μενού

Ryanair

Advertisement

Οι καλύτερες τακτικές πτήσεις με την αεροπορική εταιρία Ryanair στην eSky

Τιμή ανά 1 ενήλικα σε δύο κατευθύνσεις

Advertisement

✔️ Πού πετάει η Ryanair;

Η Ryanair πετάει σε πολλούς διαφορετικούς προορισμούς. Για να ελέγξετε το τρέχον πρόγραμμα, χρησιμοποιήστε τη σελίδα eSky.

✔️ Πότε μπορώ να βρω τα φθηνότερα εισιτήρια με Ryanair;

Για την Ryanair, είναι καλύτερο να αγοράσετε τα εισιτήριά σας όσο πιο νωρίς μπορείτε πριν από την ημερομηνία ταξιδιού σας.

✔️ Ποιες αεροπορικές εταιρείες λειτουργούν με παρόμοια δρομολόγια;

Υπάρχουν και άλλες αεροπορικές εταιρείες που πετούν προς τις ίδιες πόλεις. Για να δείτε την πλήρη λίστα, χρησιμοποιήστε τη σελίδα της eSky.

✔️ Μπορώ να κάνω κράτηση ξενοδοχείου με πτήση της αεροπορικής Ryanair;

Χρησιμοποιήστε το σύστημα της eSky για να κάνετε κράτηση ξενοδοχείου μαζί με την πτήση που επιθυμείτε χρησιμοποιώντας την επιλογή Πτήση + Ξενοδοχείο. Έτσι θα εξοικονομήσετε χρόνο αλλά και χρήματα χάρη στις εκπτώσεις των πακέτων μας.

Μάθετε περισσότερα για την Ryanair

Ryanair

Η Ryanair είναι ένας ιρλανδικός αερομεταφορέας, ο μεγαλύτερος και ο πιο δημοφιλής της Ευρώπης στις χαμηλού κόστους εταιρείες. Η εταιρεία είναι από τις πιο γνωστές στους τουρίστες χάρη στις φθηνές τιμές που διαθέτει.

Rayner, Rayanair, Raynair, Rynair ή ακόμη και Rajaner, είναι κάποια από τα ονόματα που δίνονται από τους επιβάτες της  Ryanair που δεν αναζητούν δαπανηρές δυνατότητες ταξιδιού. Ο αερομεταφορέας καλύπτει σχεδόν 100 αεροδρόμια στην Ευρώπη και ένα στο Μαρόκο. Η εταιρεία πραγματοποιεί πτήσεις από τα περισσότερα Ελληνικά αεροδρόμια τόσο για πτήσεις εντός της χώρα αλλά και για εκείνες του εξωτερικού σε δημοφιλείς προορισμούς ανα την Ευρώπη. Τα αεροδρόμια που πραγματοποιούνται πτήσεις της Ryanair είναι της Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Καλαμάτας, Κεφαλλονίας, Ηρακλείου, Χανίων, Κώς, Μυκόνου, Σαντορίνης και Ρόδου.

Η αεροπορική εταιρείας ιδρύθηκε το 1985 από την οικογένεια Ryans: τον Christy Ryan, τον Liam Lonergan (ιδιοκτήτης του ιρλανδικού τουριστικού πρακτορείου "Club Travel") και τον Ιρλανδό επιχειρηματία Tony Ryan (ιδρυτή της επιχείρησης Guinness Peat Aviation). Οι πρώτες πτήσεις πραγματοποιήθηκαν από το Γουότερφορντ στο Γκάτγουικ του Λονδίνου. Ένα χρόνο αργότερα ξεκίνησαν και οι πτήσεις μεταξύ Δουβλίνου και του Λούτον στο Λονδίνο.

O αριθμός των επιβατών που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της Ryanair κάθε χρόνο αυξάνεται και γίνεται όλο και πιο γνωστή. Το 1991 λόγω των απωλειών που κατέγραψε ο αερομεταφορέας, η διοίκηση εισήγαγε ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, για το οποίο προσωπικά ήταν υπεύθυνος ο Micheal O'Leary. Κατόπιν αυτού η εταιρεία οδηγήθηκε σε φανταστικά αποτελέσματα εδραιώνοντας την ως μιας από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη εταιρείες χαμηλού κόστους. Το 2000 η Ryanair ξεκίνησε να πουλάει εισιτήρια διαδικτυακά.

Τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας είναι στο Δουβλίνο. Η Ένωση Ευρωπαϊκών Αεροπορικών Εταιρειών και η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Μεγάλης Βρετανίας τίμησαν την Ryanair για την ικανότητα τους να παρέχουν πτήσεις χωρίς καμία καθυστέρηση.

Χειραποσκευές στη Ryanair

Κάθε επιβάτης του αερομεταφορέα Ryanair μπορεί να έχει μαζί του χειραποσκευή (τσάντα / σάκο / βαλίτσα) με τιμές διαστάσεων 40x20x25 cm. Ωστόσο το βάρος της δεν πρέπει να ξεπερνά τα 10 kg. Επιπλέον, έχοντας αγοράσει την υπηρεσία της προτεραιότητας επιβίβασης (PB), μπορεί να πάρει μαζί του στο αεροσκάφος μια δεύτερη, μικρότερη χειραποσκευή, οι διαστάσεις της οποίας όμως θα πρέπει να μην ξεπερνούν τα 55x40x20 cm. Σε αυτήν την περίπτωση όριο βάρους δεν υφίσταται. Πρακτικά η δεύτερη χειραποσκευή μπορεί να είναι γυναικεία τσάντα, τσάντα φορητού υπολογιστή, σχολική τσάντα ή σακούλα αγορών από κάποιο κατάστημα αφορολογήτων ειδών. Αμφότερες οι χειραποσκευές περιλαμβάνονται στην τιμή ενός εισιτηρίου της Ryanair.

Μια χειραποσκευή δεν μπορεί να περιλαμβάνει οτιδήποτε. Η Ryanair, όπως και κάθε άλλος αερομεταφορέας, ελέγχει το περιεχόμενο των χειραποσκευών των επιβατών πριν από κάθε πτήση. Για λόγους ασφαλείας δεν επιτρέπεται να παίρνετε μαζί σας στο αεροσκάφος υγρά σε συσκευασίες διαφορετικές από τις ήδη αυστηρά προκαθορισμένες – κάθε μπουκάλι πρέπει να διαθέτει το πολύ 100 ml υγρής ουσίας, να είναι διαφανές και να χωρά μαζί με τα υπόλοιπα σε μία σακούλα με μέγιστο όριο το 1 λίτρο. Αυτό σημαίνει ότι κάθε επιβάτης μπορεί να παίρνει μαζί του στο αεροσκάφος το πολύ 1 λίτρο υγρής ουσίας συνολικά – σαμπουάν, αφρόλουτρου, υγρού για το πλύσιμο των δοντιών, κ.λπ.

Οι περιορισμοί αυτοί δεν αφορούν διατροφικά είδη και φάρμακα για παιδιά. Γάλα και άλλα υγρά που προορίζονται για χρήση από παιδιά πρέπει να δηλώνονται ξεχωριστά κατά τον έλεγχο ασφαλείας. Επιπλέον συνήθη πρακτική αποτελεί η υποχρεωτική δοκιμή μιας υγρής ουσίας από τον γονέα. Τέλος, η μεταφορά παιδικών φαρμάκων και διατροφικών ειδών στην καμπίνα επιτρέπεται μόνο σε ποσότητες απαραίτητες για το εκάστοτε ταξίδι.

Αποσκευές στην Ryanair

Στην Ryanair οι αποσκευές δεν περιλαμβάνονται στην τιμή του εισιτηρίου. Κάθε επιβάτης μπορεί να αγοράσει τη δυνατότητα να πάρει μαζί του τις αποσκευές του. Ένα άτομο μπορεί να πάρει το πολύ τρεις (3) βαλίτσες, οι οποίες δεν ξεπερνούν το όριο των 20 κιλών η κάθε μια. Στην Ryanair, καθορίζονται αυστηρά τα μέγιστα μεγέθη των αποσκευών που έχουν ταξινομηθεί (αυτές  που πηγαίνουν στο χώρο αποσκευών του αεροπλάνου). Οι επιτρεπόμενες διαστάσεις είναι 81 x 119 x 119 cm.

Το ύψος των ναύλων για τις αποσκευές στη Ryanair εξαρτάται από τις ημερομηνίες πτήσης και τον τόπο αγοράς πρόσθετων αποσκευών. Η δυνατότητα αγοράς αποσκευών μέσω του Διαδικτύου είναι φθηνότερη από την αγορά τους στο αεροδρόμιο, λίγο πριν από την απογείωση. Για τις αποσκευές που το βάρος ξεπερνάει τα δωθούντα όρια υπάρχει επιπρόσθετη χρέωση για κάθε κιλό.

Το περιεχόμενο των αποσκευών μπορεί να ελεγχθεί στο αεροδρόμιο. Στην Ryanair οι κανόνες που αφορούν τις αποσκευές είναι οι ίδιοι με τους υπόλοιπους αερομεταφορείς. Δεν μπορείτε να έχετε στις αποσκευές σας εύφλεκτες ή εκρηκτικές ουσίες. Το γεγονός, εάν και σε ποιο ποσό επιτρέπονται τα τρόφιμα, το οινόπνευμα ή τα τσιγάρα στις αποσκευές, εξαρτάται από τη διαδρομή του ταξιδιού και τους τελωνειακούς κανόνες που είναι υποχρεωτικοί γι 'αυτό.

Online check-in

Ταξιδεύοντας με την Ryanair, σε διάστημα μεταξύ 4 ημερών και 2 ωρών πριν από την πτήση σας, έχετε τη δυνατότητα να κάνετε check-in στο διαδίκτυο και να επιλέξετε συγκεκριμένη θέση στο αεροπλάνο . Το online check-in απαιτεί τη συμπλήρωση των προσωπικών στοιχείων των επιβατών. Το online check-in πρέπει να γίνει για κάθε επιβάτη. Αφού ολοκληρώσετε τη διαδικασία, θα πρέπει να εκτυπώσετε την κάρτα επιβίβασης.

Στο αεροδρόμιο, κατά το check-in θα πρέπει να εμφανίσετε την κάρτα επιβίβασης μαζί με το ταξιδιωτικό σας έγγραφο που χρησιμοποιείται για το online check-in. Εάν ξεχάσετε να πάρετε την κάρτα επιβίβασης ή να κάνετε online check-in, μπορείτε να το κάνετε στο αεροδρόμιο. Η έλλειψη κάρτας επιβίβασης σημαίνει πρόσθετη χρέωση για check-in στο αεροδρόμιο. Η πρόσθετη χρέωση ορίζεται από την Ryanair.

Είναι καλύτερο να κάνετε check-in το συντομότερο δυνατό, για να βεβαιωθείτε ότι η διαδικασία διεξάγεται σωστά.

Κατηγορίες θέσεων

Η Ryanair προσφέρει μια μεγάλη επιλογή όσον αφορά τις τιμές εισιτηρίων. Το απλό εισιτήριο είναι, φυσικά, το φθηνότερο, αλλά δεν δίνει στους ταξιδιώτες κανένα προνόμιο και θα πρέπει να πληρώνεται κάθε φορά για τις επιπλέον υπηρεσίες. Σε περίπτωση αγοράς ακριβότερου εισιτηρίου, ο αριθμός των διαθέσιμων υπηρεσιών και προνομίων στην τιμή του εισιτηρίου αυξάνεται. Η αγορά του εισιτηρίου Plus σας δίνει την δυνατότητα να παραλάβετε μαζί σας μια αποσκευή, εγγυάται την προτεραιότητα επιβίβασης (καθώς και τη λήψη ελεύθερων χειραποσκευών μαζί σας), καθώς και τη δυνατότητα επιλογής θέσης στο αεροπλάνο. Το εισιτήριο Flexi Plus δίνει επίσης τη δυνατότητα αλλαγής της ημερομηνίας και της διαδρομής της πτήσης (αλλά κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες) και το η επιλογή Family Plus περιλαμβάνει επίσης εκπτώσεις και πρόσθετες διευκολύνσεις για τις οικογένειες που ταξιδεύουν.

Στόλος

Στο στόλο της Ryanair υπάρχουν μόνο αεροπλάνα τύπου Boeing 737-800. Υπάρχουν περίπου 300 αεροπλάνα αυτού του τύπου που φέρουν το εμπορικό σήμα της Ryanair. Η μέση ηλικία τους είναι 5.5 χρόνια.

Τα Boeings 737 είναι τα πιο δημοφιλή επιβατικά αεροπλάνα μικρών διαστάσεων μεσαίας εμβέλειας. Έχουν κατασκευαστεί από το 1967 σε διαφορετικές εκδόσεις. Στα Boeings 737-800, που βρίσκονται στην υπηρεσία της Ryanair, μπορούν να επιβιβαστούν μέχρι και 189 επιβάτες. Τα καθίσματα είναι συμμετρικά τοποθετημένα, τρία σε κάθε πλευρά της καμπίνας, σε 33 σειρές στη μία πλευρά και 32 σειρές στην άλλη. Στο αεροπλάνο θα μπορούσαν να χωρέσουν περισσότεροι επιβάτες, αλλά τα αεροπλάνα έχουν πιστοποιηθεί για τη μεταφορά μέγιστου αριθμού 189 επιβατών. Ανάμεσα στα καθίσματα υπάρχει διάδρομος .

Το Boeing 737-800 μπορεί να φτάσει ταχύτητα μέχρι 840 χιλιομέτρων την ώρα. Χωρίς προσγείωση μπορεί να πετάξει 5420 χιλιόμετρα. Μπορεί να φτάσει σε υψόμετρο 12.496 μέτρων. Έχει μήκος 39 μέτρα και άνοιγμα φτερών 34 μέτρα. Ζυγίζει 40.410 κιλά.

Στα επόμενα χρόνια στο στόλο της Ryanair θα προστεθούν ακόμα 200 αεροπλάνα του ίδιου τύπου. Η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο να αγοραστούν επιπλέον 100 αεροσκάφη Boeing 737 MAX 200. Αν το κάνουν, μέχρι το 2024 ο στόλος της Ryanair θα φτάσει περίπου τα 520 αεροπλάνα, στα οποία θα ταξιδεύουν κάθε χρόνο περίπου 160 εκατομμύρια επιβάτες

Αεροδρόμιο του Δουβλίνου

Το διεθνές αεροδρόμιο του Δουβλίνου αποτελεί την βάση της της Ryanair. Βρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα βόρεια από την Ιρλανδική πρωτεύουσα. Το αεροδρόμιο δεν είναι μόνο το πιο πολυσύχναστο στην Ιρλανδία, αλλά είναι επίσης μεταξύ των δέκα αεροδρομίων με την μεγαλύτερη κίνηση στην Ευρώπη. Στη περιοχή υπάρχουν δύο ξενοδοχεία, ενώ στην αίθουσα αφίξεων υπάρχουν πολλές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, στο κτίριο του αεροδρομίου υπάρχουν πολλά εστιατόρια, καφετέριες, διάφορα καταστήματα, μεταξύ των οποίων και τα αφορολόγητα. Σε ολόκληρη την περιοχή του αεροδρομίου λειτουργεί δωρεάν Wi-Fi Internet. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε διάφορα ηλεκτρονικά περίπτερα. 

Αναψυκτικά

Κατά τη διάρκεια της πτήσης με τη Ryanair δεν προσφέρονται δωρεάν αναψυκτικά. Οι επιβάτες σε όλες τις πτήσεις, μπορούν να αγοράσουν σνακ, κρύα και ζεστά ροφήματα, όπως μπύρα, κρασί και άλλα αλκοολούχα ποτά από το μπαρ του αεροπλάνου. Λεπτομέρειες σχετικά με τη διαθεσιμότητα σνακ και ποτών μπορούν να βρεθούν σε φυλλάδιο επί του αεροσκάφους.

Επιπρόσθετες υπηρεσίες

Στο αεροσκάφος της Ryanair λειτουργεί ένα μπαρ και ένα κατάστημα στο οποίο μπορείτε να αγοράσετε κοσμήματα, αρώματα και gadgets της εταιρείας.