μενού

Aegean

Advertisement

Οι καλύτερες τακτικές πτήσεις με την αεροπορική εταιρία Aegean στην eSky

Τιμή ανά 1 ενήλικα σε δύο κατευθύνσεις

Advertisement

✔️ Πού πετάει η Aegean;

Η Aegean πετάει σε πολλούς διαφορετικούς προορισμούς. Για να ελέγξετε το τρέχον πρόγραμμα, χρησιμοποιήστε τη σελίδα eSky.

✔️ Πότε μπορώ να βρω τα φθηνότερα εισιτήρια με Aegean;

Για την Aegean, είναι καλύτερο να αγοράσετε τα εισιτήριά σας όσο πιο νωρίς μπορείτε πριν από την ημερομηνία ταξιδιού σας.

✔️ Ποιες αεροπορικές εταιρείες λειτουργούν με παρόμοια δρομολόγια;

Υπάρχουν και άλλες αεροπορικές εταιρείες που πετούν προς τις ίδιες πόλεις. Για να δείτε την πλήρη λίστα, χρησιμοποιήστε τη σελίδα της eSky.

✔️ Μπορώ να κάνω κράτηση ξενοδοχείου με πτήση της αεροπορικής Aegean;

Χρησιμοποιήστε το σύστημα της eSky για να κάνετε κράτηση ξενοδοχείου μαζί με την πτήση που επιθυμείτε χρησιμοποιώντας την επιλογή Πτήση + Ξενοδοχείο. Έτσι θα εξοικονομήσετε χρόνο αλλά και χρήματα χάρη στις εκπτώσεις των πακέτων μας.

Μάθετε περισσότερα για την Aegean

Aegean

Η Aegean είναι ένας ελληνικός αερομεταφορέας, ο δεύτερος μεγαλύτερος στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1987, με το όνομα Aegean Aviaton, από τον Αντώνη και τον Νικόλαο Σιμιδάλα. Αρχικά, η αεροπορική εταιρεία πραγματοποίησε πτήσεις τσάρτερ κυρίως για VIP με αεροσκάφη τύπου Learjet. Με την επωνυμία αυτή είναι γνωστή μέχρι σήμερα, ο αερομεταφορέας λειτουργεί από το 1999 με ατομική πώληση αεροπορικών εισιτηρίων. Το 2005, η αεροπορική εταιρεία άρχισε να συνεργάζεται με την Lufthansa, το 2006 με τις πορτογαλικές αερογραμμές TAP, το 2008 με τις Brussels Airlines και το 2010 προσχώρησε στην Star Alliance. Από τον Οκτώβριο του 2013 ο αερομεταφορέας είναι ο ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου εθνικού ανταγωνιστή του, της σεροπορικής εταιρείας Olympic Air, αλλά και οι δύο γραμμές έχουν τα δικά τους ονόματα, λογότυπα, ξεχωριστά αεροπλάνα και προσωπικό. Στο δίκτυο των ελληνικών συνδέσεων, υπάρχουν τα περισσότερα ευρωπαϊκά αεροδρόμια και λιμάνια στην Αίγυπτο, το Ισραήλ και την Κύπρο.  Η Aegean Airlines έχει βραβευτεί και τιμηθεί για τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Αποσκευές

Μπορείτε να πάρετε χειραποσκευές στο αεροπλάνο με την Aegean. Οι διαστάσεις και το βάρος της καθορίζονται από την αεροπορική εταιρεία και μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την θέση κράτησης ή τη διαδρομή.

Επιλογή θέσης

Οι επιβάτες της οικονομικής θέσης κάθονται σε δερμάτινες πολυθρόνες. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, παρέχεται ψυχαγωγία και στην οθόνη παρέχονται πληροφορίες σχετικά με την πτήση δείχνοντας τη θέση του αεροσκάφους στον χάρτη. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού προσφερωνται σνακς, σάντουιτς, ελαφριά γεύματα, καφέ και μη αλκοολούχα ποτά. Ταξιδεύοντας με την αεροπορική εταιρεία στην business class σας δίνονται διαφορετικά προνόμια, συμπεριλαμβανομένης της επιβίβασης στο αεροπλάνο μέσω ξεχωριστής εισόδου και έως 24 ώρες πριν την αναχώρηση σας μπορείτε να επιλέξετε την θέση στην πτήση.

Οι επιβάτες της business class λαμβάνουν ένα ποτό καλωσορίσματος πριν από την έναρξη της πτησης, κατά τη διάρκεια της πτήσης σερβίρετσι δωρεάν ζεστό γεύμα, ορεκτικα, σοκολάτες, καφέ, αλκοόλ, ζεστές πετσέτες και εφημερίδες.

Check-in στο διαδίκτυο

Όταν ταξιδεύετε με την Aegean Airlines μπορείτε να κάνετε check-in στο διαδίκτυο από 48 ώρες έως 30 λεπτά πριν από την αναχώρηση, και να επιλέξετε την προτιμώμενη θέση σας στο αεροπλανο. Στη συνέχεια, εκτυπώνετε το φύλλο επιβίβασης ή μπορείτε να το παραλάβετε στο τηλέφωνό σας χρησιμοποιώντας την εφαρμογή για κινητά. 

Στόλος

Ο στόλος του ελληνικού αερομεταφορέα Aegean Airlines αποτελείται από τα αεροσκάφη τύπου Airbus A320, A321, A319, Dash 8-100, Dash8-Q400.   

Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος"

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος" βρίσκεται στα Σπάτα, 25χλμ. ανατολικά του κέντρου της ελληνικής πρωτευούσης. Είναι ο μεγαλύτερος αερολιμένας της χώρας. Στο κεντρικό τερματικό σταθμό υπάρχουν μπαρ, εστιατόρια, καταστήματα και στην αίθουσα άφιξεων υπάρχουν γραφεια ενοικιάσεις αυτοκινήτων. Στο αεροδρόμιο της Αθήνας, η WIFI πρόσβαση στο internet είναι δωρεάν. 

Σνακ και ποτά κατά την πτήση

Οι επιβάτες της οικονομίκης θεσης λαμβάνουν διάφορα σνακς, σάντουιτς, ελαφριά γεύματα, καφέ και αναψυκτικά κατά τη διάρκεια της πτήσης. Οι επιβάτες των business class σερβίρονται με ένα ποτό καλωσορίσματος πριν από την πτήση, στη συνέχεια σερβίρονται και άλλα αλκοολούχα ποτά, μεταξύ άλλων ο αερομεταφορέας προσφέρει μια μεγάλη γκάμα ελληνικών κρασιών, ορεκτικα, ζεστή ελληνική κουζίνα, σοκολάτες και καφέ.

Πρόσθετες Υπηρεσίες

Το αφορολόγητο κατάστημα στο αεροπλάνο είναι ανοικτό στις διεθνείς πτήσεις, μπορείτε να αγοράσετε εκεί αρώματα, καλλυντικά, κοσμήματα, ρολόγια και άλλα προϊόντα επωνύμων μαρκών σε ελκυστικές τιμές.