μενού

SKY express

Advertisement

Οι καλύτερες τακτικές πτήσεις με την αεροπορική εταιρία SKY express στην eSky

Τιμή ανά 1 ενήλικα σε δύο κατευθύνσεις

Advertisement

✔️ Πού πετάει η SKY express;

Η SKY express πετάει σε πολλούς διαφορετικούς προορισμούς. Για να ελέγξετε το τρέχον πρόγραμμα, χρησιμοποιήστε τη σελίδα eSky.

✔️ Πότε μπορώ να βρω τα φθηνότερα εισιτήρια με SKY express;

Για την SKY express, είναι καλύτερο να αγοράσετε τα εισιτήριά σας όσο πιο νωρίς μπορείτε πριν από την ημερομηνία ταξιδιού σας.

✔️ Ποιες αεροπορικές εταιρείες λειτουργούν με παρόμοια δρομολόγια;

Υπάρχουν και άλλες αεροπορικές εταιρείες που πετούν προς τις ίδιες πόλεις. Για να δείτε την πλήρη λίστα, χρησιμοποιήστε τη σελίδα της eSky.

✔️ Μπορώ να κάνω κράτηση ξενοδοχείου με πτήση της αεροπορικής SKY express;

Χρησιμοποιήστε το σύστημα της eSky για να κάνετε κράτηση ξενοδοχείου μαζί με την πτήση που επιθυμείτε χρησιμοποιώντας την επιλογή Πτήση + Ξενοδοχείο. Έτσι θα εξοικονομήσετε χρόνο αλλά και χρήματα χάρη στις εκπτώσεις των πακέτων μας.

Μάθετε περισσότερα για την SKY express

SKY express

Η SKY express είναι ένας ελληνικός αερομεταφορέας. Η εν λόγω εταιρεία δραστηριοποιείται στην αγορά από το 2005, παρέχοντας εγχώριες πτήσεις για σχεδόν 30 προορισμούς (συμπεριλαμβανομένων αυτών της Ρόδου, της Κω, της Αθήνας, της Κέρκυρας και της Μυκόνου), στις οποίες πτήσεις συγκαταλέγονται όχι μόνο κανονικές αλλά και ναυλωμένες. Ο στόλος της SKY express αποτελείται από αεροπλάνα τύπου ATR 42-500 και ATR 72-500. Τα κομβικά της αεροδρόμια είναι αυτά του Ηρακλείου Κρήτης, της Θεσσαλονίκης και το διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας.

Ο κωδικός IATA της SKY express είναι ο GQ.

Αποσκευές

Κάθε επιβάτης της εταιρείας μπορεί να πάρει μαζί του στο αεροσκάφος μία χειραποσκευή με καθορισμένες τιμές διαστάσεων και βάρους. Καλλυντικά και υγρά πρέπει να μεταφέρονται σε συσκευασίες των 100 ml και να τοποθετούνται σε διαφανείς σακούλες. Το συγκεκριμένο περιοριστικό μέτρο δεν ισχύει για φάρμακα καθώς και για βρεφικές τροφές. Επιπλέον η εταιρεία αποδέχεται καταγεγραμμένες αποσκευές καθορισμένων διαστάσεων. Το βάρος των αποσκευών εξαρτάται από τον επιλεγμένο ναύλο. Η υπέρβαση των ορίων του βάρους και των διαστάσεων ισοδυναμεί με την υποχρέωση κάλυψης επιπλέον χρεώσεων. Η αγορά επιπρόσθετων αποσκευών στο αεροδρόμιο είναι επίσης εφικτή.

Για παιδιά ηλικίας από 2 έως και 12 ετών ισχύουν τα ίδια όρια στις αποσκευές με αυτά των ενηλίκων. Ο εν λόγω αερομεταφορέας επιτρέπει να υπάρχουν σκύλοι και γάτες στην καμπίνα του αεροσκάφους, με τον αριθμό των κατοικίδιων, ωστόσο, να καθορίζεται αυστηρά από την πολιτική της εταιρείας. Η ενημέρωση για τυχόν κατοικίδια είναι απαραίτητη κατά τη διαδικασία κράτησης της πτήσης.

Θέσεις κράτησης

Η SKY express είναι ένας αερομεταφορέας που προσφέρει πτήσεις σε χαμηλές τιμές. Οι επιβάτες της εταιρείας ταξιδεύουν σε μία κατηγορία θέσης, μπορώντας, ωστόσο, να επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις διαθέσιμους τύπους εισιτηρίων: τον Just Fly, τον Plus και τον All In. Ορισμένες υπηρεσίες που αφορούν την πτήση, όπως το όριο βάρους των καταγεγραμμένων αποσκευών, εξαρτώνται από τον επιλεγμένο ναύλο.

Διαδικτυακός έλεγχος εισιτηρίων

Δυστυχώς η SKY express δεν παρέχει υπηρεσίες διαδικτυακού ελέγχου των εισιτηρίων. Οι επιβάτες μπορούν να κάνουν τον έλεγχο στο αεροδρόμιο ακριβώς πριν από την πτήση. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι δεν είναι απαραίτητο να έχει κανείς από πριν εκτυπωμένη τη βεβαίωση για την κράτηση της πτήσης. Όλες οι τυπικές διαδικασίες πραγματοποιούνται στο αεροδρόμιο. Παρ' όλα αυτά, οι επιβάτες πρέπει να φτάνουν στο αεροδρόμιο αρκετά νωρίς. Τέλος, οι επιβάτες λαμβάνουν μια κάρτα επιβίβασης μετά από τον έλεγχο.

Στόλος

Ο στόλος της SKY express αποτελείται από αρκετά αεροσκάφη προσαρμοσμένα κατάλληλα για πτήσεις μικρών αποστάσεων – αεροπλάνα τύπου ATR42-500 και ATR72-500. Τα ATR42-500 διαθέτουν 48 θέσεις ενώ τα ATR72-500 έχουν 70. Η άνεση στα ταξίδια εξασφαλίζεται, μεταξύ άλλων, και μέσω των βολικών δερμάτινων καθισμάτων.

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

Τα κομβικά αεροδρόμια της SKY express είναι τρία και βρίσκονται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο Κρήτης. Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών αποτελεί το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ελλάδας. Διαθέτει δύο τερματικούς σταθμούς: τον κύριο και τον δορυφορικό – ο οποίος αφορά πτήσεις εκτός της ζώνης Σένγκεν. Το αεροδρόμιο της Αθήνας διαθέτει πολλές ανέσεις για τους επιβάτες, όπως ταχυδρομική υπηρεσία, τραπεζικά καταστήματα, ανταλλακτήριο συναλλάγματος, σταθμό πρώτων βοηθειών, πολυάριθμα εστιατόρια και καφετέριες, καταστήματα λιανικής καθώς επίσης και υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων και δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο. Επιπλέον έχει και τρεις χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων (η εν λόγω υπηρεσία διατίθεται και διαδικτυακά). Το αεροδρόμιο βρίσκεται περίπου 30 χλμ από το κέντρο της πρωτεύουσας.

Γεύματα

Η SKY express παρέχει σύντομες πτήσεις εντός Ελλάδας. Για τον λόγο αυτό τα εισιτήριά της δεν περιλαμβάνουν σνακ, ροφήματα ή γεύματα. Ωστόσο, η εταιρεία επιφυλάσσει ένα μικρό δώρο για τους επιβάτες: υγρά μαντηλάκια και γλυκίσματα.

Πρόσθετες υπηρεσίες

Η SKY express δεν διαθέτει πρόγραμμα εμπιστοσύνης πελατών, αλλά παρέχει άλλες πρόσθετες υπηρεσίες που προσφέρουν στους πελάτες άνεση στα ταξίδια τους. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το καθιστικό με δωρεάν πρόσβαση για κάθε επιβάτη της SKY express που ταξιδεύει από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη. Μια άλλη ενδιαφέρουσα παροχή είναι η δυνατότητα να επισκεφθεί κανείς ένα επιπλέον μέρος της Ελλάδας (υπηρεσία Island Hopping), κάτι που σχετίζεται και με τη διαφήμιση της χώρας στους τουρίστες. Ο αερομεταφορέας προσφέρει επίσης ναυλωμένες πτήσεις για πελάτες εντός κι εκτός Ελλάδας. Στην περίπτωση των εγχώριων πτήσεων, παιδιά ηλικίας από 5 έως και 12 ετών μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς τη συνοδεία ενήλικα (με κάποια επιπλέον χρέωση). Ωστόσο είναι απαραίτητο να πληρούνται οι ανάλογες προϋποθέσεις – στα σημεία αναχώρησης και άφιξης πρέπει να είναι παρών κάποιος ενήλικας.