Η eSky σας ενημερώνει για την δυνατότητα της πρόσθετης υπηρεσίας κατα την διάρκεια κράτησης ή άλλων υπηρεσιών μέσω τηλεφώνου.

Υπηρεσίες μετακίνησης

Όροι και προϋποθέσεις - Υπηρεσίας μετακίνησης

 1. Η eSky παρέχει υπηρεσίες στην ενοικίαση διαφημιστικού χώρου στην Rideways, η οποία είναι μια εταιρεία του ομίλου της TravelJigsaw Limited group, με έδρα την Αγγλία και την Ουαλία (με αριθμό εγγραφής στα μητρώα της χώρας 05179829) οδός 100 New Bridge Street, Λονδίνο, Τ.Κ. EC4V 6JA, που ενεργεί ως ενδιάμεσος στη διαδικασία κράτησης και παρέχει υπηρεσίες κάτω από τους όρους και τις προϋποθέσεις των υπηρεσιών https://www.rideways.com/information/terms. Πρόσθετοι όροι σχετικά με συγκεκριμένες μεταφορές αναγράφονται παραπλεύρως και καθορίζονται από τους φορείς παροχής των υπηρεσιών(Transfer Operator). Η eSky σας ενημερώνει για την δυνατότητα της πρόσθετης υπηρεσίας κατα την διάρκεια κράτησης ή άλλων υπηρεσιών μέσω τηλεφώνου.

Εντοπισμός αποσκευών

Όροι και προϋποθέσεις - εντοπισμός αποσκευών

 1. Η eSky παρέχει υπηρεσίες στην ενοικίαση διαφημιστικού χώρου στην BLUE RIBBON BAGS LLC, συνεργασία κάτω από τον νόμο Delaware με έδρα τις Η.Π.Α. Στην οδό 119 West 40th Street, Νέα Υόρκη Τ.Κ. NY 10018i, η οποία παρέχει υπηρεσίες κάτω από τους όρους και τις προϋποθέσεις που αναφέρονται εδώ https://www.blueribbonbags.com/ServiceAgreement. Η eSky σας ενημερώνει για την δυνατότητα της πρόσθετης υπηρεσίας εντοπισμού αποσκευών σε συνεργασία με την BRB κατα την διάρκεια κράτησης ή άλλων υπηρεσιών μέσω τηλεφώνου.