μενού

Προετοιμασία των αποσκευών (ρούχα, ζύγισμα, αποφυγή φθορών, κ.α.)

Προετοιμασία των αποσκευών (ρούχα, ζύγισμα, αποφυγή φθορών, κ.α.)

Πριν αρχίσετε να τοποθετείτε τα πράγματα σας στη βαλίτσα ελέγξτε:
1) Το ηλεκτρονικό σας εισιτήριο που λάβατε με email, για να δείτε τι αποσκευές δικαιούστε
2) Αν η αποσκευές σας πληρούν το μέγεθος και βάρος σύμφωνα με τους κανονισμούς της αεροπορικής
3) Ποια αντικείμενα απαγορεύεται να πάρετε μαζί σας

Θυμηθείτε:

  • Πριν από την αναχώρηση σας, διαβάστε τους κανόνες της αεροπορικής εταιρείας με την οποία ταξιδεύετε ή ελέγξτε το ηλεκτρονικό σας εισιτήριο. Κάθε αερομεταφορέας έχει διαφορετικούς κανονισμούς ως προς το μέγιστο αριθμό ανά επιβάτη, το βάρος και το μέγεθος των χειραποσκευών και των παραδοτέων αποσκευών. 
  • Οι χειραποσκευές είναι οι αποσκευές που παίρνετε μαζί σας στο χώρο του αεροσκάφους. Δεν επιτρέπεται να περιέχουν απαγορευμένα αντικείμενα.
  • Πάντοτε να παίρνετε αντικείμενα, όπως κοσμήματα, ηλεκτρονικά είδη, χρήματα, κλειδιά, φάρμακα, έγγραφα ή άλλα τιμαλφή στη χειραποσκευή σας.
  • Βεβαιωθείτε ότι οι αποσκευές σας δεν θα υποστούν ζημιά κατά τη μεταφορά. Κλείστε όλες τις λαβές, τα φερμουάρ και κλειδώστε ορισμένες από τις θήκες αν αυτό είναι απαραίτητο. Επιπλέον για να αποφύγετε τις φθορές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιπλέον προστατευτικό περιτύλιγμα το οποίο μπορείτε να βρείτε διαθέσιμο σε αρκετά αεροδρόμια! 
  • Μπορείτε να τυλίξετε εύθραυστα αντικείμενα με ένα μαλακό πανί ή χαρτί έτσι ώστε να προστατεύονται από τραυματισμό ή θραύση.
  • Μαρκάρετε τις αποσκευές σας τοποθετώντας ετικέτα με το όνομα και άλλα στοιχεία επικοινωνίας σας, τόσο στη γλώσσα σας όσο και στη γλώσσα του προορισμού σας ή στα αγγλικά. Tip! στον αριθμό τηλεφώνου σας μη ξεχάσετε να βάλετε και τον αριθμό χώρας (π.χ. Ελλάδα 0030)
  • Αφαιρέστε όλες τις ετικέτες από προηγούμενα ταξίδια για να αποφύγετε οποιοδήποτε μπέρδεμα κατά τη μεταφορά τους από το προσωπικό του αεροδρομίου. 
  • Ζυγίστε τις αποσκευές σας εκ των προτέρων και ενημερωθείτε για το επιτρεπόμενο μέγιστο βάρος που επιτρέπεται να περιέχουν με βάση το εισιτήριο σας. Έτσι θα αποφύγετε επιπλέον χρεώσεις στο αεροδρόμιο.

Σημαντικό Tip: Πως να ζυγίσετε την αποσκευή σας στο σπίτι; 

1) Ζυγίστε τον εαυτό σας
2) Ζυγίστε τον εαυτό σας κρατώντας και τη βαλίτσα
3) Η διαφορά, είναι το βάρος της αποσκευής σας!

Δείτε εδώ πως να ετοιμάσετε την βαλίτσα σας σαν επαγγελματίες ταξιδιώτες! Με αυτό το Βίντεο θα φτιάξετε τη βαλίτσα σας και θα έχετε πάρει μαζί σας περισσότερα απ' όσα χρειάζεστε!

Δείτε επίσης:

Πώς μπορώ να αυξήσω το όριο αποσκευών μου μετά τον έλεγχο εισιτηρίων

Τι μπορείτε να πάρετε μαζί σας στο αεροσκάφος;

Οι συμβουλές και οι προτάσεις αυτού του άρθρου και άρθρων συναφών με αυτό προσφέρονται για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν δύναται να αποτελέσουν τη βάση για οποιαδήποτε αξίωση κατά της eSky.gr.

Έχει αυτό το άρθρο τις πληροφορίες που ψάχνατε; Ναι | Όχι
Κατά τη γνώμη μου το άρθρο αυτό:
Ευχαριστούμε για τη γνώμη σας!