μενού

Αποσκευές, βρεφικά καρότσια και παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου

Αποσκευές, βρεφικά καρότσια και παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου

Όρια αποσκευών για βρέφη και παιδιά

Παιδιά έως 2 ετών που ταξιδεύουν στην αγκαλιά ενήλικα και πληρώνουν το 10-30% του πλήρους ναύλου (τακτικές αεροπορικές εταιρείες) ή που ταξιδεύουν με εισιτήριο με βάση τον προορισμό (αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους), είτε δεν δικαιούνται αποσκευές είτε δικαιούνται υπό περιορισμούς.

Τα αεροπορικά εισιτήρια για παιδιά έως 12 ετών είναι συνήθως 25-30% φθηνότερα από τα εισιτήρια των ενηλίκων. Αυτή η κατηγορία επιβατών δικαιούται τις ίδιες ή ελάχιστα λιγότερες αποσκευές χωρίς χρέωση.

Κατά γενικό κανόνα, μπορείτε να πάρετε μαζί σας ένα πτυσσόμενο βρεφικό καρότσι χωρίς χρέωση. Συνήθως μεταφέρεται στην αποθήκη αποσκευών του αεροπλάνου. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μέχρι τις σκάλες του αεροσκάφους, όπου θα το παραλάβει η αεροσυνοδός και θα το αποθηκεύσει στον χώρο αποσκευών. Από εκείνο το σημείο θα χρειαστεί να μεταφέρετε το μωρό μέσα στο αεροπλάνο χωρίς καρότσι, το οποίο θα σας επιστραφεί αμέσως μετά την προσγείωση.

Ταξιδεύοντας με βρέφος στην αγκαλιά

Υπάρχουν δύο επιλογές για να ταξιδέψει ένα παιδί έως 2 ετών με αεροπλάνο: στο δικό του ειδικό κάθισμα ασφαλείας (συνήθως από την ηλικία των 6 μηνών και μετά) ή στην αγκαλιά του γονέα ή κηδεμόνα. Η δεύτερη επιλογή είναι αρκετά φθηνότερη (η τιμή του εισιτηρίου συνήθως κυμαίνεται στο 10-30% του πλήρους ναύλου ή είναι προκαθορισμένη και εξαρτάται από τον προορισμό) και ορισμένες φορές είναι εντελώς δωρεάν.

Αυτό, ωστόσο, επηρεάζει το όριο αποσκευών – τα βρέφη είτε δεν δικαιούνται παραδοτέες αποσκευές είτε δικαιούνται υπό περιορισμούς. Συνήθως, μπορείτε να κάνετε έλεγχο ενός βρεφικού καροτσιού ή μιας καλαθούνας ως παραδοτέα αποσκευή χωρίς χρέωση.

Σε όλα τα αεροσκάφη διατίθενται ζώνες ασφαλείας κατόπιν αιτήματος, τις οποίες πρέπει να δένετε όταν ανάβει η ένδειξη «Προσδεθείτε».

Παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου στο αεροπλάνο

Γενικά, υπάρχει δυνατότητα – ή και συνιστάται – τα παιδιά να ταξιδεύουν σε παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια της πτήσης. Όπως και στο αυτοκίνητο, οι ζώνες ασφαλείας των ενηλίκων δεν προσφέρουν την ίδια ασφάλεια με ένα σύστημα πρόσδεσης κατάλληλο για παιδιά.

Αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε παιδικό κάθισμα ασφαλείας στο αεροπλάνο, βεβαιωθείτε ότι είναι κατάλληλο για αυτήν τη χρήση. Πρέπει να διαθέτει το ειδικό σύμβολο. Αν το κάθισμα αυτοκινήτου δεν προσαρτάται με ασφάλεια στο κάθισμα του αεροπλάνου (π.χ. δεν έχει το σωστό μέγεθος), μπορείτε να ζητήσετε να μεταφερθεί στην αποθήκη αποσκευών του αεροπλάνου με μια επιπλέον χρέωση.

Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες επιτρέπουν τη χρήση καθισμάτων ασφαλείας έως μια συγκεκριμένη ηλικία, π.χ. για παιδιά έως 3 ετών.

Βρεφικές τροφές σε χειραποσκευές και επιβίβαση με προτεραιότητα

Οι γονείς μπορούν να πάρουν μαζί τους στο αεροπλάνο βρεφικές τροφές – οι τυπικοί κανόνες για τα υγρά στις χειραποσκευές δεν ισχύουν για το νερό, τα τρόφιμα ή το γάλα για βρέφη. Ωστόσο, ενδέχεται να σας ζητηθεί να δοκιμάσετε το γάλα ή τα τρόφιμα κατά τον έλεγχο ασφαλείας στο αεροδρόμιο. Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες διαθέτουν φούρνο μικροκυμάτων στο αεροπλάνο, ώστε να έχετε τη δυνατότητα να ζεστάνετε το γάλα ή το φαγητό του μωρού. Επιπλέον, προτείνουν σε οικογένειες με παιδιά να επιβιβάζονται πριν από τους υπόλοιπους επιβάτες για να τους βοηθήσουν να τακτοποιηθούν.


Κανόνες και κανονισμοί αεροπορικών εταιρειών

Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με αεροπορικές εταιρείες και τους κανονισμούς τους σχετικά με τα όρια αποσκευών για παιδιά: Aeroflot, Aer Lingus, Air Canada, Air France, Air Serbia, American Airlines, Austrian, Belavia, British Airways, Brussels Airlines, Bulgaria Air, Cathay Pacific, Delta Airlines, easyJet, El Al, Emirates, Etihad Airways, Eurowings, Finnair, Jet2.com, LOT, Lufthansa, Norwegian, Qatar Airways, Ryanair, SAS, Singapore Airlines, Sun Express, Swiss, TAP, Turkish Airlines, Ukraine International, Vueling, Wizz Air.

Aeroflot

Τα βρεφικά καρότσια αποθηκεύονται στην αποθήκη αποσκευών του αεροπλάνου χωρίς επιπλέον χρέωση. Για παιδιά έως 2 ετών ισχύει το ίδιο όριο αποσκευών με τους ενήλικες (εξαρτάται από την κατηγορία θέσης).

Aer Lingus

Όταν ταξιδεύετε με παιδί, μπορείτε να μεταφέρετε δωρεάν ένα βρεφικό καρότσι, μια καλαθούνα ή ένα παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου, ως καταγεγραμμένη αποσκευή.

Air Canada

Για παιδιά που ταξιδεύουν σε δική τους θέση ισχύουν τα ίδια όρια αποσκευών με τους ενήλικες. Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με βρέφος για το οποίο δεν έχουν κάνει κράτηση ξεχωριστής θέσης δικαιούνται 1 αποσκευή (έως 10 κιλά) επιπλέον της χειραποσκευής τους, χωρίς χρέωση.

Εάν έχετε πλήρως πτυσσόμενο βρεφικό καρότσι, μπορείτε να το πάρετε μέχρι την πόρτα του αεροσκάφους. Το προσωπικό θα το βάλει στην αποθήκη αποσκευών και θα σας το επιστρέψει αμέσως μετά την προσγείωση. Αυτή η υπηρεσία είναι δωρεάν. Για μεγάλα και βαριά βρεφικά καρότσια ισχύουν διαφορετικοί κανονισμοί. Μπορείτε να τα παραδώσετε μόνο στο γκισέ της αεροπορικής εταιρείας ως παραδοτέες αποσκευές.

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με βρέφος στην Οικονομική θέση μπορούν να ζητήσουν μια κούνια ταξιδιού (αν το παιδί δεν μπορεί να καθίσει χωρίς βοήθεια). Λόγω των απαιτήσεων ασφάλειας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για βρέφη με βάρος λιγότερο από 12 κιλά. Ωστόσο, οι κούνιες δεν είναι διαθέσιμες σε όλα τα αεροσκάφη.

Για παιδιά έως 11 ετών μπορείτε να κάνετε έλεγχο ενός παιδικού καθίσματος αυτοκινήτου χωρίς επιπλέον χρέωση, επιπλέον του τυπικού ορίου αποσκευών τους.

Air France

Οι επιβάτες πτήσεων μεγάλων αποστάσεων της Διακεκριμένης, Προνομιακής Οικονομικής και Οικονομικής θέσης μπορούν να ζητήσουν μια κούνια ταξιδιού. Προορίζεται αποκλειστικά για παιδιά με βάρος έως 10 κιλά και ύψος έως 70 cm. Τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να ταξιδέψουν στο δικό τους παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου.

Μπορείτε να πάρετε μαζί σας ένα πτυσσόμενο βρεφικό καρότσι και ένα παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου ως παραδοτέες αποσκευές, χωρίς χρέωση.

Εάν ταξιδεύετε με βρέφος έως 2 ετών στην αγκαλιά σας, μπορείτε να πάρετε στο αεροπλάνο 1 αποσκευή έως 12 κιλά και διαστάσεων έως 55 x 35 x 25 cm. Επιπλέον, μπορείτε να πάρετε μια δεύτερη αποσκευή για τον χώρο της καμπίνας έως 10 κιλά χωρίς χρέωση.

Για παιδιά άνω των 2 ετών και παιδιά που ταξιδεύουν στα δικά τους παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου ισχύουν τα ίδια όρια αποσκευών με τους ενήλικες.

Air Serbia

Βρέφη έως 2 ετών που ταξιδεύουν στην αγκαλιά ενός ενήλικα δεν δικαιούνται χειραποσκευές. Για παιδιά με δική τους θέση ισχύουν τα ίδια όρια αποσκευών με τους ενήλικες.

Μπορείτε να έχετε μαζί σας στην πτήση ένα βρεφικό καρότσι ή μια καλαθούνα εκτός από τη χειραποσκευή σας.

Στην Οικονομική θέση, για βρέφη έως 2 ετών, καθώς και για μεγαλύτερα παιδιά, ισχύει το ίδιο όριο αποσκευών με τους ενήλικες. Στη Διακεκριμένη θέση, οι επιβάτες με βρέφη έως 2 ετών μπορούν να κάνουν έλεγχο 1 αποσκευής έως 23 κιλά και ενός πτυσσόμενου βρεφικού καροτσιού. Για τα μεγαλύτερα παιδιά ισχύουν οι ίδιοι κανονισμοί με τους ενήλικες – μπορούν να πάρουν 2 καταγεγραμμένες αποσκευές, η κάθε μία να μην υπερβαίνει τα 32 κιλά και το συνολικό της μέγεθος να μην ξεπερνά τα 158 cm.

American Airlines

Για λόγους ασφαλείας, τα παιδιά πρέπει να ταξιδεύουν σε παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου που να είναι κατάλληλο για την ηλικία, το βάρος και το ύψος τους και να φέρει σήμανση για χρήση σε αεροσκάφη.

Μπορείτε να πάρετε μαζί σας στο αεροπλάνο ένα πτυσσόμενο βρεφικό καρότσι και σετ με πάνες, χωρίς χρέωση.

Austrian

Για παιδιά με κράτηση ξεχωριστής θέσης, μπορείτε να πάρετε στο αεροσκάφος παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου (κατάλληλο για χρήση σε αεροσκάφη). Για βρέφη έως 2 ετών, μπορείτε να πάρετε παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου, βρεφικό καρότσι ή μάρσιπο.

Belavia

Μπορείτε να πάρετε στο αεροσκάφος βρεφικό καρότσι, παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου ή μάρσιπο.

British Airways

Βρέφη (0-2 ετών) μπορούν να ταξιδέψουν στην αγκαλιά ενός γονέα ή σε οποιονδήποτε τύπο συστήματος πρόσδεσης για παιδιά, ο οποίος τοποθετείται σε διπλανό κάθισμα. Σε ορισμένα δρομολόγια η British Airways παρέχει στους γονείς ειδικά διαμορφωμένες κούνιες ταξιδιού. Θα πρέπει να έχετε ενημερώσει το προσωπικό ώστε να γίνει κράτηση εκ των προτέρων. Παιδιά κάτω των 3 ετών επιτρέπεται να ταξιδεύουν στα δικά τους καθίσματα αυτοκινήτου.

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με βρέφη (κάτω των 2 ετών) μπορούν να πάρουν μαζί τους μια επιπλέον τσάντα με αντικείμενα που μπορεί να χρειαστούν κατά τη διάρκεια της πτήσης (όπως τρόφιμα, παιχνίδια ή πάνες). Τα μεγαλύτερα παιδιά δικαιούνται τις ίδιες χειραποσκευές με τους ενήλικες.

Τα μεγαλύτερα παιδιά δικαιούνται τις ίδιες δωρεάν καταγεγραμμένες αποσκευές με τους γονείς. Εάν ταξιδεύετε με βρέφος, μπορείτε να κάνετε έλεγχο μίας δωρεάν αποσκευής, ενός πτυσσόμενου βρεφικού καροτσιού και ενός παιδικού καθίσματος αυτοκινήτου.

Brussels Airlines

Τα παιδιά 2-11 ετών δικαιούνται τις ίδιες χειραποσκευές και καταγεγραμμένες αποσκευές με τους ενήλικες.

Όταν ταξιδεύετε με ένα βρέφος (κάτω των 2 ετών) χωρίς δική του θέση, μπορείτε να πάρετε στο αεροπλάνο μια καλαθούνα ή ένα πτυσσόμενο βρεφικό καρότσι καθώς και βρεφικές τροφές. Μπορείτε επίσης να κάνετε έλεγχο 1 τσάντας έως 23 κιλά (κάτι που δεν ισχύει για τον ναύλο Check & Go, ο οποίος δεν περιλαμβάνει παραδοτέες αποσκευές).

Bulgaria Air

Για βρέφη έως 2 ετών, στις καταγεγραμμένες αποσκευές περιλαμβάνονται 1 τσάντα έως 10 κιλά και ένα πτυσσόμενο βρεφικό καρότσι. Μπορείτε επίσης να πάρετε στο αεροπλάνο βρεφικές τροφές.

Cathay Pacific

Το παιδί σας μπορεί να ταξιδέψει στο δικό του κάθισμα αυτοκινήτου (εγκεκριμένο για χρήση σε αεροπλάνο) ή μπορείτε να ζητήσετε παιδικό κάθισμα ασφαλείας που παρέχεται από την αεροπορική εταιρεία. Είναι διαθέσιμο στα περισσότερα αεροσκάφη. Όλα τα αεροσκάφη της Cathay Pacific είναι εξοπλισμένα με ειδικές κούνιες ταξιδιού, κατάλληλες για παιδιά βάρους έως 12 κιλά.

Delta Airlines

Βρέφη έως 2 ετών που ταξιδεύουν δωρεάν στην αγκαλιά του γονέα δεν δικαιούνται αποσκευές χωρίς χρέωση. Ωστόσο, τα βρέφη χωρίς ξεχωριστή θέση που πληρώνουν το 10% του ναύλου ενηλίκων δικαιούνται μια καταγεγραμμένη αποσκευή έως 10 κιλά και ένα πτυσσόμενο βρεφικό καρότσι.

Για μεγαλύτερα παιδιά που καταβάλλουν τουλάχιστον το 50% του ναύλου ενηλίκων ισχύει το ίδιο όριο αποσκευών με τους ενήλικες.

easyJet

Για βρέφη και παιδιά άνω των 2 ετών ισχύει το ίδιο όριο παραδοτέων αποσκευών με τους ενήλικες. Περιλαμβάνει 3 αντικείμενα – το καθένα έναντι αμοιβής.

El Al

Στα περισσότερα αεροσκάφη διατίθενται καλαθούνες για βρέφη έως 9 μηνών. Για παιδιά έως 2 ετών, μπορείτε να μεταφέρετε ένα πτυσσόμενο βρεφικό καρότσι, έναν μάρσιπο ή ένα παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου (χωρίς χρέωση). Για κάθε παιδί επιτρέπεται 1 καταγεγραμμένη αποσκευή έως 10 κιλά.

Emirates

Εάν το βρέφος δεν ταξιδεύει σε δική του θέση, οι γονείς μπορούν να κάνουν έλεγχο μιας επιπλέον αποσκευής έως 10 ή 23 κιλά (ανάλογα με το δρομολόγιο). Επιτρέπεται επίσης μία χειραποσκευή με τα απαραίτητα για την πτήση και βρεφικές τροφές, η οποία δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 5 κιλά, καθώς και ένα πτυσσόμενο βρεφικό καρότσι ή μια κούνια ταξιδιού (όλα χωρίς χρέωση).

Στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι, οι γονείς μπορούν να χρησιμοποιούν δωρεάν βρεφικά καρότσια για τη μετακίνησή τους εντός του αεροδρομίου. Διατίθενται επίσης βρεφικά καρότσια για δίδυμα.

Η Emirates παρέχει σε βρέφη (έως 2 ετών) μαξιλάρια και κουβέρτες, καθώς και κούνιες ταξιδιού μήκους έως και 75 cm. Οι τελευταίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για παιδιά βάρους έως 11 κιλών.

Etihad Airways

Τα βρέφη έως 2 ετών μπορούν να ταξιδέψουν στην αγκαλιά του γονέα ή να χρησιμοποιήσουν παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου. Παιδιά 2-3 ετών πρέπει να ταξιδεύουν σε δικά τους παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου.

Όταν ταξιδεύετε με βρέφη χωρίς κράτηση ξεχωριστής θέσης, δικαιούστε καταγεγραμμένες αποσκευές έως 23 κιλά (πτήσεις προς και από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και τη Βραζιλία) ή 10 κιλά (όλες οι άλλες πτήσεις). Οι χειραποσκευές δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 5 κιλά – ανεξάρτητα από τον προορισμό ή την κατηγορία θέσης – και μπορούν να περιλαμβάνουν βρεφικές τροφές και άλλα απαραίτητα για την πτήση.

Eurowings

Για παιδιά έως 2 ετών που ταξιδεύουν στην αγκαλιά του γονέα, ισχύει προκαθορισμένος ναύλος αξίας 15 €. Παιδιά έως 11 ετών και βρέφη με δική τους θέση δικαιούνται έκπτωση 20%. Μπορείτε να πάρετε ένα πτυσσόμενο βρεφικό καρότσι, ένα παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου ή μια καλαθούνα για κάθε παιδί χωρίς χρέωση.

Finnair

Ένα βρέφος (0-2 ετών) μπορεί να ταξιδέψει στην αγκαλιά ενός γονέα ή σε οποιονδήποτε τύπο παιδικού συστήματος πρόσδεσης, ο οποίος τοποθετείται σε διπλανό κάθισμα.

Ανεξάρτητα από την κατηγορία θέσης, ένα βρέφος που ταξιδεύει στην αγκαλιά του γονέα δικαιούται 1 καταγεγραμμένη αποσκευή έως 23 κιλά, καθώς και ένα πτυσσόμενο βρεφικό καρότσι και ένα παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου.

Τα παιδιά που ταξιδεύουν σε δική τους θέση, ασφαλισμένα σε παιδικό κάθισμα, δικαιούνται τις ίδιες παραδοτέες αποσκευές με τους ενήλικες, ενώ επιπλέον μπορούν να έχουν ένα πτυσσόμενο βρεφικό καρότσι και ένα παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης διατίθενται βρεφικές κούνιες ταξιδιού για ηλικίες έως 6 μηνών, για τις οποίες πρέπει να γίνει κράτηση εκ των προτέρων. Οι κούνιες διαθέτουν εσωτερικό μήκος 70 cm και υποστηρίζουν μέγιστο βάρος έως 11 κιλά.

Jet2.com

Βρέφη έως 2 ετών χωρίς δική τους θέση δεν δικαιούνται το όριο ίδιο αποσκευών με τους ενήλικες.

Πτυσσόμενα βρεφικά καρότσια ή παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου με μέγιστο συνολικό βάρος τα 10 κιλά μεταφέρονται δωρεάν ως καταγεγραμμένες αποσκευές για κάθε βρέφος ή παιδί. Εξαρτάται, ωστόσο, από τη διαθεσιμότητα στον χώρο αποσκευών του αεροσκάφους. Εάν δεν υπάρχει επαρκής χώρος, τα βρεφικά καρότσια και τα καθίσματα αυτοκινήτου θα μεταφέρονται στην επόμενη διαθέσιμη πτήση. Οτιδήποτε βαρύτερο των 10 κιλών χρεώνεται ως υπερμεγέθης αποσκευή.

LOT

Βρέφη (έως 2 ετών), που ταξιδεύουν στην αγκαλιά ενήλικα, δικαιούνται μία δωρεάν καταγεγραμμένη αποσκευή που δεν υπερβαίνει τα 23 κιλά και το συνολικό της μέγεθος δεν ξεπερνά τα 158 cm (ανεξάρτητα από τον προορισμό και την κατηγορία θέσης). Στις δωρεάν αποσκευές περιλαμβάνεται πτυσσόμενο βρεφικό καρότσι.

Lufthansa

Βρέφη έως 2 ετών, που ταξιδεύουν στην αγκαλιά του γονέα, δικαιούνται μία δωρεάν καταγεγραμμένη αποσκευή που δεν υπερβαίνει τα 23 κιλά (ανεξάρτητα από τον προορισμό και την κατηγορία θέσης). Παιδιά άνω των 2 ετών δικαιούνται τις ίδιες δωρεάν αποσκευές με τους ενήλικες. Πτυσσόμενα βρεφικά καρότσια, καθίσματα αυτοκινήτου ή καλαθούνες μεταφέρονται ως πρόσθετη χειραποσκευή χωρίς χρέωση.

Για περισσότερη ασφάλεια, τα παιδιά έως και 7 ετών μπορούν να ταξιδεύουν δωρεάν στα δικά τους καθίσματα αυτοκινήτου. Ωστόσο, για βρέφη (0-2 ετών) αυτή η επιλογή είναι διαθέσιμη μόνο με αγορά παιδικού εισιτηρίου (εφόσον δεν ταξιδεύουν στην αγκαλιά ενήλικα).

Το παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου σας πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση λειτουργίας και να πληροί όλα τα απαιτούμενα πρότυπα ασφαλείας. Αν δεν μπορεί να τοποθετηθεί με ασφάλεια στο κάθισμα του αεροσκάφους, μπορεί να μεταφερθεί στην αποθήκη αποσκευών με μια επιπλέον χρέωση.

Norwegian

Βρέφη έως 2 ετών χωρίς κράτηση ξεχωριστής θέσης δεν δικαιούνται χειραποσκευές. Οι γονείς, ωστόσο, επιτρέπεται να πάρουν μαζί τους στο αεροπλάνο βρεφικές τροφές απαραίτητες κατά τη διάρκεια της πτήσης. Δικαιούστε επίσης μια αποσκευή έως 5 κιλά. Μπορείτε να τοποθετήσετε τον βρεφικό εξοπλισμό στη δική σας τσάντα (τα 5 κιλά προστίθενται στο όριο αποσκευών σας) ή να πάρετε μια επιπλέον τσάντα για το παιδί.

Τα παιδιά άνω των 2 ετών δικαιούνται τις ίδιες αποσκευές με τους ενήλικες.

Για παιδιά έως 11 ετών, μπορεί να μεταφερθεί ένα πτυσσόμενο βρεφικό καρότσι ή ένα παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου.

Qatar Airways

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με παιδί έως 11 ετών επιτρέπεται να κάνουν έλεγχο ενός πτυσσόμενου βρεφικού καροτσιού χωρίς χρέωση. Εάν το μωρό σας (0-2 ετών) κάθεται στην αγκαλιά σας κατά τη διάρκεια της πτήσης, στις χειραποσκευές σας περιλαμβάνεται 1 αποσκευή βάρους έως 10 κιλά και διαστάσεων έως 50 x 37 x 25 cm.

Τα όρια βάρους αποσκευών ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με την κατηγορία θέσης και τον προορισμό. Όταν ταξιδεύετε με ένα βρέφος από και προς την Αργεντινή, τη Βραζιλία, τον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Πρώτη θέση, δικαιούστε μία παραδοτέα αποσκευή έως 32 κιλά. Στην Οικονομική θέση, το όριο είναι 23 κιλά.

Ο ναύλος για τα παιδιά σε όλα τα άλλα δρομολόγια περιλαμβάνει μία αποσκευή έως 10 κιλά, ανεξάρτητα από την κατηγορία θέσης.

Ryanair

Οι επιβάτες με παιδιά μπορούν να μεταφέρουν 2 αντικείμενα παιδικού εξοπλισμού δωρεάν – ένα πτυσσόμενο βρεφικό καρότσι και ένα από τα παρακάτω: παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου, κάθισμα υποστήριξης ή κούνια ταξιδιού. Αυτά τα αντικείμενα μπορούν να ελεγχθούν σε ένα γραφείο παραλαβής αποσκευών έως και 40 λεπτά πριν την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης.

Τα βρεφικά καρότσια μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν μέχρι τις σκάλες του αεροσκάφους και στη συνέχεια να αποθηκευθούν στον χώρο αποσκευών του αεροπλάνου.

Βρέφη έως 2 ετών επιτρέπεται να ταξιδεύουν σε παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου. Πρέπει, ωστόσο, να έχουν δική τους θέση με χρέωση παιδικού ναύλου. Οι επιβάτες που έχουν αγοράσει ξεχωριστή θέση για βρέφος μπορούν να πάρουν μαζί τους στην πτήση μια χειραποσκευή έως 10 κιλά και μια μικρή δεύτερη τσάντα. Διατίθεται επίσης η δυνατότητα αγοράς καταγεγραμμένων αποσκευών.

SAS

Βρέφη έως 2 ετών μπορούν να ταξιδέψουν στην αγκαλιά του γονέα ή στο δικό τους παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου. Αν επιλέξετε το δεύτερο, πρέπει να κάνετε κράτηση θέσης στην τιμή για μεγαλύτερο παιδί. Τα μωρά που ταξιδεύουν στην αγκαλιά ενήλικα δεν δικαιούνται χειραποσκευές, αλλά μια παραδοτέα αποσκευή έως 23 κιλά.

Παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου που δεν χρησιμοποιούνται κατά την πτήση μεταφέρονται ως παραδοτέες αποσκευές.

Πτυσσόμενα καρότσια για βρέφη έως 2 ετών μπορούν να μεταφερθούν δωρεάν. Τα καρότσια για μεγαλύτερα παιδιά θεωρούνται αποσκευές.

Singapore Airlines

Τα παιδιά από 6 μηνών έως 3 ετών με κράτηση ξεχωριστής θέσης επιτρέπεται να χρησιμοποιούν παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου (εφόσον έχει εγκριθεί από τις αρχές αξιοπλοΐας).

Επίσης, η Singapore Airlines παρέχει ειδικές βρεφικές κούνιες ταξιδιού. Διαθέτουν μήκος 70 cm και υποστηρίζουν βάρος έως 14 κιλά. Συνιστάται να κάνετε κράτηση για κούνια εκ των προτέρων, καθώς υπάρχει περιορισμένος αριθμός και διατίθεται με σειρά προτεραιότητας.

Sun Express

Βρέφη έως 2 ετών δικαιούνται καταγεγραμμένες αποσκευές που δεν υπερβαίνουν τα 15 κιλά (πτήσεις εσωτερικού) ή 20 κιλά (διεθνείς πτήσεις), καθώς και κάθισμα αυτοκινήτου και πτυσσόμενο βρεφικό καρότσι.

Μπορείτε να πάρετε το δικό σας κάθισμα αυτοκινήτου για βρέφη, εφόσον είναι πιστοποιημένο για αεροπορικά ταξίδια.

Swiss

Βρέφη έως 2 ετών μπορούν να ταξιδέψουν στην αγκαλιά ενός ενήλικα ή να χρησιμοποιήσουν παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου. Κάθε παιδί έως 11 ετών επιτρέπεται επίσης να χρησιμοποιεί το δικό του κάθισμα αυτοκινήτου στο αεροπλάνο.

Η Swiss διαθέτει κούνιες ταξιδιού για βρέφη έως 8 μηνών και βάρους έως 11 κιλά. Διατίθενται για όλες τις κατηγορίες θέσης σε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων και σε πτήσεις διακεκριμένης θέσης στην Ευρώπη.

TAP

Παιδιά έως 5 ετών επιτρέπεται να ταξιδεύουν σε παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου, εάν είναι κατάλληλα για χρήση σε αεροσκάφη.

Για βρέφη έως 2 ετών χωρίς κράτηση ξεχωριστής θέσης διατίθενται κούνιες ταξιδιού κατά τη διάρκεια της πτήσης. Έχουν μήκος 70 cm και υποστηρίζουν βάρος έως 10 κιλά. Ο αριθμός είναι περιορισμένος, επομένως συνιστάται να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων (π.χ. κατά την κράτηση των εισιτηρίων).

Turkish Airlines

Μπορείτε να πάρετε μαζί σας στο αεροπλάνο παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου. Αυτή η επιλογή είναι διαθέσιμη μόνο εάν έχετε κάνει κράτηση ξεχωριστής θέσης για το παιδί. Μπορείτε επίσης να πάρετε ένα πτυσσόμενο βρεφικό καρότσι, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μέχρι τις σκάλες του αεροσκάφους και, στη συνέχεια, να αποθηκευτεί στην αποθήκη.

Βρέφη έως 2 ετών που ταξιδεύουν στην αγκαλιά του γονέα δικαιούνται μία δωρεάν παραδοτέα αποσκευή έως 10 κιλά.

Ukraine International

Βρέφη (έως 2 ετών) μπορούν να ταξιδέψουν στην αγκαλιά του γονέα. Μετά την ηλικία των 6 μηνών, μπορούν να χρησιμοποιήσουν παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου κατάλληλο για αεροσκάφη. Ωστόσο, αυτή η επιλογή είναι διαθέσιμη μόνο εάν έχετε κάνει κράτηση ξεχωριστής θέσης για το παιδί.

Οι βρεφικές κούνιες επιτρέπονται μόνο σε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων. Μπορείτε να το ζητήσετε κατά την κράτηση. Ωστόσο, δεν μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε κατά τη διάρκεια της πτήσης. Η κούνια πρέπει να τοποθετηθεί στον χώρο αποσκευών του αεροσκάφους.

Για βρέφη έως 2 ετών, μπορείτε να μεταφέρετε πτυσσόμενο βρεφικό καρότσι χωρίς χρέωση.

Vueling

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με βρέφη (0-2 ετών) μπορούν να πάρουν μαζί τους ένα πτυσσόμενο βρεφικό καρότσι χωρίς χρέωση. Μπορεί να μεταφερθεί μέχρι τις σκάλες του αεροσκάφους και, στη συνέχεια, να αποθηκευτεί στον χώρο αποσκευών. Το προσωπικό σάς το επιστρέφει αμέσως μετά την προσγείωση.

Wizz Air

Εάν ταξιδεύετε με βρέφος έως 2 ετών, έχετε τη δυνατότητα να πάρετε ένα πτυσσόμενο βρεφικό καρότσι ή μια μικρή κούνια επιπλέον της χειραποσκευής.

Οι συμβουλές και οι προτάσεις αυτού του άρθρου και άρθρων συναφών με αυτό προσφέρονται για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν δύναται να αποτελέσουν τη βάση για οποιαδήποτε αξίωση κατά της eSky.gr.

Έχει αυτό το άρθρο τις πληροφορίες που ψάχνατε; Ναι | Όχι
Κατά τη γνώμη μου το άρθρο αυτό:
Ευχαριστούμε για τη γνώμη σας!