μενού

Πως να ετοιμάσω την χειραποσκευή μου;

Πως να ετοιμάσω την χειραποσκευή μου;

Κανόνες για την ετοιμασία της χειραποσκευής

Θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα καθώς ταξιδεύετε; Ετοιμάστε τη χειραποσκευή σας με τον σωστό τρόπο! Αυτό είναι πολύ σημαντικό, ιδίως όταν ταξιδεύετε με χαμηλού κόστους αεροπορικές εταιρείες, που λατρεύουν να χρεώνουν επιπλέον κυρίως σε ανθρώπους που δεν ξέρουν τον σωστό τρόπο πακεταρίσματος. Ορίστε λοιπόν ένας οδηγός για το πώς να ετοιμάσετε σωστά τη χειραποσκευή σας:

 • πάρτε ένα σακίδιο πλάτης σε αντίθεση με μια βαλίτσα – είναι περισσότερο «ευέλικτο» και μπορείτε να φορέσετε κάποια ρούχα πριν την πτήση για να γίνει μικρότερο.

 • πάρτε μαζί σας μόνο τα απολύτως απαραίτητα, καθώς τα υπόλοιπα μπορείτε να τα αγοράσετε όταν φτάσετε στον προορισμό σας.

 • βάλτε τα καλλυντικά (κυρίως κρέμες, σαμπουάν κ.λπ.) σε μικρότερα μπουκαλάκια και μην ξεχνάτε τα όρια στα υγρά.

 • εδώ και χρόνια οι άνθρωποι ψάχνουν την καλύτερη τεχνική αναδίπλωσης ρούχων, αλλά η απάντηση είναι εύκολη: απλά τυλίξτε τα πάντα και βάλτε τα όσο το δυνατόν πιο κοντά το ένα με το άλλο.

 • τοποθετήστε τα αντικείμενα που πρέπει να βγάλετε κατά τον έλεγχο ασφαλείας (καλλυντικά, φορητός υπολογιστής κ.λπ.) στο πάνω μέρος της τσάντας.

 • τοποθετήστε τα ταξιδιωτικά σας έγγραφα σε εξωτερική τσέπη.

Τι μέγεθος χειραποσκευής να πάρω;

Κάθε αεροπορική εταιρεία έχει τους δικούς της κανόνες σχετικά με την ποσότητα, το μέγεθος και το βάρος για τις αποσκευές. Υπάρχουν βέβαια και περιορισμοί ασφαλείας που κάθε επιβάτης πρέπει να ακολουθεί.

55 x 40 x 20 cm

 είναι το μέγιστο όριο για τις περισσότερες αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους

8 kg

είναι το μέγιστο όριο βάρους για τις περισσότερες αεροπορικές εταιρείες

1 τεμάχιο

επιτρέπεται συνήθως να πάρετε στην καμπίνα του αεροσκάφους 

Σημαντικές επισημάνσεις!

 • Οι χαμηλού κόστους αεροπορικές εταιρείες συνήθως δεν προσφέρουν τη δυνατότητα μεταφοράς χειραποσκευής για μωρά-επιβάτες. Επιπρόσθετα είδη, όπως παιδικό φαγητό, παρέχονται από τον κηδεμόνα του παιδιού, ο οποίος δεν μπορεί να έχει έξτρα χειραποσκευή.

 • Κάποιες αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν τη δυνατότητα επιπλέον βάρους και ποσότητας στις αποσκευές των επιβατών που επιλέγουν διακεκριμένη, προνομιακή ή πρώτη θέση.

 • Εάν η χειραποσκευή σας υπερβαίνει τα όρια, μπορεί να ληφθεί ως παραδοτέα αποσκευή, εφόσον ακολουθεί τους σχετικούς κανόνες.

Ρωτήστε την αεροπορική εταιρεία για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αποσκευές.

Τι να πάρω στη χειραποσκευή;

Μαζί σας στο αεροσκάφος πρέπει να παίρνετε τα τιμαλφή, τα κοσμήματα, τα έγγραφα και τα χρήματά σας. Οι παραδοτέες αποσκευές ενδεχομένως να χτυπηθούν κατά τη διάρκεια της πτήσης, οπότε αντικείμενα εύθραυστα, όπως κάμερες, υπολογιστές ή αντικείμενα από γυαλί, θα πρέπει να τα έχετε στη χειραποσκευή σας.

Μπορώ να έχω φαγητό ή ποτό στη χειραποσκευή μου;

Όταν ετοιμάζετε τη χειραποσκευή σας, μην ξεχνάτε τους περιορισμούς που υπάρχουν για τα υγρά που μπορείτε να πάρετε μαζί σας στο αεροσκάφος. Σε αυτά περιλαμβάνονται ροφήματα, υγρές τροφές, καλλυντικά κ.λπ. Αυστηροί κανόνες υπάρχουν και για τις κρέμες, τα τζελ, τα σπρέι, τους αφρούς ξυρίσματος, τις οδοντόκρεμες και τιςλοσιόν. Επιτρέπεται να μεταφέρετε υγρά σε δοχεία με μέγιστη χωρητικότητα τα 100 ml. Όλα τα δοχεία πρέπει να βρίσκονται σε διαφανείς σακούλες που να μην υπερβαίνουν στο σύνολό τους το 1 λίτρο.

Εξαιρέσεις αυτών των περιορισμών ισχύουν για τις παιδικές τροφές και τα φάρμακα που είναι απαραίτητα στον επιβάτη κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Δεν υπάρχουν περιορισμοί στη μεταφορά τροφίμων εντός των συνόρων της ΕΕ. Μπορείτε να πάρετε σάντουιτς, γλυκά, λουκάνικα, φρούτα και λαχανικά και άλλα προϊόντα.

Μπορώ να πάρω μαζί μου τον φορητό υπολογιστή στο αεροσκάφος;

Πολλές αεροπορικές εταιρείες επιτρέπουν μια έξτρα αποσκευή που λογίζεται ως χειραποσκευή. Αυτή συνήθως είναι:

 • τσάντα φορητού υπολογιστή (με φορτιστή και ποντίκι)

 • κάμερα (σε δική της τσάντα ή στην χειραποσκευή)

 • άλλη μικρή ηλεκτρονική συσκευή (τηλέφωνο, mp3 player, φορητή παιχνιδομηχανή)

 • ομπρέλα

 • παλτό

 • βιβλία (όχι όλη την βιβλιοθήκη σας)

 • τσάντα χειρός (το περιεχόμενο της οποίας θα εξεταστεί κατά τον έλεγχο ασφαλείας)

Σημαντικό!

Οι χαμηλού κόστους αεροπορικές εταιρείες δεν επιτρέπουν να έχετε μαζί σας επιπλέον χειραποσκευή, οπότε όλα πρέπει να βρίσκονται σε μια μόνο χειραποσκευή. 

Τι δεν επιτρέπεται να έχω μαζί μου στο αεροπλάνο;

Δεν επιτρέπεται να πάρετε αιχμηρά αντικείμενα όπως ψαλίδια, πολυεργαλεία, τιρμπουσόν κ.λπ.

Πού πρέπει να τοποθετήσω τη χειραποσκευή στο αεροπλάνο;

Οι χειραποσκευές πρέπει να τοποθετηθούν στον αποθηκευτικό χώρο που βρίσκεται πάνω από το κάθισμά σας.

Οι συμβουλές και οι προτάσεις αυτού του άρθρου και άρθρων συναφών με αυτό προσφέρονται για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν δύναται να αποτελέσουν τη βάση για οποιαδήποτε αξίωση κατά της eSky.gr.

Έχει αυτό το άρθρο τις πληροφορίες που ψάχνατε; Ναι | Όχι
Κατά τη γνώμη μου το άρθρο αυτό:
Ευχαριστούμε για τη γνώμη σας!