μενού

Πώς να προετοιμάσω το παιδί για την πτήση;

Πώς να προετοιμάσω το παιδί για την πτήση;

Η προετοιμασία ενός παιδιού για την πρώτη του πτήση είναι μια πραγματική πρόκληση για κάθε γονιό. Πολλά εξαρτώνται από την ηλικία του παιδιού. Όσο μικρότερο είναι το παιδί σας, τόσο περισσότερα θα πρέπει να του εξηγήσετε. Και πρέπει πάντα να ξεκινήσετε να εξηγείτε νωρίς.

Πώς να προετοιμάσω το παιδί μου για την πτήση;

Είναι καλή ιδέα να εξοικειώσετε το παιδί σας με άλλες μορφές μεταφοράς εκτός από το αυτοκίνητο. Αν δεν χρησιμοποιείτε συχνά τα μέσα μαζικής μεταφοράς, πάρτε το παιδί σας για μια βόλτα με το λεωφορείο, το τραμ ή το τρένο. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να διδάξετε στο παιδί σας τους κανόνες της χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς. Είναι επίσης εξίσου σημαντικό για τα παιδιά να συνηθίσουν να είναι σε περιβάλλοντα με άλλα άτομα εκτός από τους οικείους τους.

Μπορείτε επίσης να οργανώσετε μια οικογενειακή επίσκεψη στο αεροδρόμιο για να δείξετε στο παιδί σας το κτίριο και να δει αεροπλάνα να απογειώνονται. Προσπαθήστε να καλλιεργήσετε το ενδιαφέρον του παιδιού σας για την πτήση. Στα μεγαλύτερα παιδιά μπορείτε να δείξετε πώς λειτουργεί το ραντάρ πτήσεων.

Περιγράψτε στο παιδί σας ολόκληρη τη διαδικασία της πτήσης από την αρχή μέχρι το τέλος. Εξηγήστε τη διαδικασία του ελέγχου εισιτηρίων, πείτε του για το πώς οι πιλότοι και οι αεροσυνοδοί κάνουν τη δουλειά τους, περιγράψτε το εσωτερικό του αεροπλάνου και τον χώρο όπου αποθηκεύονται οι αποσκευές. Πάρτε έναν χάρτη και δείτε μαζί τη διαδρομή της πτήσης σας.

Στο αεροδρόμιο και κατά τη διάρκεια της πτήσης

Δεν είναι εύκολο, αλλά μην αφήσετε το παιδί σας να βαρεθεί. Όσο θα βρίσκεστε στο αεροδρόμιο, μπορείτε να επισκεφθείτε έναν χώρο παρατήρησης, όπου μπορούν να παρακολουθήσουν τα αεροπλάνα να απογειώνονται και να προσγειώνονται. Και βεβαιωθείτε ότι έχετε ετοιμάσει μερικά ενδιαφέροντα παιχνίδια για να παίξετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Να είστε προετοιμασμένοι να διασκεδάσετε τον μικρό σας συνεπιβάτη στο αεροπλάνο.

Οι συμβουλές και οι προτάσεις αυτού του άρθρου και άρθρων συναφών με αυτό προσφέρονται για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν δύναται να αποτελέσουν τη βάση για οποιαδήποτε αξίωση κατά της eSky.gr.

Έχει αυτό το άρθρο τις πληροφορίες που ψάχνατε; Ναι | Όχι
Κατά τη γνώμη μου το άρθρο αυτό:
Ευχαριστούμε για τη γνώμη σας!