μενού

Η ψυχαγωγία των παιδιών στο αεροπλάνο είναι πολύ διασκεδαστική και γεμάτη παιχνίδια

Η ψυχαγωγία των παιδιών στο αεροπλάνο είναι πολύ διασκεδαστική και γεμάτη παιχνίδια

Η πτήση με ένα παιδί μπορεί να είναι μεγάλη πρόκληση για τους γονείς. Όποια και αν είναι η ηλικία του παιδιού σας, θα πρέπει να έχετε μαζί σας διάφορα παιχνίδια και να έχετε σκεφτεί ιδέες για παιχνίδια, ώστε να απασχολήσετε το παιδί σας κατά τη διάρκεια της πτήσης. Και τι αγαπούν περισσότερο τα παιδιά; Να διασκεδάζουν μαζί με τους γονείς τους, φυσικά!

Πώς μπορώ να απασχολήσω το παιδί μου στο αεροπλάνο;

Τα παιχνίδια που θα επιλέξετε πρέπει να είναι κατάλληλα για την ηλικία και τις προτιμήσεις του παιδιού σας. Αλλά πρέπει να έχετε κατά νου και τη διάρκεια και την ώρα της πτήσης. Η καλύτερη επιλογή είναι μια νυχτερινή πτήση, επειδή μπορείτε και οι δύο να κοιμηθείτε για το μεγαλύτερο μέρος της πτήσης. Εάν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, τότε ετοιμαστείτε καλά για το ταξίδι. Η πτήση μπορεί να είναι μια θαυμάσια εμπειρία για τα παιδιά. Και παρόλο που η αεροπορική εταιρεία προσφέρει παιδικό μενού, φροντίστε να πάρετε μαζί σας τα αγαπημένα σνακ του παιδιού σας.

Αγαπημένα παιχνίδια

Πρόκειται να ταξιδέψετε με ένα βρέφος; Η συντροφιά σας και μερικές πάνες θα είναι αρκετά. Μπορείτε επίσης να πάρετε μια κουδουνίστρα, ή να φορέσετε ένα κολιέ από χάντρες – είναι σίγουρο ότι το μωρό σας θα το αντιληφθεί ως παιχνίδι.

Αν το μωρό σας είναι ήδη μερικών μηνών, μπορείτε να πάρετε ένα «βιβλίο» από ύφασμα και άλλα υλικά. Τα παιχνίδια αυτού του τύπου διαθέτουν πολλές τσέπες, κορδόνια και κρυμμένες εκπλήξεις. Κάθε σελίδα κρύβει νέες προκλήσεις που περιμένουν να ανακαλυφθούν.

Τα μεγαλύτερα παιδιά θα είναι γεμάτα ενέργεια. Πώς μπορείτε να τα κρατήσετε στις θέσεις τους; Πάρτε τα σωστά παιχνίδια για την ηλικία τους, όπως:

  • μια κονσόλα παιχνιδιών ή ένα tablet με αποθηκευμένες ταινίες κινουμένων σχεδίων (πάρτε μαζί σας ακουστικά και καλώδιο USB, πολλά αεροπλάνα σάς επιτρέπουν να τα συνδέσετε)
  • το αγαπημένο τους αρκουδάκι
  • μπλοκ και μολύβια για ζωγραφική – ενθαρρύνετε το παιδί σας να χρησιμοποιήσει τη φαντασία του και να σχεδιάσει το αεροπλάνο, τον πιλότο, με τι μπορεί να μοιάζει το μέρος που θα επισκεφθείτε κ.λπ. – ζητήστε του να δημιουργήσει ένα καλλιτεχνικό «αρχείο» του ταξιδιού σας
  • ένα καινούριο παιχνίδι με το οποίο δεν έχει ξαναπαίξει το παιδί και θα του κινήσει την περιέργεια
  • μαριονέτες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να εξηγήσετε στο παιδί σας τι συμβαίνει στο αεροπλάνο

Παιχνίδια και διασκέδαση

Τα παιδιά βαριούνται γρήγορα και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα ξεμείνετε από παιχνίδια. Τι γίνεται, λοιπόν, σε αυτήν την περίπτωση; Φροντίστε να έχετε κάποιες ιδέες για να παίξετε παιχνίδια που δεν απαιτούν αντικείμενα.

  • Ψάξτε για φιγούρες ζώων, κτιρίων, τεράτων κ.λπ. στα σύννεφα

  • Παίξτε παιχνίδια λέξεων, όπως το να βρίσκετε λέξη που να αρχίζει με το γράμμα που τελειώνει η προηγούμενη, λέξεις που ξεκινάνε από συγκεκριμένο γράμμα, λέξεις σχετικές με ένα συγκεκριμένο θέμα κ.λπ.
  • Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας, συζητήστε για το τι θα κάνατε μέσα στα σύννεφα ή σε ένα ερημωμένο νησί, ή αν ήσασταν πειρατές κ.λπ.
  • Παίξτε πέτρα, ψαλίδι, χαρτί – ένα κλασικό παιχνίδι με το οποίο μπορείτε να απασχοληθείτε για ώρες
  • Αφηγηθείτε μια ιστορία που δεν τελειώνει ποτέ – θα συνεχίζετε την ιστορία εναλλάξ και θα λέτε από μία πρόταση

Οι συμβουλές και οι προτάσεις αυτού του άρθρου και άρθρων συναφών με αυτό προσφέρονται για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν δύναται να αποτελέσουν τη βάση για οποιαδήποτε αξίωση κατά της eSky.gr.

Έχει αυτό το άρθρο τις πληροφορίες που ψάχνατε; Ναι | Όχι
Κατά τη γνώμη μου το άρθρο αυτό:
Ευχαριστούμε για τη γνώμη σας!