μενού

Blue Air

Advertisement

Δείτε τις προσφορές πτήσεων στην eSky

Τιμή ανά 1 ενήλικα σε δύο κατευθύνσεις

Advertisement

Μάθετε περισσότερα για την Blue Air

Blue Air

Η Blue Air λειτουργούσε από το 2004, και προσέφερε πτήσεις για περισσότερα από 100 απευθείας δρομολόγια προς Βέλγιο, Κύπρο, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σουηδία, Ισπανία, καθώς και προς το Ηνωμένο Βασίλειο. Η εταιρεία διέθετε εννέα επιχειρησιακές βάσεις, στο Αλγκέρο, το Βουκουρέστι, το Μπακάου, την Κλουζ-Ναπόκα, την Κωνστάντζα, το Ιάσιο, τη Λάρνακα, το Λίβερπουλ, και το Τορίνο.

Η Blue Air είχε λάβει την πιστοποίηση του Ελέγχου Επιχειρησιακής Ασφάλειας (IOSA) από τη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών (IATA) για τα εξαιρετικά πρότυπα επιχειρησιακής ασφάλειας που διέθετε και υπήρξε επίσης πλήρες μέλος της ΙΑΤΑ.

Αποσκευές

Ανεξάρτητα από την κατηγορία ταξιδιωτικής θέσης που θα επέλεγαν, οι επιβάτες της Blue Air μπορούσαν να πάρουν μαζί τους στην καμπίνα μία χειραποσκευή, χωρίς χρέωση. Η γυναικεία τσάντα και η τσάντα για φωτογραφική μηχανή/laptop έπρεπε να συσκευαστούν στη χειραποσκευή. Η χειραποσκευή δεν έπρεπε να ξεπερνά τα 10 κιλά σε βάρος και τα 55 εκ x 40 εκ x 20 εκ σε μέγεθος.

Οι επιβάτες μπορούσαν να έχουν μέχρι και 4 καταγεγραμμένες αποσκευές, και η καθεμία από αυτές δεν έπρεπε να ξεπερνά τα 32 κιλά σε βάρος και σε μέγεθος τα 100 εκ x 80 εκ x 30 εκ. Το επιτρεπόμενο βάρος εξαρτιόταν από την κατηγορία κράτησης θέσης που θα επιλέγατε (20 κιλά για την ταξιδιωτική θέση Classic και 32 κιλά για την ταξιδιωτική θέση Premium.

Κατηγορίες ταξιδιωτικών θέσεων

Η Blue Air προσέφερε 3 κατηγορίες ταξιδιωτικών θέσεων: την Light, την Classic και την Premium, όλες τους παρείχαν έλεγχο εισιτηρίων χωρίς χρέωση.

Η κατηγορία Light σας εγγυόταν ναύλο του χαμηλότερου κόστους και μία χειραποσκευή που συμπεριλαμβανόταν στην τιμή.

Η κατηγορία Classic αφορούσε άτομα που ταξίδευαν με επιπλέον μικρή καταγεγραμμένη αποσκευή (20 κιλά) και επιθυμούσαν να επιλέξουν οι ίδιοι τη θέση τους. Οι επιβάτες αυτής της κατηγορίας είχαν επίσης 50% έκπτωση στη χρέωση που τους επιβάρυνε, σε περίπτωση εθελούσιας αλλαγής της ημερομηνίας ή της διαδρομής του ταξιδιού τους.

Η κατηγορία Premium προσέφερε στους επιβάτες τη δυνατότητα μεταφοράς μεγαλύτερης καταγεγραμμένης αποσκευής (32 κιλά), δεν χρεώνονταν για αλλαγές κράτησης, μπορούσαν να επιλέξουν μια άνετη θέση, καθώς επίσης (στα περισσότερα δρομολόγια) λάμβαναν δωρεάν γεύματα.

Διαδικτυακός έλεγχος εισιτηρίων

Ο δωρεάν διαδικτυακός έλεγχος εισιτηρίων άνοιγε 30 ημέρες πριν από την αναχώρηση. Παρ’ όλα αυτά καλό ήταν να θυμάστε, ότι εσείς έπρεπε να κάνετε τον έλεγχο των εισιτηρίων σας το αργότερο 12 ώρες, πριν από την προγραμματισμένη πτήση. Σε περίπτωση που κάνατε αλλαγή κράτησης, έπρεπε να κάνετε εκ νέου έλεγχο των εισιτηρίων. Ο διαδικτυακός έλεγχος των εισιτηρίων ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί σχεδόν για όλα τα δρομολόγια που κάλυπτε η Blue Air. Εξαιρούνταν οι πτήσεις από, μεταξύ άλλων, Λισαβόνα, Πάλμα ντε Μαγιόρκα ή Τελ Αβίβ. Η πλήρης λίστα ήταν διαθέσιμη στην επίσημη ιστοσελίδα του αερομεταφορέα.

Στόλος

Ο στόλος της Blue Air αποτελούταν από 30 επιβατικά αεροπλάνα στενής ατράκτου Boeing 737, της σειράς 737-300, 737-400, 737-500, 737-700 και 737-800. Το χαρακτηριστικό λευκό-μπλε αεροσκάφος διέθετε από 120 έως 189 θέσεις. Το 2017, η εταιρεία ανακοίνωσε την αμετάκλητη παραγγελία για δώδεκα Boeing 737 MAX 8, που θα εισαγόντουσαν στον στόλο αρχίζοντας με Q2, 2019.

Κεντρική Διεύθυνση

Η κύρια βάση της αεροπορικής εταιρείας ήταν στο Βουκουρέστι-Οτοπένι (Διεθνές Αεροδρόμιο Χένρι Κοάντα). Είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στη Ρουμανία και πραγματοποιούνται σε αυτό εγχώριες και διεθνείς πτήσεις. Γύρω από την περιοχή του αεροδρομίου υπάρχουν πάρα πολλά καταστήματα, καφέ, σημεία πρόσβασης στο Διαδίκτυο, καθώς και ένα παρεκκλήσι. Το αεροδρόμιο απέχει από το κέντρο της πόλης του Βουκουρεστίου 16,5 χλμ. Οι τουρίστες μπορούν να καλύψουν αυτήν την απόσταση με τρένο, λεωφορείο (η τελευταία στάση είναι στην Γκάρα ντε Νορντ), ταξί ή νοικιασμένο αυτοκίνητο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Blue Air διέθετε επιχειρησιακές βάσεις και σε άλλες πόλεις, όπως στο Μπακάου, στην Κλουζ-Ναπόκα, στην Κωνστάντζα, στο Ιάσιο (Ρουμανία), στο Αλγκέρο, στο Τορίνο (Ιταλία), στη Λάρνακα (Κύπρος) και στο Λίβερπουλ (Ηνωμένο Βασίλειο). Η καθεμία από αυτές τις βάσεις δημιουργούσε συνδέσεις ανάμεσα στις πιο σημαντικές πόλεις της Ευρώπης.

Αναψυκτικά

Η Blue Air προσέφερε στους επιβάτες της γλυκά, σνακ, αλκοολούχα και μη αλκοολούχα ποτά, καθώς επίσης ζεστά και κρύα πιάτα. Το τι προσέφερε ο αερομεταφορέας εξαρτιόταν από το δρομολόγιο. Σε κάποια από αυτά, οι επιβάτες λάμβαναν δωρεάν σνακ και ποτά. Τα ζεστά γεύματα ήταν διαθέσιμα σε μεγαλύτερες διαδρομές, καθώς και σε πτήσεις προς/και από το Βουκουρέστι ή το Σίμπιου, και σε αυτήν την περίπτωση, οι επιβάτες έπρεπε να κάνουν κράτηση για το γεύμα της αρεσκείας τους τουλάχιστον 12 ώρες πριν από την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης.

Η γαστρονομική προσφορά διέθετε ποικιλία, κι έτσι όλοι μπορούσαν να βρουν και να απολαύσουν κάτι νόστιμο. Οι επιβάτες μπορούσαν να επιλέξουν ανάμεσα σε: Ρουμανικό/Αγγλικό πρωινό, χορτοφαγικό μενού και γαλοπούλα/πιάτα με μοσχαρίσιο κρέας για γεύμα και δείπνο. Τα γεύματα ήταν διαθέσιμα στις περισσότερες διαδρομές, αλλά καλύτερο θα ήταν να ελέγξετε τον ιστότοπο της εταιρείας για περαιτέρω πληροφορίες.

Επιπρόσθετες υπηρεσίες

Όταν έκαναν την κράτηση του εισιτηρίου τους για πτήση με την Blue Air, οι επιβάτες είχαν τη δυνατότητα να αγοράσουν μεταφορά με το λεωφορείο, η οποία ήταν διαθέσιμη για την ακόλουθη διαδρομή: από την Κωνστάντζα ή το Μπρασόφ προς το αεροδρόμιο Βουκουρέστι-Οτοπένι. Οι επιβάτες που πετούσαν μέσω εγχώριων πτήσεων στη Ρουμανία μπορούσαν να πάρουν μία καταγεγραμμένη αποσκευή των 20 κιλών, χωρίς χρέωση, και θα λάμβαναν και ένα δωρεάν σνακ κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Προορισμοί

Τα δρομολόγια της Blue Air που εκτελούνταν από τις επιχειρησιακές βάσεις της εταιρείας ήταν τα παρακάτω:

Από Βουκουρέστι προς: Μπακάου, Βαρκελώνη, Μπέρμιγχαμ, Μπορντώ, Βρυξέλλες, Κατάνια, Κοπεγχάγη, Κλουζ-Ναπόκα, Κολονία, Δουβλίνο, Φλωρεντία, Γλασκόβη, Αμβούργο, Ελσίνκι, Ιάσιο, Λάρνακα, Λισαβόνα, Λίβερπουλ, Λονδίνο, Λυόν, Μαδρίτη, Μάλαγα, Μιλάνο, Νάπολη, Νίκαια, Οραντέα, Όσλο, Παρίσι, Ρώμη, Στοκχόλμη, Στουτγάρδη, Τελ Αβίβ, Τορίνο, Βαλένθια Από Μπακάου προς: Μπολόνια, Βρυξέλλες, Βουκουρέστι, Δουβλίνο, Λίβερπουλ, Λονδίνο, Μαδρίτη, Μιλάνο, Ρώμη, Τορίνο

Από Κλουζ- Ναπόκα προς: Βουκουρέστι, Δουβλίνο

Από Ιάσιο προς: Βαρκελώνη, Βρυξέλλες, Βουκουρέστι, Κολονία, Λονδίνο, Μιλάνο, Μόναχο, Παρίσι, Ρώμη, Τορίνο

Από Λάρνακα προς: Αθήνα, Μπέρμιγχαμ, Βουκουρέστι, Λονδίνο, Θεσσαλονίκη

Από Λίβερπουλ προς: Αλικάντε, Μπακάου, Βουκουρέστι, Μάλαγα, Ρώμη

Από Αλγκέρο προς: Ρώμη

Από Σιμπίου προς: Στουτγάρδη

Από Τορίνο προς: Αλγκέρο, Μπακάου, Βουκουρέστι, Μπάρι, Κατάνια, Ιάσιο, Λαμέτσια Τέρμε, Λισαβόνα, Λονδίνο, Νάπολη, Παρίσι, Πεσκάρα, Ρέτζιο Καλάμπρια, Σεβίλλη, Στοκχόλμη