μενού

Ξενοδοχειακά δωμάτια: τυπικές και άλλες παροχές

Ξενοδοχειακά δωμάτια: τυπικές και άλλες παροχές

Η επίπλωση και η διακόσμηση του δωματίου εξαρτάται κατά έναν μεγάλο βαθμό από τις προδιαγραφές του ξενοδοχείου και τον αριθμό των αστέρων του.

Παρακάτω σάς περιγράφουμε τους πιο κοινούς τύπους δωματίων, αλλά να έχετε υπόψη σας ότι αυτά δεν αποτελούν κανόνα. Ανάλογα με τη χώρα, την περιοχή και –φυσικά– το ξενοδοχείο η επίπλωση και η διακόσμηση ενδέχεται να ποικίλλουν και να διαφέρουν ελαφρώς από τις περιπτώσεις που περιγράφουμε.

Τυπικά δωμάτια

Η τυπική επίπλωση και διακόσμηση αποτελείται από ένα κρεβάτι, ένα κομοδίνο ή ράφι για κάθε θέση ύπνου, μία εντοιχισμένη ή κανονική ντουλάπα, ένα γραφείο ή τραπέζι, έναν καθρέφτη, μία κρεμάστρα και ένα φωτιστικό κομοδίνου. Επιπλέον το δωμάτιο μπορεί να περιέχει και τηλεόραση, τηλέφωνο ή ραδιόφωνο.

Στις βασικές παροχές περιλαμβάνεται επίσης και ένα μπάνιο –ποικίλως εξοπλισμένο ανάλογα με τις προδιαγραφές του ξενοδοχείου– το οποίο αναμένεται ότι θα διαθέτει αξεσουάρ όπως πετσέτες μπάνιου, ένα σετ σαπουνιών για κάθε άτομο και, στα ξενοδοχεία υψηλότερων προδιαγραφών, στεγνωτήρες μαλλιών.

Οικογενειακά δωμάτια

Τα οικογενειακά δωμάτια (FAM) αποτελούν συνήθως την εκτεταμένη μορφή ενός τυπικού δωματίου.

Σε δωμάτια αυτού του τύπου παρατηρείται περισσότερος χώρος. Οι ανέσεις δεν διαφέρουν και πολύ από αυτές που απαριθμούνται πιο πάνω, ωστόσο ενδέχεται να προορίζονται για μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών (μεγαλύτερη ντουλάπα, περισσότερες καρέκλες, μεγαλύτερο μπάνιο).

Διαμερίσματα

Τα διαμερίσματα (APT) προσφέρουν τυπικές παροχές καθώς επίσης και γωνιά κουζίνας, πιάτα και μαχαιροπίρουνα. Εδώ μπορείτε να ετοιμάσετε τα δικά σας γεύματα. Ενίοτε τα διαμερίσματα διαθέτουν δύο ξεχωριστά δωμάτια (για παράδειγμα και δωμάτιο για παιδιά).

 

Οι συμβουλές και οι προτάσεις αυτού του άρθρου και άρθρων συναφών με αυτό προσφέρονται για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν δύναται να αποτελέσουν τη βάση για οποιαδήποτε αξίωση κατά της eSky.gr.

Έχει αυτό το άρθρο τις πληροφορίες που ψάχνατε; Ναι | Όχι
Κατά τη γνώμη μου το άρθρο αυτό:
Ευχαριστούμε για τη γνώμη σας!