μενού

Φθηνά αεροπορικά εισιτήρια – ταξιδέψτε οπουδήποτε θέλετε

 • 3 εκατομμύρια εισιτήρια πουλήθηκαν
 • 950 αεροπορικές εταιρείες
 • 3038 αεροδρόμια
 • 20 χρόνια εμπειρίας

Πώς βρίσκω φθηνές πτήσεις;

Λόγω των υψηλών τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων, κάθε ταξιδιώτης ψάχνει να βρει πώς θα ταξιδέψει φθηνά.
Έχοντας υπόψη σας αυτές τις συμβουλές μπορείτε να γλιτώσετε τεράστια ποσά! Πώς, λοιπόν, μπορεί κανείς να βρει φθηνές πτήσεις;

 • Αρχικά, αξίζει να ξεκινήσετε την αναζήτησή σας μερικούς μήνες πριν από το προγραμματισμένο ταξίδι. Παρόλο που υπάρχουν διαθέσιμες φθηνές πτήσεις τελευταίας στιγμής, συνήθως όταν κάνετε κράτηση για αεροπορικά εισιτήρια πολύ νωρίτερα, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να πληρώσετε λιγότερα. Γιατί; Επειδή οι δημοφιλείς αεροπορικές εταιρείες γνωρίζουν ότι εάν πρέπει να πετάξετε σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία, θα αγοράσετε μια θέση στο αεροπλάνο, ανεξάρτητα από την τιμή. Ωστόσο, για να βρείτε προσφορές για φθηνές πτήσεις τελευταίας στιγμής, ο καλύτερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε τις μηχανές αναζήτησης πτήσεων, οι οποίες εμφανίζουν ξεχωριστά π.χ. τις κατηγορίες «προσφορές» ή επισημαίνουν τις πιο ευνοϊκές προσφορές.

 • Πότε μπορείτε να βρείτε τα πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια; Η γενική εικόνα δείχνει ότι δεν αξίζει να κάνετε κράτηση αεροπορικών εισιτηρίων τα Σαββατοκύριακα, ειδικά την Κυριακή. Είναι η μέρα που οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν χρόνο να ψάξουν για πτήσεις και οι αεροπορικές εταιρείες αυξάνουν τις τιμές τους. Είναι καλύτερα να κοιτάξετε στα μέσα της εβδομάδας, ειδικά το πρωί. Οι εφαρμογές αναζήτησης φθηνών πτήσεων για smartphone είναι πολύ χρήσιμες. Εάν υπάρχει δυνατότητα, καλό είναι να είστε ευέλικτοι σχετικά με την ημερομηνία αναχώρησης. Μπορεί να βρείτε ότι υπάρχει μια καλύτερη προσφορά μια μέρα μετά από αυτήν που έχετε προγραμματίσει να ταξιδέψετε.

 • Είναι καλή ιδέα να ακολουθείτε αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους που προσφέρουν χαμηλότερες τιμές από τους ανταγωνιστές τους. Σύμφωνα με αξιολογήσεις, φθηνά αεροπορικά εισιτήρια προσφέρονται από αερομεταφορείς όπως η Norwegian, η easyJet, η Eurowings, η Ryanair, η Wizz Air και η NIKI. Τώρα που γνωρίζετε πότε να αγοράσετε αεροπορικά εισιτήρια, πρέπει να μάθετε πού μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχετικά με τις προσφορές.

Πού ψάχνω για φθηνές πτήσεις;

Οι πιο δημοφιλείς τρόποι αναζήτησης φθηνών αεροπορικών εισιτηρίων είναι τρεις.

 • Ο πρώτος τρόπος, αλλά ο λιγότερο άνετος για να βρείτε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια είναι η παρακολούθηση των προσφορών μεμονωμένων αεροπορικών εταιρειών. Μπορείτε να ελέγξετε τις τιμές στους ιστοτόπους τους και να εγγραφείτε στα ενημερωτικά δελτία τους, ώστε να μαθαίνετε πρώτοι για τις προσφορές. Μπορείτε επίσης να γίνετε μέλος του ομίλου, έτσι ώστε να λαμβάνετε εξατομικευμένες εκπτώσεις. Αυτή η μέθοδος, όμως, είναι πολύ χρονοβόρα και αποδίδει μόνο όταν ταξιδεύετε πάντα με την ίδια αεροπορική εταιρεία.

 • Ο δεύτερος τρόπος αναζήτησης φθηνών πτήσεων σχετίζεται με τη διαδικτυακή κοινότητα ταξιδιωτών. Χρησιμοποιούν διάφορα φόρουμ και ομάδες στο Facebook, στα οποία δημοσιεύουν πληροφορίες σχετικά με προσφορές. Μπορείτε να εγγραφείτε σε αυτές τις ομάδες και να ακολουθείτε τις τρέχουσες δραστηριότητες. Ωστόσο, δεν μπορείτε να γνωρίζετε τι θα δημοσιεύσουν οι χρήστες. Αυτός είναι περισσότερο ένας τρόπος αναζήτησης αεροπορικών εισιτηρίων τελευταίας στιγμής ή φθηνών πτήσεων για το Σαββατοκύριακο

 • Η τρίτη μέθοδος είναι η πιο γρήγορη και η πιο αποτελεσματική. Χρησιμοποιεί τις καλύτερες μηχανές αναζήτησης φθηνών πτήσεων. Οι μηχανές αναζήτησης συλλέγουν πληροφορίες από αρκετούς δεκάδες/εκατοντάδες αερομεταφορείς και συγκεντρώνουν δεδομένα σε μία πλατφόρμα. Χάρη σε αυτές, μπορείτε εύκολα να συγκρίνετε διαφορετικές προσφορές, π.χ. πού υπάρχουν φθηνές πτήσεις από την Κρακοβία ή τι τιμές έχουν τα αεροπορικά εισιτήρια προς τις ΗΠΑ. Πώς να χρησιμοποιήσετε τις μηχανές αναζήτησης φθηνών πτήσεων και να κάνετε κράτηση αεροπορικών εισιτηρίων;

Οι πιο συχνές αναζητήσεις πτήσεων από τους χρήστες της eSky

Ευρώπη – Δημοφιλέστεροι ταξιδιωτικοί προορισμοί

Δημοφιλείς ταξιδιωτικοί προορισμοί εκτός Ευρώπης

Δημοφιλή δρομολόγια με αναχώρηση και επιστροφή από/προς Αθήνα

Άλλες δημοφιλείς προσφορές φθηνών πτήσεων

Πώς αναζητώ φθηνές πτήσεις;

Προκειμένου να δείτε στην eSky τα διαθέσιμα αεροπορικά εισιτήρια για τις επιλεγμένες ημερομηνίες, πρέπει πρώτα να δώσετε ορισμένα βασικά στοιχεία.

 • Ο χρήστης πρέπει να επιλέξει αν ψάχνει για πτήσεις χαμηλού κόστους, απλή μετάβαση, με επιστροφή ή αν ενδιαφέρεται για ταξίδι πολλών προορισμών. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η τελευταία επιλογή είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να βρείτε φθηνά εισιτήρια. Στη συνέχεια, πρέπει να εισαγάγετε τον τόπο αναχώρησης και άφιξης, καθώς και να επιλέξετε την ημερομηνία αναχώρησης, και σε περίπτωση αγοράς εισιτηρίου μετ’ επιστροφής, την ημερομηνία επιστροφής. Επιλέξτε τον αριθμό των επιβατών και την ηλικία τους (βρέφη, παιδιά, έφηβοι και ενήλικες) και την κατηγορία θέσης (οικονομική, προνομιακή οικονομική, διακεκριμένη, πρώτη).

 • Αφού εισαγάγετε αυτά τα στοιχεία και κάνετε κλικ στο κουμπί «αναζήτηση», η μηχανή αναζήτησης αεροπορικών εισιτηρίων ελέγχει αυτόματα τις διαθέσιμες προσφορές και εμφανίζει μόνο εκείνες που πληρούν τα κριτήριά σας. Τι πληροφορίες περιλαμβάνουν τα αποτελέσματα των φθηνών αεροπορικών εισιτηρίων; Μπορείτε να δείτε το όνομα της αεροπορικής εταιρείας, την ώρα αναχώρησης και άφιξης, τη διάρκεια του ταξιδιού, τα αεροδρόμια αναχώρησης και άφιξης, την τιμή ανά άτομο και πληροφορίες σχετικά με πιθανές στάσεις. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε τους όρους κράτησης.

 • Αν η λίστα αποτελεσμάτων είναι πολύ μεγάλη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φίλτρα. Στη μηχανή αναζήτησης πτήσεων της eSky, μπορείτε να βρείτε φίλτρα που περιορίζουν τον αριθμό των αποτελεσμάτων, για παράδειγμα τον αριθμό των στάσεων, τους χρόνους αναχώρησης, τις αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε την καρτέλα «Καλύτερες τιμές», όπου θα βρείτε τις πιο επωφελείς προσφορές ή την καρτέλα «Οι φθηνότερες πτήσεις +/- 3 ημέρες» - αυτή είναι μια προσφορά για όσους έχουν ευέλικτη ημερομηνία αναχώρησης. Η μηχανή αναζήτησης δείχνει εάν υπάρχουν καλύτερες προσφορές για φθηνές πτήσεις λίγες ημέρες νωρίτερα/αργότερα. Μετά την επιλογή συγκεκριμένης προσφοράς, μάθετε πώς να κάνετε κράτηση αεροπορικού εισιτηρίου.

 • Πώς να κάνετε κράτηση φθηνών πτήσεων;

  Γνωρίζετε πώς να κάνετε κράτηση αεροπορικού εισιτηρίου; Είναι πολύ απλό! Μετά την επιλογή της καλύτερης προσφοράς αεροπορικών εισιτηρίων στη μηχανή αναζήτησης, απλά κάντε κλικ στο κουμπί «Επιλέξτε». Το σύστημα θα ελέγξει εάν η σύνδεση είναι διαθέσιμη και θα σας κατευθύνει στον ιστότοπο όπου μπορείτε να βρείτε τις λεπτομέρειες της πτήσης και πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία κράτησης εισιτηρίων. Σε αυτό το στάδιο, μπορείτε επίσης να επιλέξετε την αγορά ταξιδιωτικής ασφάλισης και να δείτε το κόστος της.

  Στη συνέχεια, εισαγάγετε τα απαιτούμενα στοιχεία για τη διαδικασία κράτησης: όνομα και επώνυμο (ίδια με την ταυτότητα), φύλο, ημερομηνία γέννησης, αριθμό καταγεγραμμένων αποσκευών. Πρέπει επίσης να επιλέξετε τρόπο πληρωμής και να συμπληρώσετε τα στοιχεία της κάρτας πληρωμής. Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε διαδικτυακό έλεγχο εισιτηρίων για τον οποίο ισχύει μια μικρή χρέωση. Και τέλος, πρέπει απλά να επιβεβαιώσετε την κράτησή σας κάνοντας κλικ στο κουμπί «Κράτηση εισιτηρίου και πληρωμή».

 • Φθηνές πτήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό

  Εάν ενδιαφέρεστε για φθηνές πτήσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις πρόσθετες δυνατότητες που προσφέρουν οι μηχανές αναζήτησης αεροπορικών εισιτηρίων. Χάρη στην eSky, μπορείτε να βρείτε ένα φθηνό ξενοδοχείο στην τοποθεσία που έχετε επιλέξει, να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία ενοικίασης αυτοκινήτων και να βρείτε πακέτα ελκυστικών προσφορών που συμπεριλαμβάνουν την πτήση και το ξενοδοχείο σας.

  Αξίζει να δείτε τις προσφορές φθηνών εγχώριων και διεθνών πτήσεων που είναι διαθέσιμες στην καρτέλα «Προσφορές». Είναι ο πιο εύκολος τρόπος να βρείτε αεροπορικά εισιτήρια από μόλις 26 €. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή παραγγελίας μεταφοράς από το αεροδρόμιο και να δείτε τις τιμές των πλησιέστερων χώρων στάθμευσης.

  Η μηχανή αναζήτησης φθηνών πτήσεων σάς επιτρέπει να βρείτε διαθέσιμα αεροπορικά εισιτήρια σε προσφορές διαφορετικών αεροπορικών εταιρειών όπως η Ryanair, η Wizz Air, η LOT, η Lufthansa και πολλές άλλες. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το ραντάρ πτήσεων.

Γνωρίζουμε τα ταξίδια καλύτερα από τον καθένα

Ελέγξτε τα άρθρα στον ταξιδιωτικό οδηγό μας

Κάθε αερομεταφορέας έχει τους δικούς του κανονισμούς σχετικά με τα επιτρεπόμενα μεγέθη των χειραποσκευών και των καταγεγραμμένων αποσκευών. Οι..

Για λόγους ασφαλείας, υπάρχουν διεθνείς κανόνες που αναφέρουν ποια αντικείμενα επιτρέπονται και ποια δεν επιτρέπονται να μεταφέρονται μέσω των..

Κανόνες για την ετοιμασία της χειραποσκευής Θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα καθώς ταξιδεύετε; Ετοιμάστε τη χειραποσκευή σας με τον σωστό τρόπο!..