Menu

Ανακαλύψτε άγνωστα μέρη, ταξιδέψτε με τον τρόπο που σας αρέσει

  • 3 εκατομμύρια εισιτήρια πουλήθηκαν
  • 950 αεροπορικές εταιρείες
  • 3038 αεροδρόμια
  • 15 χρόνια εμπειρίας
Κάντε την κράτηση πτήσης και κερδίστε μια ειδική προσφορά για το ξενοδοχείο. Εξοικονομήστε έως και 30%! Λεπτομέρειες

Πώς βρίσκω φθηνές πτήσεις;

Λόγω των υψηλών τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων, κάθε ταξιδιώτης ψάχνει να βρει πώς θα ταξιδέψει φθηνά.
Έχοντας υπόψη σας αυτές τις συμβουλές μπορείτε να γλιτώσετε τεράστια ποσά! Πώς, λοιπόν, μπορεί κανείς να βρει φθηνές πτήσεις;

  • Αρχικά, αξίζει να ξεκινήσετε την αναζήτησή σας μερικούς μήνες πριν από το προγραμματισμένο ταξίδι. Παρόλο που υπάρχουν διαθέσιμες φθηνές πτήσεις τελευταίας στιγμής, συνήθως όταν κάνετε κράτηση αεροπορικού εισιτηρίου πολύ νωρίτερα, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να πληρώσετε λιγότερα. Γιατί; Επειδή οι δημοφιλείς αεροπορικές εταιρείες γνωρίζουν ότι εάν πρέπει να πετάξετε σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία, θα αγοράσετε μια θέση στο αεροπλάνο, ανεξάρτητα από την τιμή. Ωστόσο, για να βρείτε προσφορές για φθηνές πτήσεις τελευταίας στιγμής, ο καλύτερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε τις μηχανές αναζήτησης πτήσεων, οι οποίες εμφανίζουν ξεχωριστά π.χ. τις κατηγορίες «προσφορές» ή επισημαίνουν τις πιο ευνοϊκές προσφορές.

  • Πότε μπορείτε να βρείτε τα πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια; Η γενική εικόνα δείχνει ότι δεν αξίζει να κάνετε κράτηση αεροπορικών εισιτηρίων τα Σαββατοκύριακα, ειδικά την Κυριακή. Είναι η μέρα που οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν χρόνο να ψάξουν για πτήσεις και οι αεροπορικές εταιρείες αυξάνουν τις τιμές τους. Είναι καλύτερα να κοιτάξετε στα μέσα της εβδομάδας, ειδικά το πρωί. Οι εφαρμογές αναζήτησης φθηνών πτήσεων για smartphone είναι πολύ χρήσιμες. Εάν υπάρχει δυνατότητα, καλό είναι να είστε ευέλικτοι σχετικά με την ημερομηνία αναχώρησης. Μπορεί να βρείτε ότι υπάρχει μια καλύτερη προσφορά μια μέρα μετά από αυτήν που έχετε προγραμματίσει να ταξιδέψετε.

  • Είναι καλή ιδέα να ακολουθείτε αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους που προσφέρουν χαμηλότερες τιμές από τους ανταγωνιστές τους. Σύμφωνα με αξιολογήσεις, φθηνά αεροπορικά εισιτήρια προσφέρονται από αερομεταφορείς όπως η Norwegian, η easyJet, η Eurowings, η Ryanair, η Wizz Air και η NIKI. Τώρα που γνωρίζετε πότε να αγοράσετε αεροπορικά εισιτήρια, πρέπει να μάθετε πού μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχετικά με τις προσφορές.

Πού ψάχνω για φθηνές πτήσεις;

Οι πιο δημοφιλείς τρόποι αναζήτησης φθηνών αεροπορικών εισιτηρίων είναι τρεις.

  • Ο πρώτος τρόπος, αλλά ο λιγότερο άνετος είναι η παρακολούθηση των προσφορών μεμονωμένων αεροπορικών εταιρειών. Μπορείτε να ελέγξετε τις τιμές στους ιστοτόπους τους και να εγγραφείτε στα ενημερωτικά δελτία τους, ώστε να μαθαίνετε πρώτοι για τις προσφορές. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος του ομίλου, έτσι ώστε να λαμβάνετε εξατομικευμένες εκπτώσεις. Αυτή η μέθοδος, όμως, είναι πολύ χρονοβόρα και αποδίδει μόνο όταν ταξιδεύετε πάντα με την ίδια αεροπορική εταιρεία.

  • Ο δεύτερος τρόπος αναζήτησης φθηνών πτήσεων σχετίζεται με τη διαδικτυακή κοινότητα ταξιδιωτών. Χρησιμοποιούν διάφορα φόρουμ και ομάδες στο Facebook, στα οποία δημοσιεύουν πληροφορίες σχετικά με προσφορές. Μπορείτε να εγγραφείτε σε αυτές τις ομάδες και να ακολουθείτε τις τρέχουσες δραστηριότητες. Ωστόσο, δεν μπορείτε να γνωρίζετε τι θα δημοσιεύσουν οι χρήστες. Αυτός είναι περισσότερο ένας τρόπος αναζήτησης αεροπορικών εισιτηρίων τελευταίας στιγμής ή φθηνών πτήσεων για το Σαββατοκύριακο

  • Η τρίτη μέθοδος είναι η πιο γρήγορη και η πιο αποτελεσματική. Χρησιμοποιεί τις καλύτερες μηχανές αναζήτησης φθηνών πτήσεων. Οι μηχανές αναζήτησης συλλέγουν πληροφορίες από αρκετούς δεκάδες/εκατοντάδες αερομεταφορείς και συγκεντρώνουν δεδομένα σε μία πλατφόρμα. Χάρη σε αυτές, μπορείτε εύκολα να συγκρίνετε διαφορετικές προσφορές, π.χ. πού υπάρχουν φθηνές πτήσεις από την Κρακοβία ή τι τιμές έχουν τα αεροπορικά εισιτήρια προς τις ΗΠΑ. Πώς να χρησιμοποιήσετε τις μηχανές αναζήτησης φθηνών πτήσεων και να κάνετε κράτηση αεροπορικών εισιτηρίων;

Γνωρίζουμε τα ταξίδια καλύτερα από τον καθένα

Ελέγξτε τα άρθρα στον ταξιδιωτικό οδηγό μας

Κάθε αερομεταφορέας έχει τους δικούς του κανονισμούς σχετικά με τα επιτρεπόμενα μεγέθη των χειραποσκευών και των καταγεγραμμένων αποσκευών. Οι..

Για λόγους ασφαλείας, υπάρχουν διεθνείς κανόνες που αναφέρουν ποια αντικείμενα επιτρέπονται και ποια δεν επιτρέπονται να μεταφέρονται μέσω των..

Κανόνες για την ετοιμασία της χειραποσκευής Θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα καθώς ταξιδεύετε; Ετοιμάστε τη χειραποσκευή σας με τον σωστό τρόπο!..

Πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκδίδουν τόσο διαβατήρια όσο και..

Το check-in στο γκισέ του αεροδρομίου είναι μια διαδικασία όπου ο..

Ο διαδικτυακός έλεγχος εισιτηρίων είναι έλεγχος εισιτηρίων που..