μενού

Παραδοτέες αποσκευές - Αποσκευές που τοποθετούνται στο χώρο αποσκευών

Παραδοτέες αποσκευές - Αποσκευές που τοποθετούνται στο χώρο αποσκευών

Η μεταφορά των παραδοτέων αποσκευών πραγματοποιείται στο χώρο αποσκευών του αεροσκάφους. Παραδίδεται στο γκισέ της αεροπορικής εταιρείας κατά τον έλεγχο των εισιτηρίων (αποκαλούμενο check-in).


Οι κάθε αεροπορική εταιρεία έχει διαφορετικούς κανονισμούς σχετικά με το όριο παραδοτέων αποσκευών (όγκος, ποσότητα, βάρος). Πρέπει να γνωρίζετε ότι κατά τη διάρκεια του check in σας στο αεροδρόμιο, κατά την οποία θα παραδώσετε τις αποσκευές σας, πραγματοποιείται έλεγχος των αποσκευών σας ως προς το βάρος και τις διαστάσεις τους.
 

Παραδοτέες αποσκευές για τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους:

 • Οι παραδοτέες αποσκευές συνήθως χρεώνονται επιπλέον.
 • Κατά τη διάρκεια αγοράς του εισιτηρίου σας, μπορείτε να επιλέξετε την επιλογή "Αποσκευές" για να ελέγξετε τις επιλογές που σας δίνει η αεροπορική εταιρεία και στη συνέχεια να επιλέξετε την αποσκευή που χρειάζεστε. 
 • Αν επιλέξετε «αποσκευές» κατά τη στιγμή της κράτησης σας, τότε η τιμή των αποσκευών θα συμπεριλαμβάνεται στο κόστος των εισιτηρίων που θα πληρώσετε. 
 • Οι παραδοτέες αποσκευές που υπερβαίνουν τα επιτρεπόμενα όρια που ορίζει η εκάστοτε αεροπορική, θεωρούνται υπέρβαρες. Κατά τη διάρκεια της παράδοσης των αποσκευών σας στο αεροδρόμιο θα πρέπει να πληρώσετε το επιπλέον κόστος στο γκισέ της αεροπορικής. Το κόστος αυτό είναι διαφορετικό ανάλογα με το δρομολόγιο σας αλλά και την πολιτική της αεροπορικής. 
 • Το μέγιστο βάρος παραδοτέες αποσκευής διαφέρει ανάλογα με την πολιτική της εκάστοτε αεροπορικής. 
 • Η κάθε αεροπορική εταιρεία έχει διαφορετική πολιτική ως προς το συνολικό βάρος των παραδοτέων αποσκευών. Το μέγιστο συνολικό βάρος (συμπεριλαμβανομένου και του υπέρβαρου) συνήθως κυμαίνεται μεταξύ 50 κιλών και 60 kg.
 • Εάν θέλετε να μεταφέρετε μεγάλα, ακανόνιστα, ευπαθή αντικείμενα στο χώρο αποσκευών του αεροσκάφους (όπως ποδήλατο, surf, snowboard, σκι, μουσικά όργανα κ.λπ.), θα πρέπει να επικοινωνήσετε μέσα από τη φόρμα επικοινωνίας μας ή τηλεφωνικά, τουλάχιστον 48 ώρες πριν την αναχώρηση της πτήσης σας. ΟΙ σύμβουλοι μας θα σας ενημερώσουν για τις διαθέσιμες επιλογές και τις τιμές ώστε να προετοιμαστείτε κατάλληλα για το ταξίδι σας.
 • Το όριο αποσκευών αναφέρεται ανά επιβάτη και δεν μπορεί να διανεμηθεί ή να συνυπολογιστεί μεταξύ των επιβατών. Παράδειγμά: Αν δύο άτομα έχουν αγοράσει αεροπορικά εισιτήρια και το μέγιστο βάρος παραδοτέας αποσκευής ανά επιβάτη είναι μέχρι 15 κιλά, στην περίπτωση αυτή δεν επιτρέπεται να πάρουν μία αποσκευή βάρους 20 κιλών και μια αποσκευή 10 κιλών.

Παραδοτέες αποσκευές για τις τακτικές αεροπορικές: 

 • Οι αποσκευές συμπεριλαμβάνονται στην τιμή του εισιτηρίου
 • Ανάλογα με την κατηγορία εισιτηρίου που έχετε επιλέξει κατά τη διάρκεια της αναζήτησής σας (οικονομική θέση, business class, πρώτη θέση), συνήθως ισχύουν διαφορετικοί κανονισμοί από τις αεροπορικές ως προς το επιτρεπόμενο βάρος. 
 • Οι παραδοτέες αποσκευές που υπερβαίνουν τα επιτρεπόμενα όρια που ορίζει η εκάστοτε αεροπορική, θεωρούνται υπέρβαρες. Κατά τη διάρκεια της παράδοσης των αποσκευών σας στο αεροδρόμιο θα πρέπει να πληρώσετε το επιπλέον κόστος στο γκισέ της αεροπορικής. Το κόστος αυτό είναι διαφορετικό ανάλογα με το δρομολόγιο σας αλλά και την πολιτική της αεροπορικής.
 • Εάν θέλετε να μεταφέρετε μεγάλα, ακανόνιστα, ευπαθή αντικείμενα στο χώρο αποσκευών του αεροσκάφους (όπως ποδήλατο, surf, snowboard, σκι, μουσικά όργανα κ.λπ.), θα πρέπει να επικοινωνήσετε μέσα από τη φόρμα επικοινωνίας μας ή τηλεφωνικά, τουλάχιστον 48 ώρες πριν την αναχώρηση της πτήσης σας. ΟΙ σύμβουλοι μας θα σας ενημερώσουν για τις διαθέσιμες επιλογές και τις τιμές ώστε να προετοιμαστείτε κατάλληλα για το ταξίδι σας.

Θυμηθείτε!
Η μεταφορά πολύτιμων αντικειμένων όπως κινητό τηλέφωνο, κάμερα, υπολογιστής, χρεόγραφα, χρήματα, πολύτιμοι λίθοι και μέταλλα, κλειδιά, κοσμήματα, εμπορικά έγγραφα πρέπει να τα μεταφέρετε στις χειραποσκευές σας ή στην προσωπική σας τσάντα.

Δείτε επίσης:
Αποσκευές: μέγεθος και βάρος

Οι συμβουλές και οι προτάσεις αυτού του άρθρου και άρθρων συναφών με αυτό προσφέρονται για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν δύναται να αποτελέσουν τη βάση για οποιαδήποτε αξίωση κατά της eSky.gr.

Έχει αυτό το άρθρο τις πληροφορίες που ψάχνατε; Ναι | Όχι
Κατά τη γνώμη μου το άρθρο αυτό:
Ευχαριστούμε για τη γνώμη σας!