μενού

Παραλαβή αποσκευών μετά την πτήση

Παραλαβή αποσκευών μετά την πτήση

Μετά την προσγείωση του αεροπλάνου, οι επιβάτες αποβιβάζονται από αυτό και κατευθύνονται προς το χώρο παραλαβής αποσκευών. Σε ορισμένες περιπτώσεις στις πτήσεις εξωτερικού, ενδέχεται να περάσετε και από αστυνομικό έλεγχο οπότε καλό είναι να έχετε εύκαιρα μαζί σας και τα ταξιδιωτικά σας έγγραφα (ταυτότητα, διαβατήριο, βίζα). 
Σε πολλά αεροδρόμια υπάρχουν αρκετοί ιμάντες αποσκευών και για το λόγο αυτό θα πρέπει να ελέγξετε τις σχετικές ηλεκτρονικές πινακίδες, όπου θα αναγράφονται τα στοιχεία της πτήσης σας αλλά και ο διάδρομος απ' όπου θα παραλάβετε τις αποσκευές σας. Ο χρόνος παραλαβής των αποσκευών συνήθως δεν υπερβαίνει τα 45 λεπτά.


Εάν κατά αποδειχτεί ότι έχετε πάρει αποσκευή άλλου επιβάτη, τότε ενδέχεται να σας ζητηθεί να την παραδώσετε με προσωπικά σας έξοδα ή ακόμα ενδέχεται να σας επιβληθεί και πρόστιμο.
Είναι καλό στις αποσκευές σας να τοποθετείτε διακριτικά που θα τις κάνουν αναγνωρίσιμες. Μια κορδέλα ή ένα καρτελάκι με τα στοιχεία επικοινωνία σας είναι αρκετά και θα σας γλιτώσουν από κόπο και προβλήματα!

Πτήση με ανταπόκριση; Δείτε τι πρέπει να προσέξετε για τις αποσκευές σας.

Στις περισσότερες περιπτώσεις που ταξιδεύετε με τακτική αεροπορική (όχι χαμηλού κόστους) και η πτήση σας έχει μια ενδιάμεση στάση, η αεροπορική μεριμνά ώστε να παραλάβετε την αποσκευή σας στο τελικό αεροδρόμιο, χωρίς να πρέπει να πραγματοποιήσετε κάποια ενέργεια στην ενδιάμεση στάση.
Εάν παραμένετε σε ένα ενδιάμεσο αεροδρόμιο για περισσότερες από 24 ώρες, τότε πιθανόν θα πρέπει να παραλάβετε τις παραδοτέες αποσκευές σας και να τις παραδώσετε ξανά κατά τη πραγματοποίηση της επόμενης πτήσης σας. 

Σημαντικό! Πάντα να ρωτάτε σχετικά με την παραλαβή των αποσκευών σας στο γκισέ της αεροπορικής, όταν παραδίδετε τη βαλίτσα σας. 

Εξαίρεση: Οι πτήσεις από την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ πολύ συχνά έχουν περισσότερες από μία ενδιάμεσες στάσεις. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο αστυνομικός έλεγχος πραγματοποιείται πάντα στο πρώτο αεροδρόμιο προσγείωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επομένως, όλοι οι επιβάτες καλούνται να πάρουν τις αποσκευές τους για να υποβληθούν στον έλεγχο και στη συνέχεια θα πρέπει να τις παραδώσουν ξανά για την επόμενη πτήση, ανεξάρτητα από το τελικό σημείο του ταξιδιού.

Οι συμβουλές και οι προτάσεις αυτού του άρθρου και άρθρων συναφών με αυτό προσφέρονται για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν δύναται να αποτελέσουν τη βάση για οποιαδήποτε αξίωση κατά της eSky.gr.

Έχει αυτό το άρθρο τις πληροφορίες που ψάχνατε; Ναι | Όχι
Κατά τη γνώμη μου το άρθρο αυτό:
Ευχαριστούμε για τη γνώμη σας!