μενού

Ισπανία Τουρκία - Αεροπορικά Εισιτήρια

Τουρκία

  • Çanakkale
Canakkale

Γενικές πληροφορίες

Επίσημη Γλώσσα: Τουρκική
Ζώνη ώρας: UTC+3
Νόμισμα: Τουρκική Λίρα (TRY)

Τι να κάνετε;

Τα Δαρδανέλια είναι ένας προορισμός που πρέπει να επισκεφθείτε, αν ενδιαφέρεστε για την ιστορία και ειδικά για τον αρχαίο κόσμο, αλλά αυτή δεν είναι η μόνη αξία που έχει να προσφέρει η πόλη. Προσφέρει υπέροχη θέα στη θάλασσα, ιστορικά μνημεία και μπορεί επίσης να υπερηφανεύεται για τη νόστιμη κουζίνα της. Θέλετε να μάθετε τα κορυφαία μέρη στα Δαρδανέλια; Τότε συνεχίστε να διαβάζετε. 

Πιθανώς ο καθένας έχει ακούσει για την αρχαία Τροία τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του, είτε από  τα μαθήματα ιστορίας, είτε βλέποντας την παγκοσμίως-γνωστή ταινία του 2004 με πρωταγωνιστές τον Brad Pitt και τον Orlando Bloom. Εικάζεται ότι οι Τρωικοί πόλεμοι συνέβησαν εδώ, όπως αποδεικνύεται από κάποια τεχνουργήματα που βρέθηκαν στις ανασκαφές του Αρχαιολογικού Χώρου της Τροίας, ο οποίος έχει περιληφθεί στη λίστα της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Μην ξεχάσετε να βγάλετε μια φωτογραφία του ξύλινου στηρίγματος του Δούρειου Ίππου που εμφανίστηκε στην ταινία καθώς και να επισκεφθείτε το Μουσείο της Τροίας. 

Ένα άλλο μέρος που πρέπει να επισκεφθείτε στην περιοχή των Δαρδανελίων είναι το χωριό Tevfikiye που βρίσκεται σχετικά κοντά στα ερείπια της Τροίας, το οποίο είναι ένα αρχαιολογικό χωριό που απεικονίζει την εποχή της Τροίας. Οι επισκέπτες θα εκτιμήσουν απολύτως τα ιστορικά, μυθολογικά και πολιτιστικά αξιοθέατα του υπαίθριου μουσείου και θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν βιολογικά προϊόντα και αναμνηστικά. Υπάρχουν επίσης πολλά οχυρωματικά κτίρια που βρίσκονται στην επαρχία, όπως το Κάστρο Bozcaada, το Κάστρο Kilitbahir, το Κάστρο Çimenlik, ο Προμαχώνας Hamidiye της Ανατολίας. Η πόλη του Άσσου, η κοιτίδα της φιλοσοφίας, που αποτελεί επίσης την οικεία του Ναού της Αθηνάς, αξίζουν σίγουρα μια επίσκεψη ακόμη.   

Μη φύγετε από τα Δαρδανέλια χωρίς να κάνετε μία βόλτα κατά μήκος της όμορφης ακτογραμμής ή να κολυμπήσετε στη θάλασσα. Για να αγοράσετε αναμνηστικά, επισκεφθείτε την πολύχρωμη, ζωντανή Αγορά του Aynalı Çarşı, με αντικείμενο τα παραδοσιακά τραγούδια. Αυτό είναι το πιο δημοφιλές μέρος των Δαρδανελίων στο είδος του και προσελκύει χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο. 

Τι να γευτείτε;

Τα Δαρδανέλια δεν είναι μόνο ιστορία. Έχει νόστιμη κουζίνα, ονομαστή για τα ψάρια και τα θαλασσινά της. Πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε τη σούπα με ψάρι σκορπίνας, καθώς είναι διάσημη στην περιοχή των Δαρδανελίων, όπως και τα πιάτα που φτιάχνονται με τα θρεπτικά μανιτάρια Melki, που αναπτύσσονται κάτω από δέντρα πεύκων. Ακόμη, μην ξεχάσετε τα πιάτα με βάση τη σαρδέλα. 

Δείτε περισσότερα εδώ:

gocanakkaleturkiye.com

✔️ Υπάρχουν ειδικές προσφορές για πτήσεις του από την Ισπανία για Τουρκία στην eSky.gr;

Στην ιστοσελίδα της eSky.gr ανεβάζουμε τακτικά ταξιδιωτικές προσφορές σε χαμηλές τιμές. Ακολουθήστε μας και εμπνευστείτε!

✔️ Κατά την διάρκεια της κράτησης πτήσεων από την Ισπανία για Τουρκία μπορώ να αναλάβω την ασφάλιση;

Στην eSky.gr κατά την διάρκεια κράτησης πτήσεων, μπορείτε επίσης να αγοράσετε διαφορετικά είδη ασφάλισης, ανάλογα με τις ανάγκες σας. Χάρη σε αυτό, το ταξίδι σας θα είναι ασφαλές και άνετο.

✔️ Εάν κάνω κράτηση πτήσεων από την Ισπανία για Τουρκία, μπορώ επίσης να κάνω κράτηση καταλύματος επί τόπου;

Στην eSky.gr προσφέρουμε σύστημα αναζήτησης καταλυμάτων, χάρη στο οποίο μπορείτε να φροντίσετε τη διαμονή σας στο μέρος που ταξιδεύετε, ακόμη και πριν από το ταξίδι. Στο κατάλυμα μπορεί να γίνει κράτηση ανεξάρτητα από το εισιτήριο ή ως μέρος του πακέτου Πτήση + Ξενοδοχείο.

✔️ Ποιες αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν πτήσεις από την Ισπανία για Τουρκία;

Στην eSky.gr διασφαλίζουμε ότι η προσφορά για πτήσεις από την Ισπανία για Τουρκία περιλαμβάνει όχι μόνο αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, αλλά και εκείνες που ειδικεύονται σε υψηλά πρότυπα.

Δημοφιλείς αεροπορικές εταιρείες για τον προορισμό Ισπανία - Τουρκία