Menu

Πως να ετοιμάσω την χειραποσκευή μου;

Πως να ετοιμάσω την χειραποσκευή μου;

Κανόνες για την ετοιμασία της χειραποσκευής

Θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα καθώς ταξιδεύετε; Ετοιμάστε την χειραποσκευή σας με τον σωστό τρόπο! Αυτό είναι πολύ σημαντικό ιδίως όταν ταξιδεύετε με χαμηλού κόστους αεροπορικές εταιρείες που λατρεύουν να χρεώνουν επιπλέον κυρίως σε ανθρώπους που δεν ξέρουν τον σωστό τρόπο πακεταρίσματος. Ορίστε λοιπόν ένας οδηγός για το πώς να ετοιμάσετε σωστά την χειραποσκευή σας:

 • πάρτε ένα σακίδιο πλάτης σε αντίθεση με μια βαλίτσα - είναι περισσότερο “ευέλικτο” και μπορείτε να φορέσετε κάποια ρούχα πριν την πτήση για να γίνει μικρότερο.

 • πάρτε μαζί σας μόνο το απολύτως απαραίτητο χωρίς το οποίο δεν μπορείτε, τα υπόλοιπα μπορείτε να τα αγοράσετε όταν φτάσετε στον προορισμό σας.

 • βάλτε τα καλλυντικά (κυρίως κρέμες, σαμπουάν κλπ.) σε μικρότερα μπουκαλάκια και μην ξεχνάτε τα όρια στα υγρά.

 • εδώ και χρόνια οι άνθρωποι έψαχναν την καλύτερη τεχνική αναδίπλωσης ρούχων, η απάντηση είναι εύκολη, απλά τυλίξτε τα πάντα και βάλτε τα όσο το δυνατόν πιο κοντά το ένα με το άλλο.

 • τοποθετήστε τα αντικείμενα που πρέπει να βγάλετε κατά τον έλεγχο ασφαλείας (καλλυντικά, φορητός υπολογιστής κλπ.) στο πάνω μέρος της τσάντας.

 • τοποθετήστε τα ταξιδιωτικά σας έγγραφα σε εξωτερική τσέπη.

Τι μέγεθος χειραποσκευής να πάρω;

Κάθε αεροπορική εταιρεία έχει τους δικούς της κανόνες σχετικά με την ποσότητα, το μέγεθος και το βάρος για τις αποσκευές. Υπάρχουν βέβαια και περιορισμοί ασφαλείας που κάθε επιβάτης πρέπει να ακολουθεί.

55 x 40 x 20 cm

 είναι το μέγιστο όριο για τις περισσότερες αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους

8 kg

είναι το μέγιστο όριο βάρους για τις περισσότερες αεροπορικές εταιρείες

1 τεμάχιο

συνήθως επιτρέπεται στην καμπίνα του αεροσκάφους 

Σημαντικό!

 • Οι χαμηλού κόστους αεροπορικές εταιρείες συνήθως δεν δίνουν στα μωρά επιβάτες χειραποσκευή. Έξτρα, όπως παιδικό φαγητό παρέχονται από τον κηδεμόνα του παιδιού που δεν μπορεί να έχει έξτρα χειραποσκευή,

 • Κάποιες αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν έξτρα βάρος και ποσότητα στις αποσκευές για τους επιβάτες που επιλέγουν business, premium ή first class θέση,

 • Εάν οι χειραποσκευές σας υπερβαίνουν τα όρια, μπορούν να ληφθούν ως δηλωμένες αποσκευές, εφόσον ακολουθούν τους σχετικούς κανόνες.

Ρωτήστε την αεροπορική εταιρεία για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αποσκευές

Τι να πάρω στην χειραποσκευή;

Τα αντικείμενα που πρέπει να έχετε μαζί σας στο αεροσκάφος είναι πολύτιμα κοσμήματα, έγγραφα και χρήματα. Οι δηλωμένες αποσκευές ενδεχομένως να χτυπηθούν κατα την διάρκεια της πτήσης, οπότε αντικείμενα εύθραυστα όπως κάμερες, υπολογιστές ή αντικείμενα από γυαλί θα πρέπει να τα έχετε στην χειραποσκευή σας

Μπορώ να έχω φαγητό ή ποτό στην χειραποσκευή μου;

Όταν ετοιμάζετε την χειραποσκευή σας μην ξεχνάτε τους περιορισμούς που υπάρχουν για τα υγρά  που μπορείτε να πάρετε μαζί σας στο αεροσκάφος. Αυτά περιλαμβάνουν ποτά, υγρά φαγητά , καλλυντικά κλπ. Αυστηροί κανόνες υπάρχουν και για κρέμες, τζελ,σπρέι, αφρούς ξυρίσματος, οδοντόκρεμες και λοσιόν.  Επιτρέπεται να μεταφέρετε υγρά σε δοχεία με μέγιστη χωρητικότητα 100 ml. Όλα τα δοχεία πρέπει να βρίσκονται σε διαφανείς σακούλες που να μην υπερβαίνουν 1 λίτρο.

Εξαιρέσεις από αυτούς τους περιορισμούς ισχύουν για τις παιδικές τροφές και τα φάρμακα που είναι απαραίτητα για τον επιβάτη κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Δεν υπάρχουν περιορισμοί στη μεταφορά τροφίμων εντός των συνόρων της ΕΕ. Μπορείτε να πάρετε σάντουιτς, γλυκά, λουκάνικα, φρούτα και λαχανικά και άλλα προϊόντα.

Μπορώ να πάρω μαζί μου τον φορητό υπολογιστή στο αεροσκάφος;

Πολλές αεροπορικές εταιρείες επιτρέπουν μια έξτρα αποσκευή που λογίζεται ως χειραποσκευή. Είναι συνήθως για:

 • τσάντα φορητού υπολογιστή (με φορτιστή και ποντίκι)

 • κάμερα (σε δική της τσάντα ή στην χειραποσκευή)

 • άλλη μικρή ηλεκτρονική συσκευή (τηλέφωνο, mp3 player, φορητή παιχνιδομηχανή)

 • ομπρέλα

 • παλτό

 • βιβλία (όχι όλη την βιβλιοθήκη σας)

 • τσάντα χειρός (το περιεχόμενο του οποίου θα εξεταστεί κατά τον έλεγχο ασφαλείας)

Σημαντικό!

Οι χαμηλού κόστους αεροπορικές εταιρείες δεν επιτρέπουν να έχετε μαζί σας επιπλέον χειραποσκευή, οπότε όλα πρέπει να βρίσκονται σε μια μόνο χειραποσκευή. 

Τι δεν επιτρέπεται να έχω μαζί μου στο αεροπλάνο;

Δεν επιτρέπεται να πάρετε αιχμηρά αντικείμενα όπως ψαλίδια, πολυεργαλεία, τιρμπουσόν κλπ

Που πρέπει να τοποθετήσω την χειραποσκευή στο αεροπλάνο;

Οι χειραποσκευές πρέπει να τοποθετηθούν στον αποθηκευτικό χώρο που βρίσκεται πάνω από το κάθισμά σας.

Οι συμβουλές και οι προτάσεις αυτού του άρθρου και άρθρων συναφών με αυτό προσφέρονται για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν δύναται να αποτελέσουν τη βάση για οποιαδήποτε αξίωση κατά της eSky.gr.

Ενδιαφέρεστε, αλλά χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;
Ευχαριστούμε για τη βοήθεια

Τα σχόλιά σας θα μας βοηθήσουν να δημιουργήσουμε καλύτερα και πιο σχετικά άρθρα

Προσωρινά, δεν μπορέσαμε να στείλουμε την δήλωσή σας

Αποστολή ξανά Προσπαθήστε αργότερα