μενού

Ellinair

Advertisement

Οι καλύτερες τακτικές πτήσεις με την αεροπορική εταιρία Ellinair στην eSky

Τιμή ανά 1 ενήλικα σε δύο κατευθύνσεις

Advertisement

✔️ Πού πετάει η Ellinair;

Η Ellinair πετάει σε πολλούς διαφορετικούς προορισμούς. Για να ελέγξετε το τρέχον πρόγραμμα, χρησιμοποιήστε τη σελίδα eSky.

✔️ Πότε μπορώ να βρω τα φθηνότερα εισιτήρια με Ellinair;

Για την Ellinair, είναι καλύτερο να αγοράσετε τα εισιτήριά σας όσο πιο νωρίς μπορείτε πριν από την ημερομηνία ταξιδιού σας.

✔️ Ποιες αεροπορικές εταιρείες λειτουργούν με παρόμοια δρομολόγια;

Υπάρχουν και άλλες αεροπορικές εταιρείες που πετούν προς τις ίδιες πόλεις. Για να δείτε την πλήρη λίστα, χρησιμοποιήστε τη σελίδα της eSky.

✔️ Μπορώ να κάνω κράτηση ξενοδοχείου με πτήση της αεροπορικής Ellinair;

Χρησιμοποιήστε το σύστημα της eSky για να κάνετε κράτηση ξενοδοχείου μαζί με την πτήση που επιθυμείτε χρησιμοποιώντας την επιλογή Πτήση + Ξενοδοχείο. Έτσι θα εξοικονομήσετε χρόνο αλλά και χρήματα χάρη στις εκπτώσεις των πακέτων μας.

Μάθετε περισσότερα για την Ellinair

Ellinair

Η Ellinair είναι ένας νέος μα πολλά υποσχόμενος αερομεταφορέας στον κλάδο της πολιτικής αεροπορίας και αποτελεί θυγατρική του ταξιδιωτικού πρακτορείου του Ομίλου Μουζενίδη. Έλαβε το βάπτισμα του πυρός στον χώρο των αερομεταφορών το 2013, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του πρακτορείου, κι από το 2015 πραγματοποιεί τακτικές και ναυλωμένες πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού προς περίπου 40 προορισμούς. Όραμα της εταιρείας αποτελεί η εγκαθίδρυσή της ως η καλύτερη περιφερειακή αερογραμμή με έδρα τη Θεσσαλονίκη και η ενίσχυση της ανάπτυξης του τουριστικού κλάδου καθώς και της τοπικής και εθνικής οικονομίας.

Στόλος

Ο στόλος της Ellinair αποτελείται από αεροσκάφη τύπου Airbus 319 (144 θέσεων), Boeing 737/300 (148 θέσεων) και Airbus 320 (180 θέσεων), τα οποία υπόκεινται σε τακτικούς εσωτερικούς ελέγχους καθώς και σε συνεχείς αυστηρούς ελέγχους από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και την ΕΑSA (European Aviation Safety Agency).

Κεντρικό αεροδρόμιο

Η κύρια δραστηριότητα της Ellinair βρίσκεται στο κομβικό αεροδρόμιο «Μακεδονία», νοτιοδυτικά της Θέρμης της Θεσσαλονίκης και σε απόσταση 16,5 περίπου χιλιομέτρων από το κέντρο της συμπρωτεύουσας. Με αυτοκίνητο απέχει από αυτό περί τα 25 με 30 λεπτά μέσω του αυτοκινητοδρόμου Α25, ενώ με λεωφορείο η διαδρομή διαρκεί περίπου 40-50 λεπτά. Στις πολυάριθμες υπηρεσίες του αεροδρομίου συγκαταλέγονται διάφορα καταστήματα (συμπεριλαμβανομένων των Duty Free), εστιατόρια, καφετέριες, αίθουσες διακεκριμένης θέσης, σταθμός πρώτων βοηθειών, μηχανήματα ATM, ανταλλακτήρια συναλλάγματος, γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων καθώς και δωρεάν ασύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο. Επιπλέον το «Μακεδονία» παρέχει τρεις χώρους στάθμευσης –τον P4 (μικρής διαρκείας) και τους P6 και P7 (μακράς διαρκείας)–, οι οποίοι βρίσκονται ακριβώς απέναντι από το κτίριο του αεροδρομίου, λειτουργούν νυχθημερόν, δεν απαιτούν κάποια κράτηση, ενώ η παραμονή του οχήματος σε αυτούς έως και 20 λεπτά είναι απολύτως δωρεάν.

Αποσκευές

Οι επιβάτες κάθε κατηγορίας μπορούν να μεταφέρουν μία παραδοτέα αποσκευή και μία χειραποσκευή δωρεάν. Επιπλέον, η Ellinair επιτρέπει στα αεροσκάφη της τη δωρεάν μεταφορά μίας τσάντας χειρός ή ενός φορητού υπολογιστή/τάμπλετ, τα οποία θα πρέπει να χωράνε κάτω από το μπροστινό κάθισμα. Σχετικά με τη μεταφορά υγρών επιτρέπεται να γίνεται σε δοχεία χωρητικότητας έως και 100 ml ανά συσκευασία, ενώ στο σύνολό τους δεν πρέπει να ξεπερνούν το 1 λίτρο. Κάθε επιβάτης οφείλει να έχει τα δοχεία σε μία διαφανή επανασφραγιζόμενη σακούλα, η οποία θα πρέπει να παραδίδεται ξεχωριστά κατά τον έλεγχο. Για τυχόν αγορές τέτοιων προϊόντων από καταστήματα αφορολογήτων ειδών δίνεται από τα τελευταία ειδική σακούλα, η οποία δεν πρέπει να ανοίγεται πριν τον έλεγχο των χειραποσκευών, ενώ το υγρό περιεχόμενό της υπολογίζεται επιπλέον των ποσοτήτων που έχει η αρχική επανασφραγιζόμενη σακούλα. Φυσικά, μέσω ιατρικής βεβαίωσης τα απαραίτητα για το ταξίδι υγρά φάρμακα και διατροφικά είδη μπορούν να βρίσκονται εντός της χειραποσκευής.

 

Ειδικές αποσκευές

Οι ειδικές αποσκευές λογίζονται ως παραδοτέες, επομένως θα πρέπει να παραδίδονται κατά τον αεροδρομιακό έλεγχο των εισιτηρίων στα γκισέ της εταιρείας. Η Ellinair προσφέρει δωρεάν μεταφορά ειδικών αποσκευών για τις περιπτώσεις του εξοπλισμού χειμερινού σκι ή σνόουμπορντ βάρους μέχρι και 10 κιλών, των μουσικών οργάνων και των υπηρεσιακών όπλων ή των όπλων προσωπικής χρήσης με νόμιμη άδεια.

Κατηγορίες κράτησης

Η Ellinair προσφέρει τρεις κατηγορίες κράτησης: τη Super, την Classic και την Comfort. Η κατηγορία Super αποτελεί και τη φθηνότερη από τις τρεις ενώ η Comfort παρέχει τη δυνατότητα της δωρεάν αλλαγής του εισιτηρίου οποιαδήποτε στιγμή, εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα. Ωστόσο, η επανέκδοση του εισιτηρίου θα πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός τεσσάρων ωρών από τη νέα κράτηση, ενώ, όπως είναι αναμενόμενο, όταν επιλέγεται υψηλότερος ναύλος, πρέπει να καλύπτεται και η αντίστοιχη οικονομική διαφορά.

Διαδικτυακός έλεγχος εισιτηρίων (τσεκ-ιν)

Ο έλεγχος των εισιτηρίων της Ellinair μπορεί να γίνεται είτε στον χώρο του αεροδρομίου είτε διαδικτυακά. Ο διαδικτυακός έλεγχος, ωστόσο, είναι διαθέσιμος μόνο για πτήσεις που αναχωρούν από συγκεκριμένα αεροδρόμια και μπορεί να πραγματοποιηθεί από 48 έως και 3 ώρες πριν την αναχώρηση. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να προσκομίζεται στο αεροδρόμιο η κάρτα επιβίβασης που έχει σταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση του πελάτη μετά από τη σχετική διαδικασία. Από την άλλη, το τσεκ-ιν στο αεροδρόμιο μπορεί να γίνεται από 2 ώρες έως και 40 λεπτά πριν την αναχώρηση και φυσικά χωρίς χρέωση.

Γεύματα εν πτήσει

Κάθε πτήση της εταιρείας προσφέρει δωρεάν γεύματα και σνακ, ποικιλία δωρεάν ζεστών και κρύων αλκοολούχων και μη ροφημάτων και γεύματα ειδικά για παιδιά. Επιπλέον η Ellinair προβλέπει και ειδικά γεύματα για διαβητικούς, χορτοφάγους, άτομα με τροφικές αλλεργίες και μέλη συγκεκριμένων θρησκειών. Τα συγκεκριμένα γεύματα προσφέρονται αποκλειστικά κατόπιν αιτήματος στο τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας, σε εργάσιμη μέρα και τουλάχιστον 48 ώρες πριν από την αναχώρηση. Στις πτήσεις εξωτερικού, το γεύμα –εκτός από κουβέρ, σαλάτα, κρύο πιάτο και γλυκό– μπορεί να περιλαμβάνει και λευκό ή κόκκινο κρασί ιδιωτικής ετικέτας.

Ασυνόδευτα παιδιά, Βρέφη

Η εταιρεία επιτρέπει το ασφαλές ταξίδι ανηλίκων από 5 έως 16 ετών όταν αυτό γίνεται άνευ συνοδείας γονέων ή κηδεμόνων. Η εν λόγω υπηρεσία είναι υποχρεωτική και παρέχεται κατόπιν αιτήματος κατά τη διάρκεια της κράτησης. Η πραγματοποίησή της απαιτεί τη δήλωση του ονοματεπώνυμου, της διεύθυνσης και του τηλεφώνου του κηδεμόνα που πρόκειται να παραδώσει το παιδί στο αεροδρόμιο αναχώρησης καθώς και του ατόμου που πρόκειται να το παραλάβει από το αεροδρόμιο άφιξης . Τα έγγραφα που αφορούν το παιδί και πρέπει να προσκομίζονται κατά τη παράδοση είναι τα εξής: το εισιτήριο του παιδιού· η ταυτότητα ή το διαβατήριό του· μια υπεύθυνη δήλωση με βεβαίωση γνησίου υπογραφής, υπογεγραμμένη από τους γονείς, τον δεύτερο γονέα (σε περίπτωση που το παιδί ταξιδεύει με έναν μόνο από τους γονείς του) ή τον νόμιμο κηδεμόνα· και το ειδικό έντυπο "UM Declaration Form" που συμπληρώνεται στο αεροδρόμιο αναχώρησης. Επιπλέον οι συνοδοί αναχώρησης και άφιξης θα πρέπει να φέρουν ταυτότητα ή διαβατήριο κατά την παράδοση και την παραλαβή του παιδιού αντίστοιχα.

Η Ellinair επιτρέπει τα βρέφη στα αεροσκάφη της μόνο με συνοδεία ενήλικα (εκτός αν ο συνοδός είναι ο ανήλικος γονέας του). Βρέφος θεωρείται ένα παιδί κάτω των δύο ετών. Αν αυτό κλείνει τα δύο του χρόνια σε κάποιο δρομολόγιο, πρέπει να του εκδοθεί για αυτό ξεχωριστό εισιτήριο (παιδιού). Για εσωτερικές πτήσεις απαιτείται είτε διαβατήριο/πιστοποιητικό γέννησης του βρέφους, επικυρωμένο από αρμόδια δημόσια αρχή και με πρόσφατη φωτογραφία είτε το βιβλιάριο υγείας του με αντίστοιχη φωτογραφία. Για τις εσωτερικές πτήσεις το μόνο που χρειάζεται για την ταυτοπροσωπία του είναι το διαβατήριο. Επιτρέπεται και η συνοδεία δύο βρεφών από έναν επιβάτη, αρκεί ο τελευταίος να πληρώσει εισιτήριο με επιστροφή σε αεροσυνοδό της εταιρείας. Για βρέφη έως 7 ημερών είναι απαραίτητο να συντρέχουν ιατρικοί λόγοι, τους οποίους θα αποδεικνύουν σχετικά ιατρικά έγγραφα. Όσον αφορά τη θέση τους στο αεροσκάφος, δεν κατέχουν δική τους, αν και υπάρχει πάντα η δυνατότητα για τον επιβάτη να αγοράσει και δεύτερη θέση. Ωστόσο, κατά την απογείωση και την προσγείωση ο συνοδός του υποχρεούται να το έχει στην αγκαλιά του. Τέλος, στην καμπίνα του αεροσκάφους επιτρέπονται μόνο βρεφικά καθίσματα τύπου αυτοκινήτου (για τα οποία απαιτείται κανονική κράτηση ναύλου για παιδιά) κι όχι παιδικά καροτσάκια.

Εγκυμοσύνη

Η Ellinair προβλέπει διαφορετικούς κανόνες μεταφοράς και απαιτούμενα έγγραφα ανάλογα με την εβδομάδα της κύησης. Αρχικά, σε εγκυμονούσες που βρίσκονται στην 33η εβδομάδα της κύησης δεν επιτρέπεται να ταξιδέψουν. Η κύηση από την 27η ως και την 32η εβδομάδα επιτρέπει τη μετακίνηση μόνο με βεβαίωση γιατρού, η οποία για δρομολόγια εξωτερικού πρέπει να είναι στα αγγλικά. Τέλος, για εγκυμονούσες που βρίσκονται μέχρι και την 26η εβδομάδα τους δεν απαιτείται κάποια βεβαίωση γιατρού.

Επιβάτες με ειδικές ανάγκες

Τα αναπηρικά αμαξίδια μεταφέρονται δωρεάν, επιπρόσθετα από το επιτρεπόμενο όριο των αποσκευών. Σε περίπτωση ανάγκης για αναπηρικό αμαξίδιο κατά την επιβίβαση ή την αποβίβαση, θα πρέπει να ενημερώνεται το τμήμα κρατήσεων τουλάχιστον 48 ώρες πριν από την πτήση. Για επιβάτες με προβλήματα όρασης ή ακοής η ενημέρωση κατά την κράτηση του εισιτηρίου για συνοδεία από εκπαιδευμένους σκύλους-οδηγούς είναι απαραίτητη και γίνεται, όπως είναι φυσικό, χωρίς κάποια οικονομική επιβάρυνση. Τέλος, για επιβάτες που αιτούνται ειδική βοήθεια είναι απαραίτητη η προσκόμιση ειδικών εντύπων της Ellinair. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, οι επιβάτες με ειδικές απαιτήσεις θα πρέπει να πραγματοποιούν τον αεροδρομιακό τους έλεγχο των εισιτηρίων τουλάχιστον μία ώρα πριν από την πτήση.

Κατοικίδια

Η Ellinair προβλέπει μόνο εντός της καμπίνας του αεροσκάφους τη μεταφορά ενός κατοικίδιου ανά επιβάτη. Αποδεκτά ως κατοικίδια γίνονται μόνοι σκύλοι και γάτες, ενώ στην περίπτωση που κάποιος επιβάτης επιθυμεί τη μεταφορά δύο κατοικίδιών του, αυτά θα είναι μόνο της ίδιας οικογένειας (όχι γάτα και σκύλος), θα πρέπει να είναι εξοικειωμένα μεταξύ τους και να χωρούν και τα δύο σε ένα ιδιωτικό κλουβί μεταφοράς του επιβάτη με μέγιστο συνολικό βάρος τα 8 κιλά. Για κρατήσεις που γίνονται διαδικτυακά ο επιβάτης θα πρέπει να ενημερώνει το τμήμα κρατήσεων της εταιρείας για τυχόν μεταφορά κατοικίδιων τουλάχιστον 24 ώρες πριν από την αναχώρηση. Τα απαραίτητα έγγραφα που χρειάζονται για τη διαδικασία είναι τα εξής: βιβλιάριο υγείας κατοικίδιου, ηλεκτρονικό μικροτσίπ-ταυτότητα, ισχύον ευρωπαϊκό διαβατήριο κατοικίδιων (για πτήσεις εξωτερικού) και αποδεικτικό ισχύοντος εμβολίου λύσσας.