μενού

Pegasus

Advertisement

Οι καλύτερες τακτικές πτήσεις με την αεροπορική εταιρία Pegasus στην eSky

Τιμή ανά 1 ενήλικα σε δύο κατευθύνσεις

Advertisement

✔️ Πού πετάει η Pegasus;

Η Pegasus πετάει σε πολλούς διαφορετικούς προορισμούς. Για να ελέγξετε το τρέχον πρόγραμμα, χρησιμοποιήστε τη σελίδα eSky.

✔️ Πότε μπορώ να βρω τα φθηνότερα εισιτήρια με Pegasus;

Για την Pegasus, είναι καλύτερο να αγοράσετε τα εισιτήριά σας όσο πιο νωρίς μπορείτε πριν από την ημερομηνία ταξιδιού σας.

✔️ Ποιες αεροπορικές εταιρείες λειτουργούν με παρόμοια δρομολόγια;

Υπάρχουν και άλλες αεροπορικές εταιρείες που πετούν προς τις ίδιες πόλεις. Για να δείτε την πλήρη λίστα, χρησιμοποιήστε τη σελίδα της eSky.

✔️ Μπορώ να κάνω κράτηση ξενοδοχείου με πτήση της αεροπορικής Pegasus;

Χρησιμοποιήστε το σύστημα της eSky για να κάνετε κράτηση ξενοδοχείου μαζί με την πτήση που επιθυμείτε χρησιμοποιώντας την επιλογή Πτήση + Ξενοδοχείο. Έτσι θα εξοικονομήσετε χρόνο αλλά και χρήματα χάρη στις εκπτώσεις των πακέτων μας.

Get to know more about Pegasus

Pegasus

Η Pegasus είναι ένας ιδιωτικός τουρκικός αερομεταφορέας. Δημιουργήθηκε το 1990 ως αεροπορική εταιρεία ναυλωμένων πτήσεων (charter) της ιρλανδικής εταιρείας Aer Lingus καθώς και άλλων δύο αεροπορικών εταιρειών. Τέσσερα χρόνια αργότερα, οι δύο από τους εταίρους πούλησαν τις μετοχές τους σε τουρκική τράπεζα, μετατρέποντας την Pegasus σε αμιγώς τουρκική εταιρεία. Έπειτα από κάποια κερδοφόρα χρόνια, το 2005, ο αερομεταφορέας μεταβλήθηκε σε αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους. Μόλις δύο χρόνια μετά, η Pegasus είχε μεταφέρει περισσότερους Τούρκους επιβάτες από οποιαδήποτε άλλη αεροπορική εταιρεία. Το 2013 ο αριθμός των επιβατών που ταξίδεψαν με την Pegasus ανήλθε στα 16,9 εκατομμύρια. Τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας βρίσκονται στα αεροδρόμια Sabiha Gökçen και Atatürk (Ατατούρκ) στην Κωνσταντινούπολη. Η Pegasus προσφέρει 97 προορισμούς πτήσεων.

Αποσκευές

Στην αεροπορική εταιρεία Pegasus, μπορείτε να πάρετε χειραποσκευές στην καμπίνα του αεροσκάφους. Οι διαστάσεις και το βάρος τους είναι καθορισμένο από την εταιρεία και μπορεί να μεταβληθεί ανάλογα με τη θέση κράτησης ή το δρομολόγιο. Οι καταγεγραμμένες αποσκευές στην Pegasus θα πρέπει επίσης να έχουν δεδομένες διαστάσεις και βάρος, αυτό και πάλι εξαρτάται από τη θέση κράτησης και το δρομολόγιο.

Διαδικτυακός έλεγχος εισιτηρίων

Ο διαδικτυακός έλεγχος των εισιτηρίων μπορεί να γίνει από 72 ώρες και έως 40 λεπτά πριν από την ώρα απογείωσης. Κατά τη διάρκεια του διαδικτυακού ελέγχου, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε τη θέση σας, το γεύμα (όχι αργότερα από 24 ώρες πριν από την πτήση) καθώς και να αγοράσετε επιπλέον αποσκευές (όχι αργότερα από 4 ώρες πριν από το ταξίδι).

Στόλος

Η Pegasus είναι υπερήφανη που διαθέτει τον νεότερο στόλο αεροσκαφών σε όλη την Τουρκία. Ο στόλος της απαρτίζεται από 47 αεροπλάνα, σε αυτά συμπεριλαμβάνονται 43 Boeing 737-800 για 189 επιβάτες και 4 Airbus A320-214 για 174 επιβάτες.

Αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης Sabiha Gökçen

Το συγκεκριμένο είναι ένα από τα διεθνή αεροδρόμια της Κωνσταντινούπολης. Ονομάστηκε Sabiha Gökçen (Σαμπιχά Γκιοκτσέν) προς τιμήν της πρώτης γυναίκας πιλότου από την Τουρκία. Το αεροδρόμιο βρίσκεται 35 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το κέντρο της πόλης. Χτίστηκε προκειμένου να εξισορροπήσει τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό επιβατών του όμορου αεροδρομίου Ατατούρκ. Διαθέτει δύο τερματικούς σταθμούς – έναν για εγχώριες και έναν για διεθνείς πτήσεις. Ο ετήσιος αριθμός των επιβατών που επισκέπτονται το αεροδρόμιο είναι περίπου 25 εκατομμύρια. Το 2010 στο παγκόσμιο συνέδριο αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους που έλαβε χώρα στο Λονδίνο, το αεροδρόμιο Sabiha Gökçen βραβεύτηκε ως το Καλύτερο Αεροδρόμιο στον Κόσμο.

Γεύματα

Μέχρι και 24 ώρες πριν από την πτήση, μπορείτε να παραγγείλετε γεύματα με επιπλέον κόστος. Μπορείτε να επιλέξετε παιδικό μενού, φρούτα με fondue σοκολάτας, ζεστό ή κρύο πρόγευμα, σνίτσελ κοτόπουλου, ραβιόλι με μανιτάρια, ψητό κοτόπουλο, σαλάτα με σολομό, κέικ, sushi, τοματοσαλάτα με μοτσαρέλλα, ψητούς κεφτέδες, φιλέτο ψητό και θαλασσινά.

Επιπρόσθετες υπηρεσίες

Οι αερογραμμές διαθέτουν το δικό τους πρόγραμμα επιβράβευσης πελατών που ονομάζεται Pegasus Plus. Οι κάτοχοι της σχετικής κάρτας συλλέγουν πόντους για τα μίλια τους και τους ανταλλάσσουν για εκπτώσεις σε επόμενες πτήσεις.