μενού

easyJet στην eSky

Advertisement

Οι καλύτερες τακτικές πτήσεις με την αεροπορική εταιρία easyJet στην eSky

Τιμή ανά 1 ενήλικα σε δύο κατευθύνσεις

Advertisement

✔️ Πού πετάει η easyJet;

Η easyJet πετάει σε πολλούς διαφορετικούς προορισμούς. Για να ελέγξετε το τρέχον πρόγραμμα, χρησιμοποιήστε τη σελίδα eSky.

✔️ Πότε μπορώ να βρω τα φθηνότερα εισιτήρια με easyJet;

Για την easyJet, είναι καλύτερο να αγοράσετε τα εισιτήριά σας όσο πιο νωρίς μπορείτε πριν από την ημερομηνία ταξιδιού σας.

✔️ Ποιες αεροπορικές εταιρείες λειτουργούν με παρόμοια δρομολόγια;

Υπάρχουν και άλλες αεροπορικές εταιρείες που πετούν προς τις ίδιες πόλεις. Για να δείτε την πλήρη λίστα, χρησιμοποιήστε τη σελίδα της eSky.

✔️ Μπορώ να κάνω κράτηση ξενοδοχείου με πτήση της αεροπορικής easyJet;

Χρησιμοποιήστε το σύστημα της eSky για να κάνετε κράτηση ξενοδοχείου μαζί με την πτήση που επιθυμείτε χρησιμοποιώντας την επιλογή Πτήση + Ξενοδοχείο. Έτσι θα εξοικονομήσετε χρόνο αλλά και χρήματα χάρη στις εκπτώσεις των πακέτων μας.

Μάθετε περισσότερα για την easyJet

easyJet

Η easyJet είναι μια βρετανική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους με έδρα το αεροδρόμιο Λούτον στο Λονδίνο. Σήμερα είναι ένας από τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς αερομεταφορείς. Ξεκίνησε να λειτουργεί το 1995. Ωστόσο, η πρώτη διεθνής πτήση στη γραμμή Λονδίνο-Άμστερνταμ πραγματοποιήθηκε δύο χρόνια αργότερα. Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με την easyJet μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο κατηγορίες θέσεων και βασικός στόχος της εταιρείας είναι ένα άνετο ταξίδι στη χαμηλότερη δυνατή τιμή. Η προσφορά περιλαμβάνει πάνω από 800 δρομολόγια σε περισσότερες από 30 χώρες, κυρίως στην Ευρώπη. Οι πτήσεις πραγματοποιούνται από έναν σύγχρονο και καινούριο στόλο, ο οποίος περιλαμβάνει αεροπλάνα όπως το Airbus. Η εταιρεία επικεντρώνεται στη συνεχή ανάπτυξή της και διευρύνει το δίκτυο των συνδέσεων και τον στόλο της.

Ο κωδικός IATA της easyJet είναι U2.

Αποσκευές

Κάθε επιβάτης της easyJet μπορεί να πάρει στο αεροπλάνο μία χειραποσκευή συγκεκριμένων διαστάσεων. Η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να βάλει τις βαλίτσες στον χώρο αποσκευών του αεροπλάνου, αν δεν υπάρχει αρκετός χώρος στον θάλαμο επιβατών. Οι χειραποσκευές δεν πρέπει να περιέχουν επικίνδυνα ή απαγορευμένα αντικείμενα. Τα υγρά πρέπει να μεταφέρονται σε πλαστικές συσκευασίες μέγιστης χωρητικότητας 100 ml. Ο αερομεταφορέας δεν επιτρέπει τη μεταφορά ζώων, με εξαίρεση τους σκύλους συνοδείας. Οι επιβάτες που αγοράζουν εισιτήριο Flexi ή την επιλογή Upfront / Extra Legroom ή έχουν την κάρτα easyJet Plus, μπορούν να πάρουν μια επιπλέον μικρή τσάντα στις διαστάσεις που καθορίζονται από τους κανονισμούς του αεροπλάνου. Στην easyJet, ισχύουν χρεώσεις για τις παραδοτέες αποσκευές και οι διαστάσεις και το βάρος τους ορίζονται με ακρίβεια. Σε περίπτωση υπέρβασης των καθορισμένων ορίων, ισχύουν πρόσθετες χρεώσεις.

Κατηγορίες θέσεων

Η αεροπορική εταιρεία παρέχει στους πελάτες πτήσεις οικονομικής θέσης. Ο αερομεταφορέας έχει μία ενιαία χρέωση, αλλά οι επιβάτες μπορούν επίσης να αγοράσουν το εισιτήριο Flexi, το οποίο επιτρέπει τη μεταφορά μιας επιπλέον αποσκευής μαζί με τη χειραποσκευή. Στην τιμή του εισιτηρίου περιλαμβάνονται επίσης οι παραδοτέες αποσκευές. Οι επιβάτες με εισιτήριο Flexi μπορούν, μεταξύ άλλων, να κάνουν αλλαγές στην κράτηση, να επιλέξουν ανάμεσα σε τυπικό ή μπροστινό κάθισμα ή να χρησιμοποιήσουν την έκπτωση για την αγορά επιπλέον χώρου για τα πόδια. Οι επιβάτες που επιλέγουν τη βασική χρέωση λαμβάνουν αυτόματα αριθμό θέσης κατά τη διάρκεια του check-in, ωστόσο ο μεταφορέας παρέχει τη δυνατότητα επιλογής θέσης (τυπική, μπροστινή ή με επιπλέον χώρο για τα πόδια) με μια επιπλέον χρέωση.

Online check-in

Η εταιρεία παρέχει στους πελάτες πολλούς τρόπους check-in: στον χώρο του αεροδρομίου, διαδικτυακά στον ιστότοπο της εταιρείας ή μέσω της εφαρμογής για κινητά. Το online check-in της easyJet είναι διαθέσιμο 30 ημέρες πριν από το προγραμματισμένο ταξίδι και λήγει 2 ώρες πριν από την αναχώρηση. Οι επιβάτες πρέπει να εκτυπώσουν την κάρτα επιβίβασης. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι για κάθε αλλαγή στην κράτηση απαιτείται εκ νέου check-in και εκτύπωση νέας κάρτας επιβίβασης. Οι ταξιδιώτες που χρησιμοποιούν την εφαρμογή για κινητά μπορούν να επιλέξουν την επιλογή κάρτας επιβίβασης μέσω κινητού τηλεφώνου μόνο εάν η υπηρεσία υποστηρίζεται από το αεροδρόμιο.

Το check-in στο αεροδρόμιο είναι δυνατό 2 ώρες πριν την πτήση, ωστόσο οι επιβάτες πρέπει να κάνουν check-in το αργότερο 40 λεπτά πριν την πτήση.

Στόλος

Τα πρώτα αεροπλάνα στον στόλο της easyJet ήταν Boeing 737-200. Σήμερα, ο αερομεταφορέας διαθέτει αρκετές εκατοντάδες μοντέρνα και άνετα αεροσκάφη, όπως τα Airbus A319, A320 και A320n. Καθένα από αυτά διαθέτει ειδικά καθίσματα με επιπλέον χώρο για τα πόδια. Λόγω των σχετικά σύντομων δρομολογίων, η εταιρεία δεν παρέχει στους επιβάτες προγράμματα ψυχαγωγίας (ταινίες, μουσική) κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Ένας από τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς αερομεταφορείς που έχει ως στόχο να επεκτείνει τον στόλο του με περισσότερα αεροσκάφη που κατασκευάζονται με σύγχρονες τεχνολογίες. Κάθε φορά, προτεραιότητα αποτελούν τα νέα μηχανήματα που προσφέρουν στους επιβάτες ένα άνετο και ασφαλές ταξίδι.

Αεροδρόμιο Λούτον του Λονδίνου

Η έδρα της easyJet βρίσκεται στο διεθνές αεροδρόμιο Λούτον του Λονδίνου, το οποίο απέχει περίπου 4 χλμ. από την πόλη του Λούτον και περίπου 55 χλμ. από το κέντρο του Λονδίνου. Το αεροδρόμιο εξυπηρετεί τακτικές και εποχιακές πτήσεις, καθώς και πτήσεις εμπορευμάτων. Το 2017, το αεροδρόμιο εξυπηρέτησε 15,8 εκατομμύρια επιβάτες. Από το 2018, οι ταξιδιώτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την επέκταση του τερματικού σταθμού και ένα σύγχρονο πληροφοριακό σύστημα. Ο χώρος του αεροδρομίου περιλαμβάνει καταστήματα, καφετέριες, εστιατόρια, εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, αίθουσα προσευχής και ΑΤΜ. Οι τουαλέτες έχουν προσαρμοστεί στις ανάγκες ατόμων με ειδικές ανάγκες και μητέρων με παιδιά. Οι επιβάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το δωρεάν δίκτυο WiFi για 4 ώρες. Υπάρχουν αρκετοί χώροι στάθμευσης στον χώρο του αεροδρομίου. Η σύνδεση με το κέντρο του Λονδίνου γίνεται με ταξί, λεωφορεία και σιδηροδρομικές γραμμές.

Ο κωδικός IATA για το αεροδρόμιο Λούτον του Λονδίνου είναι LTN.

Γεύματα

Τα γεύματα στην easyJet δεν περιλαμβάνονται στην τιμή του εισιτηρίου. Οι επιβάτες μπορούν να επωφεληθούν από την προσφορά της υπηρεσίας τροφοδοσίας, η οποία περιλαμβάνει κρύα και ζεστά ροφήματα, αλκοόλ, σάντουιτς, σνακ και γλυκά, καθώς και ζεστά πιάτα και σαλάτες. Υπάρχουν επίσης ορισμένα παιδικά γεύματα.

Τα άτομα που αποφασίζουν να αγοράσουν εισιτήριο στην τιμή Flexi, λαμβάνουν ένα ειδικό κουπόνι με συγκεκριμένο ποσό, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια της πτήσης. Άλλοι επιβάτες μπορούν επίσης να αγοράσουν ένα κουπόνι στον ιστότοπο της εταιρείας πριν από το ταξίδι. Με αυτό, αποκτούν έως 20% έκπτωση στο μπιστρό και το κατάστημα αφορολόγητων ειδών.

Επιπρόσθετες υπηρεσίες

Κατά τη διάρκεια της πτήσης, οι επιβάτες μπορούν να διαβάσουν το περιοδικό Traveller που περιλαμβάνει ενδιαφέροντα άρθρα και πληροφορίες σχετικά με τους προορισμούς της easyJet. Η προσφορά για το κατάστημα αφορολόγητων ειδών περιλαμβάνει καλλυντικά και αρώματα. Παρόλο που δεν υπάρχουν προγράμματα ψυχαγωγίας κατά τη διάρκεια των πτήσεων, τα παιδιά μπορούν να περάσουν χρόνο παίζοντας διάφορα παιχνίδια, όπως παζλ, τα οποία παρέχονται από το προσωπικό.

Οι πελάτες μπορούν επίσης να εγγραφούν στο πρόγραμμα επιβράβευσης και να λάβουν την κάρτα easyJet Plus. Η συμμετοχή σε αυτό το πρόγραμμα περιλαμβάνει χρέωση, αλλά μπορείτε να επωφεληθείτε από τις πολλές παροχές και τα μπόνους, όπως για παράδειγμα, την επιλογή θέσης, την αλλαγή της κράτησης ή την ταχύτερη επιβίβαση στο αεροπλάνο. Χάρη στις συνεργαζόμενες γραμμές της easyJet, οι επιβάτες μπορούν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες With Worldwide, οι οποίες παρέχουν τη δυνατότητα να κάνετε κράτηση συνδυασμένων πτήσεων διαδικτυακά (στην easyJet και σε άλλη συνεργαζόμενη γραμμή), για παράδειγμα προς Νέα Υόρκη ή Σιγκαπούρη.