μενού

Blue Air

Advertisement

Οι καλύτερες τακτικές πτήσεις με την αεροπορική εταιρία Blue Air στην eSky

Τιμή ανά 1 ενήλικα σε δύο κατευθύνσεις

Advertisement

✔️ Πού πετάει η Blue Air;

Η Blue Air πετάει σε πολλούς διαφορετικούς προορισμούς. Για να ελέγξετε το τρέχον πρόγραμμα, χρησιμοποιήστε τη σελίδα eSky.

✔️ Πότε μπορώ να βρω τα φθηνότερα εισιτήρια με Blue Air;

Για την Blue Air, είναι καλύτερο να αγοράσετε τα εισιτήριά σας όσο πιο νωρίς μπορείτε πριν από την ημερομηνία ταξιδιού σας.

✔️ Ποιες αεροπορικές εταιρείες λειτουργούν με παρόμοια δρομολόγια;

Υπάρχουν και άλλες αεροπορικές εταιρείες που πετούν προς τις ίδιες πόλεις. Για να δείτε την πλήρη λίστα, χρησιμοποιήστε τη σελίδα της eSky.

✔️ Μπορώ να κάνω κράτηση ξενοδοχείου με πτήση της αεροπορικής Blue Air;

Χρησιμοποιήστε το σύστημα της eSky για να κάνετε κράτηση ξενοδοχείου μαζί με την πτήση που επιθυμείτε χρησιμοποιώντας την επιλογή Πτήση + Ξενοδοχείο. Έτσι θα εξοικονομήσετε χρόνο αλλά και χρήματα χάρη στις εκπτώσεις των πακέτων μας.

Μάθετε περισσότερα για την Blue Air

Blue Air

Η Blue Air λειτουργεί από το 2004, τώρα προσφέρει πτήσεις για περισσότερα από 100 απευθείας δρομολόγια προς Βέλγιο, Κύπρο, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σουηδία, Ισπανία, καθώς και προς το Ηνωμένο Βασίλειο. Η εταιρεία διαθέτει εννέα επιχειρησιακές βάσεις, στο Αλγκέρο, το Βουκουρέστι, το Μπακάου, την Κλουζ-Ναπόκα, την Κωνστάντζα, το Ιάσιο, τη Λάρνακα, το Λίβερπουλ, και το Τορίνο.

Η Blue Air έχει λάβει την πιστοποίηση του Ελέγχου Επιχειρησιακής Ασφάλειας (IOSA) από τη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών (IATA) για τα εξαιρετικά πρότυπα επιχειρησιακής ασφάλειας που διαθέτει και είναι επίσης πλήρες μέλος της ΙΑΤΑ.

Αποσκευές

Ανεξάρτητα από την κατηγορία ταξιδιωτικής θέσης που έχουν επιλέξει, οι επιβάτες της Blue Air μπορούν να πάρουν μαζί τους στην καμπίνα μία χειραποσκευή, χωρίς χρέωση. Η γυναικεία τσάντα και η τσάντα για φωτογραφική μηχανή/laptop θα πρέπει να συσκευαστούν στην χειραποσκευή. Η χειραποσκευή θα πρέπει να μην ξεπερνά τα 10 κιλά σε βάρος και τα 55 εκ x 40 εκ x 20 εκ σε μέγεθος.

Οι επιβάτες μπορούν να έχουν μέχρι και 4 καταγεγραμμένες αποσκευές, και η καθεμία από αυτές θα πρέπει να μην ξεπερνά τα 32 κιλά σε βάρος και σε μέγεθος τα 100 εκ x 80 εκ x 30 εκ. Το επιτρεπόμενο βάρος εξαρτάται από την κατηγορία κράτησης θέσης που έχετε επιλέξει (20 κιλά για την ταξιδιωτική θέση Classic και 32 κιλά για την ταξιδιωτική θέση Premium.

Κατηγορίες ταξιδιωτικών θέσεων

Η Blue Air προσφέρει 3 κατηγορίες ταξιδιωτικών θέσεων: την Light, την Classic και την Premium, όλες τους παρέχουν έλεγχο εισιτηρίων χωρίς χρέωση.

Η κατηγορία Light σας εγγυάται ναύλο του χαμηλότερου κόστους και μία χειραποσκευή που συμπεριλαμβάνεται στην τιμή.

Η κατηγορία Classic αφορά άτομα που ταξιδεύουν με επιπλέον μικρή καταγεγραμμένη αποσκευή (20 κιλά) και επιθυμούν να επιλέξουν οι ίδιοι τη θέση τους. Οι επιβάτες αυτής της κατηγορίας έχουν επίσης 50% έκπτωση στην χρέωση που τους επιβαρύνει, σε περίπτωση εθελούσιας αλλαγής της ημερομηνίας ή της διαδρομής του ταξιδιού τους.

Η κατηγορία Premium προσφέρει στους επιβάτες τη δυνατότητα μεταφοράς μεγαλύτερης καταγεγραμμένης αποσκευής (32 κιλά), δεν χρεώνονται για αλλαγές κράτησης, μπορούν να επιλέξουν μια άνετη θέση, καθώς επίσης (στα περισσότερα δρομολόγια) λαμβάνουν δωρεάν γεύματα.

Διαδικτυακός έλεγχος εισιτηρίων

Ο δωρεάν διαδικτυακός έλεγχος εισιτηρίων ανοίγει 30 ημέρες πριν από την αναχώρηση. Παρ’ όλα αυτά αξίζει να θυμάστε, ότι εσείς θα πρέπει να κάνετε τον έλεγχο των εισιτηρίων σας το αργότερο 12 ώρες, πριν από την προγραμματισμένη πτήση. Σε περίπτωση που κάνετε αλλαγή κράτησης, πρέπει να κάνετε εκ νέου έλεγχο των εισιτηρίων. Ο διαδικτυακός έλεγχος των εισιτηρίων είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί σχεδόν για όλα τα δρομολόγια που καλύπτει η Blue Air. Εξαιρούνται οι πτήσεις από, μεταξύ άλλων, Λισαβόνα, Πάλμα ντε Μαγιόρκα, ή Τελ Αβίβ. Η πλήρης λίστα είναι διαθέσιμη στην επίσημη ιστοσελίδα του αερομεταφορέα.

Στόλος

Ο στόλος της Blue Air αποτελείται από 30 επιβατικά αεροπλάνα στενής ατράκτου Boeing 737, της σειράς 737-300, 737-400, 737-500, 737-700 και 737-800. Το χαρακτηριστικό λευκό-μπλε αεροσκάφος έχει από 120 έως 189 θέσεις. Το 2017, η εταιρεία ανακοίνωσε την αμετάκλητη παραγγελία για δώδεκα Boeing 737 MAX 8, που θα εισαχθούν στον στόλο αρχίζοντας με Q2, 2019.

Κεντρική Διεύθυνση

Η κύρια βάση της αεροπορικής εταιρείας είναι στο Βουκουρέστι-Οτοπένι (Διεθνές Αεροδρόμιο Χένρι Κοάντα). Είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στη Ρουμανία και πραγματοποιούνται σε αυτό εγχώριες και διεθνείς πτήσεις. Γύρω από την περιοχή του αεροδρομίου υπάρχουν πάρα πολλά καταστήματα, καφέ, σημεία πρόσβασης στο Διαδίκτυο, καθώς και ένα παρεκκλήσι. Το αεροδρόμιο απέχει από το κέντρο της πόλης του Βουκουρεστίου 16,5 χλμ. Οι τουρίστες μπορούν να καλύψουν αυτήν την απόσταση με τρένο, λεωφορείο (η τελευταία στάση είναι στην

Γκάρα ντε Νορντ), ταξί ή νοικιασμένο αυτοκίνητο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Blue Air διαθέτει επιχειρησιακές βάσεις και σε άλλες πόλεις, όπως στο Μπακάου, στην Κλουζ-Ναπόκα, στην Κωνστάντζα, στο Ιάσιο (Ρουμανία), στο Αλγκέρο, στο Τορίνο (Ιταλία), στη Λάρνακα (Κύπρος) και στο Λίβερπουλ (Ηνωμένο Βασίλειο). Η καθεμία από αυτές τις βάσεις δημιουργεί συνδέσεις ανάμεσα στις πιο σημαντικές πόλεις της Ευρώπης.

Αναψυκτικά

Η Blue Air προσφέρει στους επιβάτες της γλυκά, σνακ, αλκοολούχα και μη αλκοολούχα ποτά, καθώς επίσης ζεστά και κρύα πιάτα. Το τι προσφέρει ο αερομεταφορέας εξαρτάται από το δρομολόγιο. Σε κάποια από αυτά, οι επιβάτες λαμβάνουν δωρεάν σνακ και ποτά. Τα ζεστά γεύματα είναι διαθέσιμα σε μεγαλύτερες διαδρομές, καθώς και σε πτήσεις προς/και από το Βουκουρέστι ή το Σίμπιου, και σε αυτήν την περίπτωση, οι επιβάτες πρέπει να κάνουν κράτηση για το γεύμα της αρεσκείας τους τουλάχιστον 12 ώρες πριν από την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης.

Η γαστρονομική προσφορά ποικίλλει, κι έτσι όλοι μπορούν να βρουν και να απολαύσουν κάτι νόστιμο. Οι επιβάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε: Ρουμανικό/Αγγλικό πρωινό, χορτοφαγικό μενού και γαλοπούλα/ πιάτα με μοσχαρίσιο κρέας για γεύμα και δείπνο. Τα γεύματα είναι διαθέσιμα στις περισσότερες διαδρομές, αλλά καλύτερο θα ήταν να ελέγξετε τον ιστότοπο της εταιρείας για περαιτέρω πληροφορίες.

Επιπρόσθετες υπηρεσίες

Όταν κάνουν την κράτηση του εισιτηρίου τους για πτήση με την Blue Air, οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν μεταφορά με το λεωφορείο, η οποία είναι διαθέσιμη για την ακόλουθη διαδρομή: από την Κωνστάντζα ή το Μπρασόφ προς το αεροδρόμιο Βουκουρέστι-Οτοπένι. Οι επιβάτες που πετούν μέσω εγχώριων πτήσεων στη Ρουμανία μπορούν να πάρουν μία καταγεγραμμένη αποσκευή των 20 κιλών, χωρίς χρέωση, και θα λάβουν και ένα δωρεάν σνακ κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Προορισμοί

Τα δρομολόγια της Blue Air που εκτελούνται από τις επιχειρησιακές βάσεις της εταιρείας είναι τα παρακάτω:

Από Βουκουρέστι προς: Μπακάου, Βαρκελώνη, Μπέρμιγχαμ, Μπορντώ, Βρυξέλλες, Κατάνια, Κοπεγχάγη, Κλουζ-Ναπόκα, Κολονία, Δουβλίνο, Φλωρεντία, Γλασκόβη, Αμβούργο, Ελσίνκι, Ιάσιο, Λάρνακα, Λισαβόνα, Λίβερπουλ, Λονδίνο, Λυόν, Μαδρίτη, Μάλαγα, Μιλάνο, Νάπολη, Νίκαια, Οραντέα, Όσλο, Παρίσι, Ρώμη, Στοκχόλμη, Στουτγάρδη, Τελ Αβίβ, Τορίνο, Βαλένθια Από Μπακάου προς: Μπολόνια, Βρυξέλλες, Βουκουρέστι, Δουβλίνο, Λίβερπουλ, Λονδίνο, Μαδρίτη, Μιλάνο, Ρώμη, Τορίνο

Από Κλουζ- Ναπόκα προς: Βουκουρέστι, Δουβλίνο

Από Ιάσιο προς: Βαρκελώνη, Βρυξέλλες, Βουκουρέστι, Κολονία, Λονδίνο, Μιλάνο, Μόναχο, Παρίσι, Ρώμη, Τορίνο

Από Λάρνακα προς: Αθήνα, Μπέρμιγχαμ, Βουκουρέστι, Λονδίνο, Θεσσαλονίκη

Από Λίβερπουλ προς: Αλικάντε, Μπακάου, Βουκουρέστι, Μάλαγα, Ρώμη

Από Αλγκέρο προς: Ρώμη

Από Σιμπίου προς: Στουτγάρδη

Από Τορίνο προς: Αλγκέρο, Μπακάου, Βουκουρέστι, Μπάρι, Κατάνια, Ιάσιο, Λαμέτσια Τέρμε, Λισαβόνα, Λονδίνο, Νάπολη, Παρίσι, Πεσκάρα, Ρέτζιο Καλάμπρια, Σεβίλλη, Στοκχόλμη