μενού

Επιτρεπόμενες αποσκευές - Τακτικές αερογραμμές

Επιτρεπόμενες αποσκευές - Τακτικές αερογραμμές

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε πως με τον όρο τακτικές αερογραμμές αναφέρονται οι παραδοσιακές αεροπορικές εταιρείες γνωστές ως Regular Cost Airlines, οι οποίες παρέχουν σταθερό πρόγραμμα πτήσεων όλο το χρόνο, ενώ συνήθως παρέχουν και επιπλέον παροχές και υπηρεσίες στους ταξιδιώτες σε σχέση με τις χαμηλού κόστους αεροπορικές (Low cost Airlines). Γνωστές τακτικές αεροπορικές στην Ελλάδα είναι η Aegean Airlines, η Ellinair, η Sky express, η Emirates, η Turkish Airlines. 

Αρκετές αεροπορικές εταιρείες τακτικών αερογραμμών στη προσπάθεια τους να παρέχουν οικονομικότερες επιλογές στους ταξιδιώτες, έχουν δημιουργήσει νέους οικονομικούς ναύλους στους οποίους δεν περιλαμβάνουν παραδοτέες αποσκευές ή τη δυνατότητα αλλαγής των εισιτηρίων.

Με αυτόν τον τρόπο, προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στον εξαιρετικά έντονο ανταγωνισμό που έχουν δημιουργήσει οι εταιρείες χαμηλού κόστους, οι οποίες σταδιακά αποτελούν όλο και μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς. Ένας από τους λόγους που οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους προσφέρουν φθηνά αεροπορικά εισιτήρια είναι το γεγονός ότι στη τιμή του εισιτηρίου τους δεν περιλαμβάνουν τις παραδοτέες αποσκευές, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις δεν περιλαμβάνουν ούτε αποσκευές καμπίνας. Προσφέροντας πλέον εισιτήρια που δεν περιλαμβάνουν παραδοτέες αποσκευές, οι τακτικές αερογραμμές μειώνουν τη τιμή του εισιτηρίου και γίνονται λίγο πιο ανταγωνιστικές. 

Προσοχή! Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το σύστημα κρατήσεων της eSky είναι έτσι ρυθμισμένο ώστε να σας εμφανίζει πρώτα την οικονομικότερη δυνατή επιλογή της εκάστοτε αεροπορικής. 
Ωστόσο πολύ συχνά τα οικονομικότερα εισιτήρια των αεροπορικών δεν περιλαμβάνουν αποσκευές, γεγονός το οποίο δεν γνωρίζουν ορισμένοι καταναλωτές.
Προς αποφυγή επιπλέον χρεώσεων στο αεροδρόμιο, συμβουλεύουμε πάντα να ελέγχετε τι είδους αποσκευές περιλαμβάνονται στο εισιτήριο σας κατά την στιγμή που συμπληρώνετε τα στοιχεία σας για να πραγματοποιήσετε την κράτηση. Όλες οι πληροφορίες σχετικά με τις επιτρεπόμενες αποσκευές που περιλαμβάνονται στο εισιτήριο σας είναι εμφανώς καταγεγραμμένες στη διαδικασία κράτησης αμέσως μετά τα πεδία στα οποία καταχωρείτε τα στοιχεία των επιβατών.

Βεβαιωθείτε ότι κάνατε κλικ στην επιλογή "Επιτρεπόμενα όρια αποσκευών" ώστε να ενημερωθείτε σχετικά με τις αποσκευές που περιλαμβάνονται στο εισιτήριο σας. Επίσης κάνοντας κλικ στην επιλογή "Αποσκευές" μπορείτε να δείτε τι αποσκευές μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον. 

Σημαντικό! Μπορείτε να προσθέσετε τις επιπλέον αποσκευές σας κατά τη διάρκεια της κράτησης σας, είτε αργότερα επικοινωνώντας μαζί μας. Σας προτείνουμε να προσθέσετε τις αποσκευές που χρειάζεστε κατά τη διάρκεια της κράτησης σας, καθώς τότε η αεροπορικές παρέχουν τη χαμηλότερη τιμή. Δείτε εδώ πως μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον αποσκευές, μετά την ολοκλήρωση της κράτησης σας.

Οι τιμές των αποσκευών είναι διαφορετικές ανάλογα με τη πολιτική της εκάστοτε αεροπορικής καθώς επίσης και από το επιλεγμένο δρομολόγιο.

Ακολουθούν τα τέλη αποσκευών των πιο δημοφιλών αεροπορικών εταιρειών στη Ελλάδα, αλλά έχετε κατά νου ότι είναι ενδεικτικές τιμές καθώς μπορεί να διαφοροποιούνται ανάλογα με το δρομολόγιο, τη σεζόν και άλλες παραμέτρους:

Alitalia - διαθέτει ναύλους χωρίς αποσκευές σε όλους τους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Σε αυτής της κατηγορίας τα εισιτήρια επίσης δεν επιτρέπονται οι αλλαγές. Το ελάχιστο κόστος αποσκευών είναι από 20 ευρώ ανά κατεύθυνση, ανάλογα με τον προορισμό. Η τιμή που θα δείτε στην ιστοσελίδα μας κατά την κράτηση σας περιλαμβάνει μόνο αποσκευή καμπίνα μέχρι 8 κιλά.

Aegean Airlines - διαθέτει εισιτήρια χωρίς παραδοτέες αποσκευές. Η τιμή στη σελίδα μας περιλαμβάνει μόνο αποσκευή καμπίνας μέχρι 8 κιλά. Η προσθήκη παραδοτέας αποσκευής ξεκινάει από τα 15 ευρώ ανάλογα με το επιλεγμένο δρομολόγιο.

Lufthansa / Austrian Airlines / Swiss - διαθέτουν εισιτήρια χωρίς παραδοτέες αποσκευές. Η τιμή στη σελίδα μας περιλαμβάνει μόνο αποσκευή καμπίνας μέχρι 8 κιλά. Η προσθήκη παραδοτέας αποσκευής ξεκινάει από τα 15 ευρώ ανάλογα με το επιλεγμένο δρομολόγιο.

Ellinair - διαθέτουν εισιτήρια χωρίς παραδοτέες αποσκευές. Η τιμή στη σελίδα μας περιλαμβάνει μόνο αποσκευή καμπίνας μέχρι 8 κιλά. Η προσθήκη παραδοτέας αποσκευής ξεκινάει από τα 20 ευρώ ανάλογα με το επιλεγμένο δρομολόγιο.

Θα σας φανεί επίσης χρήσιμο:

Πως να ετοιμάσω την χειραποσκευή μου;

 

 

 

Οι συμβουλές και οι προτάσεις αυτού του άρθρου και άρθρων συναφών με αυτό προσφέρονται για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν δύναται να αποτελέσουν τη βάση για οποιαδήποτε αξίωση κατά της eSky.gr.

Έχει αυτό το άρθρο τις πληροφορίες που ψάχνατε; Ναι | Όχι
Κατά τη γνώμη μου το άρθρο αυτό:
Ευχαριστούμε για τη γνώμη σας!