μενού

Condor

Advertisement

Οι καλύτερες τακτικές πτήσεις με την αεροπορική εταιρία Condor στην eSky

Τιμή ανά 1 ενήλικα σε δύο κατευθύνσεις

Advertisement

✔️ Πού πετάει η Condor;

Η Condor πετάει σε πολλούς διαφορετικούς προορισμούς. Για να ελέγξετε το τρέχον πρόγραμμα, χρησιμοποιήστε τη σελίδα eSky.

✔️ Πότε μπορώ να βρω τα φθηνότερα εισιτήρια με Condor;

Για την Condor, είναι καλύτερο να αγοράσετε τα εισιτήριά σας όσο πιο νωρίς μπορείτε πριν από την ημερομηνία ταξιδιού σας.

✔️ Ποιες αεροπορικές εταιρείες λειτουργούν με παρόμοια δρομολόγια;

Υπάρχουν και άλλες αεροπορικές εταιρείες που πετούν προς τις ίδιες πόλεις. Για να δείτε την πλήρη λίστα, χρησιμοποιήστε τη σελίδα της eSky.

✔️ Μπορώ να κάνω κράτηση ξενοδοχείου με πτήση της αεροπορικής Condor;

Χρησιμοποιήστε το σύστημα της eSky για να κάνετε κράτηση ξενοδοχείου μαζί με την πτήση που επιθυμείτε χρησιμοποιώντας την επιλογή Πτήση + Ξενοδοχείο. Έτσι θα εξοικονομήσετε χρόνο αλλά και χρήματα χάρη στις εκπτώσεις των πακέτων μας.

Μάθετε περισσότερα για την Condor

Condor

Η εταιρεία Condor Airlines είναι ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας για περιόδους διακοπών, όχι μόνο στη Γερμανία αλλά και παγκοσμίως. Λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος του στόλου και τον αριθμό των επιβατών που εξυπηρετούνται, είναι η τρίτη μεγαλύτερη γερμανική αεροπορική εταιρεία.

Η Condor Airlines ιδρύθηκε το 1955. Η αρχική ονομασία ήταν Deutsche Flugdienst GmbH, αλλά μετά την εξαγορά από την Condor-Luftreederei το 1961, μετονομάστηκε σε Condor Flugdienst. Τα πρώτα δρομολόγια μακρινών αποστάσεων πραγματοποιήθηκαν το 1962 και ήταν πτήσεις προς την Κένυα, την Ταϊλάνδη και τη Σρι Λάνκα. Η Condor παρέχει επίσης ναυλωμένες πτήσεις από το 1965. Το 1969, η Condor εξαγόρασε το 40% της Lufthansa. Περίπου 20 χρόνια αργότερα, η γερμανική εταιρεία σε συνεργασία με την Turkish Airlines, έχοντας ως στόχο την εξυπηρέτηση επιβατών που ταξιδεύουν για λόγους αναψυχής στη γραμμή Γερμανία-Τουρκία, δημιούργησε την SunExpress airlines, και το 1991 η αεροπορική εταιρεία Condor ήταν η πρώτη από τις αεροπορικές εταιρείες ναυλωμένων πτήσεων που παρείχε τη δυνατότητα αγοράς εισιτηρίου σε πιο άνετη κατηγορία θέσης από την οικονομική.

Από το 2000, οι μετοχές της Lufthansa στην Condor αποκτήθηκαν σταδιακά από τη βρετανική αεροπορική εταιρεία τσάρτερ Thomas Cook Airlines, μέχρι που το 2009 η Condor εξαγοράστηκε πλήρως από αυτήν. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το όνομα της εταιρείας άλλαξε σε Thomas Cook powered by Condor. Ωστόσο, η αεροπορική εταιρεία επέστρεψα στο αρχικό όνομά της  Condor Flugdienst και από το 2021 ανήκει σε εταιρεία επενδύσεων.

Η γερμανική εταιρεία προσφέρει τακτικές πτήσεις σε προορισμούς διακοπών στη Μεσόγειο, την Ασία, την Αφρική, τη Βόρεια Αμερική, τη Νότια Αμερική και την Καραϊβική, ενώ η βάση της βρίσκεται στη Φρανκφούρτη.

Αποσκευές

Στις πτήσεις της Condor Airlines επιτρέπεται χειραποσκευή. Οι διαστάσεις και το βάρος της καθορίζονται από τους αερομεταφορείς και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με την κατηγορία θέσης ή το δρομολόγιο.
Οι καταγεγραμμένες αποσκευές στην Condor Airlines πρέπει να έχουν επίσης συγκεκριμένες διαστάσεις και βάρος. Και σε αυτήν την περίπτωση, εξαρτάται από την κατηγορία θέσης και το δρομολόγιο.

Κατηγορίες θέσεων

Με την Condor airlines μπορείτε να ταξιδέψετε στην Οικονομική, την Προνομιακή οικονομική και τη Διακεκριμένη θέση. Η Οικονομική θέση είναι η βασική. Στην Προνομιακή οικονομική, οι επιβάτες έχουν πιο άνετα καθίσματα με μεγαλύτερη γωνία ανάκλισης, περισσότερο χώρο για τα πόδια και τη δυνατότητα δωρεάν κράτησης θέσεων. Στη Διακεκριμένη θέση, τα καθίσματα είναι πλήρως αυτοματοποιημένα με γωνία ανάκλισης 170 μοιρών.

Διαδικτυακός έλεγχος εισιτηρίων

Οι επιβάτες της Condor Airlines έχουν τη δυνατότητα να κάνουν έλεγχο εισιτηρίων διαδικτυακά για τα περισσότερα δρομολόγια από 24 ώρες μέχρι 2 ώρες πριν την απογείωση. Αυτή η επιλογή δεν αφορά τα οργανωμένα ταξίδια, τα ταξίδια με ζώα, τα ταξίδια με ειδικές αποσκευές ή την περίπτωση ταξιδιού ασυνόδευτων ανηλίκων.

Στόλος

Ο στόλος της Condor αποτελείται από αεροσκάφη Airbus A320-200, A321-200, Boeing 757-300, 767-300ER και Airbus A330neo.

Άνετα και οικολογικά ταξίδια σε δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων παρέχονται από 16 σύγχρονα αεροσκάφη Airbus A330neo. Είναι τα πιο αθόρυβα μηχανήματα στην κατηγορία τους, εκπέμποντας 20% λιγότερο CO2 στις διαδρομές που εξυπηρετούν. Χάρη στο νέο σχεδιασμό, το A330neo διαθέτει έναν εντελώς νέο χώρο για την Διακεκριμένη Θέση και ευρύχωρα καθίσματα στην Οικονομική Θέση.

Αεροδρόμιο Φρανκφούρτης

Το διεθνές αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στη Γερμανία και βρίσκεται στη Μητροπολιτική περιοχή της Φρανκφούρτης. Το αεροδρόμιο αποτελεί σημαντικό κόμβο στο δίκτυο πτήσεων της Ευρώπης. Υπάρχουν πολλά εστιατόρια, καφετέριες, καταστήματα γρήγορου φαγητού και καταστήματα στις εγκαταστάσεις του. Ολόκληρη η περιοχή του αεροδρομίου καλύπτεται από ασύρματο δίκτυο και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επίσης τα ίντερνετ καφέ.

Αναψυκτικά

Η αεροπορική εταιρεία Condor προσφέρει γεύματα εμπνευσμένα από τις γεύσεις του κόσμου στα αεροσκάφη τους. Το μενού Taste the World (Γεύσου τον Κόσμο) περιλαμβάνει ζεστά πιάτα, σνακ και ποτά, χαρακτηριστικά των διαφόρων πολιτισμών. Το Taste the World προσφέρει τρία μενού: Standard, Premium ή Gourmet. Η διαθεσιμότητά τους ως μέρος του αγορασμένου εισιτηρίου εξαρτάται από την επιλεγμένη κατηγορία θέσης και τη διαδρομή της πτήσης

Στις πτήσεις μικρών αποστάσεων που διαρκούν περισσότερο από 2 ώρες και στις πτήσεις μεσαίων αποστάσεων, οι επιβάτες της Προνομιακής Οικονομικής Θέσης λαμβάνουν δωρεάν σνακ και νερό ή χυμό. Με τη σειρά τους, οι επιβάτες της Διακεκριμένης Θέσης - ένα από τα πιάτα από το μενού Taste the World. Από την άλλη πλευρά, στα δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων, οι επιβάτες λαμβάνουν ένα ζεστό γεύμα, ένα κρύο σνακ και αναψυκτικά που περιλαμβάνονται στην τιμή του εισιτηρίου. Στην περίπτωση της Οικονομικής Θέσης, πρόκειται για γεύματα από το Standard Menu (Στάνταρ Μενού), στην περίπτωση της Προνομιακής Οικονομικής Θέσης - Classic Premium Menu (Κλασικό Προνομιακό Μενού) και στην Διακεκριμένη Θέση - Classic Gourmet Menu (Κλασικό Γκουρμέ Μενού). Είναι επίσης δυνατόν να παραγγείλετε γεύματα από μενού διαφορετικά από εκείνα που αντιστοιχούν στην κατηγορία της  επιλεγμένης θέσης με επιπλέον χρέωση. Επιπλέον, μπορείτε να απολαμβάνετε ειδικά γεύματα - από το μενού για χορτοφάγους, vegan ή χωρίς λακτόζη.

Επιπρόσθετες υπηρεσίες

Στα αεροσκάφη της Condor, οι επιβάτες όλων των κατηγοριών έχουν πρόσβαση στην ψυχαγωγία εν πτήσει, που περιλαμβάνει ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, ραδιοφωνικούς σταθμούς και μουσικά κανάλια.

Οι επιβάτες της Διακεκριμένης και της Προνομιακής Οικονομικής Θέσης έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία Premium Entertainment (Προνομιακή Ψυχαγωγία) χωρίς επιπλέον χρέωση. Οι επιβάτες της Οικονομικής Θέσης, από την άλλη πλευρά, μπορούν να επιλέξουν από διάφορες δημοφιλείς ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά με ένα μικρό αντίτιμο θα έχουν πρόσβαση στην πλήρη προσφορά της υπηρεσίας Premium Entertainment. Το περιεχόμενο ήχου και εικόνας μπορεί να χρησιμοποιηθεί με συμβατικά ακουστικά- στην Διακεκριμένη Θέση και την Προνομιακή Οικονομική Θέση διατίθενται δωρεάν.

Η αεροπορική εταιρεία προσφέρει επίσης τη δυνατότητα χρήσης του προγράμματος επιβράβευσης.