μενού

Μεταφορά ειδικών αποσκευών σε αεροπλάνο

Μεταφορά ειδικών αποσκευών σε αεροπλάνο

Τι χαρακτηρίζεται ως ειδική αποσκευή;

 • Παιδικό καροτσάκι
 • Ποδήλατο
 • Καταδυτικός εξοπλισμός
 • Surfboard και windsurf board
 • Σκι και snowboard
 • Γκολφ
 • Μουσικά όργανα
 • Ηλεκτρονικός εξοπλισμός
 • Λουλούδια


Αν σκοπεύετε να μεταφέρετε ειδικές αποσκευές μαζί σας, επικοινωνήστε με το κέντρο εξυπηρέτησης πελατών μας τουλάχιστον 48 ώρες πριν από την αναχώρηση, ώστε να σας ενημερώσουν για τις επιλογές σας και να προσθέσουν ότι χρειάζεστε. Επιπλέον μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσα από τη φόρμα επικοινωνίας μας. 

Μεταφορά για καροτσάκι μωρού ή βρεφική κούνια

Εάν ταξιδεύετε με παιδί κάτω των 2 ετών, έχετε το δικαίωμα να μεταφέρετε δωρεάν ένα αναδιπλούμενο καροτσάκι, ένα αναδιπλούμενο καλάθι ή ένα κάθισμα αυτοκινήτου.


Οι όροι των διαφόρων αεροπορικών εταιρειών διαφέρουν. Σε ορισμένες αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, μπορείτε να μεταφέρετε μόνο ορισμένα βρεφικά αξεσουάρ για παιδιά κάτω των 2 ετών. Σε κάθε περίπτωση, το καροτσάκι, το καλάθι ή το κάθισμα πρέπει να είναι πτυσσόμενο και το βάρος τους να μην υπερβαίνει το όριο που καθορίζεται στους κανονισμούς του αερομεταφορέα. Για παιδιά άνω των 2 ετών μπορεί να υπάρχει επιπλέον χρέωση.

Είναι προτιμότερο να προσθέτετε τις ειδικές αποσκευές πριν από την πτήση σας. Είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με το κέντρο εξυπηρέτησης πελατών μας, όπου οι σύμβουλοί μας θα ελέγξουν τι σας παρέχετε από την αεροπορική εταιρεία και τι επιπλέον επιλογές σας δίνονται σε περίπτωση που η προσθήκη μωρουδιακών εξαρτημάτων είναι με χρέωση.

Ποδήλατο

Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες επιτρέπουν τη μεταφορά ποδηλάτων, αλλά αυτό γίνεται με επιπλέον κόστος, το οποίο είναι χαμηλότερο εάν υποβάλετε το αίτημα σας πριν φτάσετε στο αεροδρόμιο (μέσω του διαδικτύου, επικοινωνώντας με το κέντρο εξυπηρέτησης πελατών ή συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας μας).

Προετοιμασία ποδηλάτου για μεταφορά

Τα παρακάτω ισχύουν σχεδόν στο σύνολο των αεροπορικών για τη μεταφορά ποδηλάτου στο αεροπλάνο: 

 • Αφαιρέστε τα πεντάλ του ποδηλάτου 
 • Αφαιρέστε τον μπροστινό τροχό στερεώστε τον στο σκελετό και ασφαλίστε τον στη θέση αυτή
 • Αφαιρέστε αέρα από τα ελαστικά
 • Συσκευάστε το αποσυναρμολογημένο ποδήλατο σε ειδικό πλαστικό σάκο ή χαρτοκιβώτιο


Μεταφορά καταδυτικού εξοπλισμού

Ο εξοπλισμός κατάδυσης επιτρέπεται να μεταφέρεται ως ειδικός εξοπλισμός με επιπλέον χρέωση στις περισσότερες αεροπορικές, υπό τον όρο ότι πληρεί τα όρια βάρους και μεγέθους της εκάστοτε αεροπορικής.

Προετοιμασία καταδυτικού εξοπλισμού για μεταφορά:

Τα παρακάτω ισχύουν σχεδόν στο σύνολο των αεροπορικών για τη μεταφορά καταδυτικού εξοπλισμού: 

 • Η φιάλη οξυγόνου πρέπει να είναι άδεια
 • Τα κλειδιά και οι βίδες πρέπει να τοποθετηθούν στο «off»
 • Η πηγή ενέργειας πρέπει να αφαιρεθεί 
 • Τα ευαίσθητα στοιχεία του καταδυτικού εξοπλισμού πρέπει να είναι συσκευασμένα και καλά προστατευμένα προς αποφυγή βλαβών - για παράδειγμα, τυλιγμένα σε αφρώδες υλικό. 
 • Καμάκι και ψαροντουφεκο πρέπει να προστατεύονται και να συσκευάζονται χωριστά

Μεταφορά ιστιοσανίδων:

Η μεταφορά ιστιοσανίδων σέρφινγκ - windsurf είναι δυνατή, αλλά δεν περιλαμβάνεται στις αποσκευές. Η μεταφορά τους χρεώνεται επιπλέον από τις αεροπορικές. Δεν επιτρέπουν σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες τη μεταφορά τέτοιου εξοπλισμού. Για παράδειγμα, απαγορεύεται στη British Airways, ενώ επιτρέπεται στις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους Ryanair και Wizz Air.

Σημείωση: Εάν το βάρος των σανίδων, μαζί με όλα τα παρελκόμενα, υπερβαίνει τα 50 kg, η μεταφορά ενδέχεται να  είναι δυνατή μόνο ως υπηρεσία φορτίου.

Μεταφορά με σκι και snowboard:

Η μεταφορά εξοπλισμού σκι και snowboard είναι δυνατή σε όλες σχεδόν τις αεροπορικές εταιρείες. Αυτός ο εξοπλισμός πρέπει να μεταφέρεται στο χώρο αποσκευών του αεροσκάφους και συνήθως χρεώνεται επιπρόσθετα. Η τιμή για τη προσθήκη εξοπλισμού σκι περιλαμβάνει ένα ζευγάρι σανίδες του σκι, μαζί με τα μπατόν και τις μπότες (το ίδιο ισχύει και για σκι θαλάσσης). Για τη μεταφορά τους, είναι απαραίτητο να συσκευάσετε πολύ προσεκτικά τον εξοπλισμό σκι και snowboard για να τον προστατεύσετε καλά από φθορές.

Το κόστος μεταφοράς για εξοπλισμό σκι και snowboard διαφέρουν ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία. Ορισμένες τακτικές αεροπορικές εταιρείες δεν χρεώνουν τη μεταφορά ενός ζευγαριού σκι ή εξοπλισμού snowboard (Lufthansa και Austrian Airlines).

Όλες οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους χρεώνονται επιπλέον για αθλητικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένου του σκι και του snowboard.

Για να κάνετε κράτηση ή / και να προσθέσετε αθλητικό εξοπλισμό στο εισιτήριό σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το κέντρο εξυπηρέτησης πελατών μας τηλεφωνικά είτε μέσα από τη φόρμα επικοινωνίας.

Μεταφορά εξοπλισμού γκολφ

Τα μπαστούνια γκολφ μπορούν να μεταφερθούν από σχεδόν οποιαδήποτε αεροπορική εταιρεία.
Για τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, η υπηρεσία αυτή υπόκειται σε επιπλέον χρέωση, το κόστος προσθήκης εξοπλισμού διαφέρει μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών.

Η προσθήκη εξοπλισμού γκολφ χρεώνεται επιπρόσθετα σχεδόν σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες. Η τιμή διαφοροποιείται ανάλογα με τις διαστάσεις και το βάρος του εξοπλισμού. 

Μεταφορά μουσικών οργάνων:​

Μικρά μουσικά όργανα όπως βιόλα, βιολί, μαράκες, καστανιέτες, φλάουτο, κλαρινέτο, μικρά όργανα κρουστών και πολλά άλλα μπορούν να μεταφέρονται ως χειραποσκευές. Λάβετε υπόψη ότι οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους επιτρέπουν μόνο μια χειραποσκευή ανά επιβάτη. Αν χρειάζεστε να πάρετε μαζί σας τη χειραποσκευή σας αλλά και το μουσικό σας όργανο, θα σας προτείναμε να επικοινωνήσετε με το τηλεφωνικό μας κέντρο ή μέσω της φόρμα επικοινωνίας.

Τα μεγαλύτερα μουσικά όργανα μπορούν να μεταφερθούν ως παραδοτέες αποσκευές μόνον εάν πληρούν τα ποσοτικά όρια βάρους και μεγέθους των παραδοτέων αποσκευών που καθορίζονται από την αεροπορική εταιρεία.

 Για να μεταφέρετε το μουσικό σας όργανο στη καμπίνα του αεροσκάφους θα πρέπει να πραγματοποιήσετε αγορά επιπλέον θέσης επιβάτη.  Κατά την αγορά του εισιτηρίου σας συμπληρώστε τη λέξη "Item seat" ως επίθετο και η λέξη "Extra" θα πρέπει να καταχωρηθεί ως όνομα. 

Τα μουσικά όργανα που μεταφέρονται στο αεροπλάνο πρέπει να συσκευάζονται σωστά - χωρίς αιχμηρές άκρες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε τραυματισμό ή ζημιά στις αποσκευές άλλου επιβάτη.

Μεταφορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού:

Η μεταφορά ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού είναι δυνατή τόσο με αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους όσο και με τακτικές αεροπορικές εταιρείες.

Θυμηθείτε:

 • Όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές που μεταφέρονται στο αεροσκάφος πρέπει να απενεργοποιούνται κατά την απογείωση και την προσγείωση του αεροσκάφους.
 • Μπορείτε να μεταφέρετε ηλεκτρονικά τσιγάρα και λοιπές συσκευές ατμίσματος που συμπεριλαμβάνουν μπαταρίες, μόνο μέσα στις χειραποσκευές σας. Απαγορεύεται η μεταφορά των παραπάνω στις παραδοτέες αποσκευές.
 • Ορισμένες συσκευές μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια της πτήσης. Ηλεκτρονικές συσκευές όπως φορητό υπολογιστή ή συσκευή αναπαραγωγής MP3 και άλλες.
 • Ένας προσωπικός υπολογιστής (laptop) μπορεί να μεταφερθεί μέσα στη τσάντα μεταφοράς του στη καμπίνα του αεροσκάφους. 
 • Κατά τη μεταφορά των εμπορευμάτων που υπόκεινται σε τελωνειακό δασμό, θα πρέπει να δηλώσετε τα εμπορεύματα ώστε να μην αντιμετωπίσετε πρόβλημα στη πτήση σας ή σας κατασχέσουν τα εμπορεύματα.

Μεταφορά λουλουδιών:

Η μεταφορά των λουλουδιών δεν απαγορεύεται από τις τελωνειακές ή τις αρχές ασφαλείας. Η μεταφορά τεχνητών λουλουδιών μπορεί να γίνεται σε χειραποσκευές ή σε βασικές αποσκευές. Αν μεταφέρετε ζωντανά φυτά, οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες επιλέγουν να τα μεταφέρουν μόνο στις χειραποσκευές.

Οι συμβουλές και οι προτάσεις αυτού του άρθρου και άρθρων συναφών με αυτό προσφέρονται για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν δύναται να αποτελέσουν τη βάση για οποιαδήποτε αξίωση κατά της eSky.gr.

Έχει αυτό το άρθρο τις πληροφορίες που ψάχνατε; Ναι | Όχι
Κατά τη γνώμη μου το άρθρο αυτό:
Ευχαριστούμε για τη γνώμη σας!