μενού

Cyprus Airways

Advertisement

Οι καλύτερες τακτικές πτήσεις με την αεροπορική εταιρία Cyprus Airways στην eSky

Τιμή ανά 1 ενήλικα σε δύο κατευθύνσεις

Advertisement

✔️ Πού πετάει η Cyprus Airways;

Η Cyprus Airways πετάει σε πολλούς διαφορετικούς προορισμούς. Για να ελέγξετε το τρέχον πρόγραμμα, χρησιμοποιήστε τη σελίδα eSky.

✔️ Πότε μπορώ να βρω τα φθηνότερα εισιτήρια με Cyprus Airways;

Για την Cyprus Airways, είναι καλύτερο να αγοράσετε τα εισιτήριά σας όσο πιο νωρίς μπορείτε πριν από την ημερομηνία ταξιδιού σας.

✔️ Ποιες αεροπορικές εταιρείες λειτουργούν με παρόμοια δρομολόγια;

Υπάρχουν και άλλες αεροπορικές εταιρείες που πετούν προς τις ίδιες πόλεις. Για να δείτε την πλήρη λίστα, χρησιμοποιήστε τη σελίδα της eSky.

✔️ Μπορώ να κάνω κράτηση ξενοδοχείου με πτήση της αεροπορικής Cyprus Airways;

Χρησιμοποιήστε το σύστημα της eSky για να κάνετε κράτηση ξενοδοχείου μαζί με την πτήση που επιθυμείτε χρησιμοποιώντας την επιλογή Πτήση + Ξενοδοχείο. Έτσι θα εξοικονομήσετε χρόνο αλλά και χρήματα χάρη στις εκπτώσεις των πακέτων μας.

Μάθετε περισσότερα για την Cyprus Airways

Cyprus Airways

Η Cyprus Airways είναι μια Κυπριακή αεροπορική εταιρεία η ιστορία της οποίας ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της μεταπολεμικής περιόδου. Η απόφαση για την ίδρυση αυτού του εθνικού αερομεταφορέα πάρθηκε στα τέλη του Σεπτέμβρη του 1947. Η χρονιά του 2015 επέφερε τον περιορισμό της διαρκούς ανάπτυξης και την επιδίωξη συνδέσεων με νέα δρομολόγια προς Ευρώπη και Ασία. Εκείνη τη χρονική στιγμή, η Κυπριακή κυβέρνηση αντέδρασε θετικά στα σοβαρά οικονομικά προβλήματα του αερομεταφορέα, προσφέροντάς του 65 εκατομμύρια Ευρώ. Έπειτα από την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία θεώρησε ότι η ενέργεια της Κυπριακής κυβέρνησης παραβίαζε την αρχή της αρωγής και διέταξε την επιστροφή της επιχορήγησης, ο αερομεταφορέας κήρυξε πτώχευση.

Ύστερα από ένα δημόσιο διαγωνισμό που διοργανώθηκε στα μέσα του 2016, η εταιρεία Charlie Airlines απέκτησε το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τα επενδυτικά αγαθά της Cyprus Airways και υπέγραψε συμφωνία με το Υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου. Σήμερα, μπορείτε να δείτε αεροσκάφη του αερομεταφορέα που φέρουν τον διεθνή κωδικό της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) και τα αρχικά "CY" να πετούν πάνω από την Κύπρο. Η Cyprus Airways προσφέρει φθηνές πτήσεις για πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Αθήνας, της Πράγας, της Ζυρίχης και της Μπρατισλάβα. Μπορείτε επίσης να ακούσετε να αναφέρονται στις συγκεκριμένες αερογραμμές σχετικά με ταξίδια στη Μέση Ανατολή, όπως στο Τελ Αβίβ και στη Βηρυτό.

ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ

Στην Cyprus Airways, οι αποσκευές και το βάρος τους εξαρτώνται από την κατηγορία της θέσης που έχετε αγοράσει με τα αεροπορικά σας εισιτήρια. Όταν ταξιδεύετε με θέση BASIC, μπορείτε να φέρετε στο αεροσκάφος της Cyprus Airways μία χειραποσκευή με διαστάσεις 35 x 20 x 20 εκ. Επιπροσθέτως, οι επιβάτες μπορούν πάρουν μαζί τους στην καμπίνα μια αποσκευή που θα παραμείνει στον χώρο αποσκευών κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Το άθροισμα των διαστάσεων της αποσκευής αυτής (μήκος+πλάτος+ύψος) δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 203 εκ, ενώ το βάρος της θα πρέπει να είναι λιγότερο από 10 κιλά.

Στην κατηγορία θέσης FLEX της Cyprus Airways, η χειραποσκευή (διαστάσεις και βάρος) δεν αλλάζει. Ωστόσο, επιπλέον, μπορείτε να πάρετε στην καμπίνα μία βαλίτσα με διαστάσεις 55 x 40 x 20 εκ. και βάρος που δεν ξεπερνά τα 10 κιλά. Αντιθέτως, οι καταγεγραμμένες αποσκευές σε αυτήν την κατηγορία θέσης της Cyprus Airways μπορούν να ζυγίζουν μέχρι 23 κιλά. Είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί όταν ετοιμάζετε βαλίτσες, διότι ο αερομεταφορέας επιβάλλει πρόσθετες χρεώσεις σε περίπτωση υπέρβασης των κατευθυντήριων γραμμών. Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε τη δυνατότητα να φέρετε στην καμπίνα καταγεγραμμένες αποσκευές πληρώνοντας φυσικά κάποιο αντίτιμο. Το κόστος αυτής της υπηρεσίας εξαρτάται από τον χρόνο που απομένει μέχρι την απογείωση από την καταγραφή της συγκεκριμένης παραγγελίας.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

Όπως οι υπόλοιπες Ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, έτσι και η Cyprus Airways απαγορεύει να μεταφέρετε στο αεροσκάφος συγκεκριμένα αντικείμενα και ουσίες. Σε αυτά περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, όπλα, ραδιενεργές ουσίες, δηλητήρια, εύφλεκτα υλικά, συμπιεσμένα αέρια και διαβρωτικές ουσίες. Στη λίστα αυτή μπορεί να προστεθούν καινούργια αντικείμενα οποιαδήποτε στιγμή, γι’ αυτό δείξτε σε αυτήν την απαιτούμενη προσοχή, όταν αγοράσετε αεροπορικά εισιτήρια.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Στην Cyprus Airways οι κατηγορίες κράτησης εισιτηρίων δε διαφέρουν σημαντικά, όπως συμβαίνει σε άλλες αεροπορικές εταιρείες. Στην Cyprus Airways, η οικονομική θέση χωρίζεται σε δύο παραλλαγές, BASIC και FLEX. Η πρώτη επιλογή είναι η βασική οικονομική θέση χωρίς επιπλέον προνόμια, ενώ στη δεύτερη παραλλαγή, η αγορά αεροπορικών εισιτηρίων αυτής της κατηγορίας σας εξασφαλίζει τη δυνατότητα να φέρετε μια επιπρόσθετη βαλίτσα στην καμπίνα, καθώς και οι καταγεγραμμένες αποσκευές σας μπορούν να ζυγίζουν περισσότερο. Η παραλλαγή FLEX προσφέρει στους επιβάτες περισσότερες επιλογές, όσον αφορά την επιστροφή του αντιτίμου του εισιτηρίου σε περίπτωση ακύρωσης πτήσεων ή άλλων αλλαγών, για τις οποίες ευθύνεται η αεροπορική εταιρεία ή ο επιβάτης.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Στην Cyprus Airways, μπορείτε να ολοκληρώσετε τον διαδικτυακό έλεγχο των εισιτηρίων 24 ώρες πριν από την αναχώρηση. Η τελευταία ευκαιρία για έλεγχο των εισιτηρίων είναι 3 ώρες πριν από την προγραμματισμένη αναχώρηση του αεροσκάφους. O διαδικτυακός έλεγχος εισιτηρίων στην Cyprus Airways περιλαμβάνει την καταχώριση των προσωπικών σας στοιχείων και την εκτύπωση της κάρτας επιβίβασής σας. Πρέπει να παρουσιαστείτε με αυτό το επίσημο έγγραφο και την συγκεκριμένη εκτύπωση στο αεροδρόμιο πριν από την αναχώρηση. Αυτό θα ελαχιστοποιήσει τον χρόνο που θα διαθέσετε στο αεροδρόμιο πριν από την απογείωση του αεροσκάφους.

ΣΤΟΛΟΣ

Στην Cyprus Airways, ο στόλος είναι δομημένος γύρω από το αεροσκάφος Airbus A319 που παράγεται από την Ευρωπαϊκή κοινοπραξία. Αυτά τα σκάφη μπορούν να μεταφέρουν πάνω από 140 άτομα, και η αυτονομία τους είναι πάνω από τέσσερις χιλιάδες χιλιόμετρα. Υπάρχουν γύρω στα δέκα αεροσκάφη σε τιρκουάζ χρώματα που φέρουν το χαρακτηριστικό λογότυπο και εκτελούν διάφορα δρομολόγια.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Όταν ταξιδεύετε μέσα στα αεροπλάνα της Cyprus Airways, μπορείτε να κάνετε τις αγορές σας στην αδασμολόγητη μπουτίκ, που αξίζει να προσέξετε για τα επώνυμα και αυθεντικά προϊόντα που διατίθενται σε ελκυστικές τιμές. Μπορείτε επίσης να απολαύσετε κάποιο γεύμα που μπορείτε να βρείτε στο περιοδικό που υπάρχει στο αεροπλάνο. Υπάρχει πλήθος μικρών γευμάτων και γλυκές μπάρες, καθώς επίσης ζεστά και κρύα ποτά. Μπορείτε ακόμα να δοκιμάσετε έτοιμα σάντουιτς, σαλάτες με κοτόπουλο ακόμη και αλκοολούχα ποτά.

Η Cyprus Airways προσφέρει επίσης αεροπορικά εισιτήρια με την δυνατότητα να επιλέξετε μια θέση με επιπλέον χώρο. Αυτού του είδους οι θέσεις είναι τοποθετημένες κοντά στα φτερά του αεροσκάφους και στην πρώτη σειρά. Ο αερομεταφορέας προσφέρει επίσης υπηρεσία διακίνησης φορτίων. Αυτά μπορεί να είναι αλληλογραφία, ειδικά φορτία, επικίνδυνα υλικά ή άλλα αγαθά. Προκειμένου να χρησιμοποιήσετε αυτήν την υπηρεσία, πρέπει να επικοινωνήσετε προηγουμένως με το τμήμα πώλησης εισιτηρίων της εταιρείας.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Η βάση της Cyprus Airways βρίσκεται στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Λάρνακας, η οποία είναι επίσης το μεγαλύτερο λιμάνι του νησιού. Ο κωδικός ΙΑΤΑ του αεροδρομίου είναι LCA. Η εταιρεία εξυπηρετεί σχεδόν οκτώ εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο. Το αεροδρόμιο απέχει 40 χλμ. Από την Λευκωσία και σχεδόν 70 χλμ. Από τη Λεμεσό. Αντιθέτως, η απόσταση από το κέντρο της πόλης είναι μόνο επτά χιλιόμετρα, αλλά δεν μπορείτε να βασιστείτε στα δημόσια μέσα μεταφοράς. Δεν υπάρχει επίσης ξενοδοχείο στο αεροδρόμιο, ωστόσο υπάρχουν ΑΤΜ, εμπορικά καταστήματα και εστιατόρια φαστ φουντ. Υπάρχουν επίσης γραφεία για εκμίσθωση αυτοκινήτων καθώς το αυτοκίνητο είναι το κυριότερο μέσο για να κινείστε στο νησί.